SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // VIDEO EXCLUSIV Narcisa Lecușanu, expertul GSP.ro pe durata Mondialului: ce șanse le dă „tricolorelor” și cine sunt favoritele ei la trofeu

Articol de , - Publicat sambata, 30 noiembrie 2019 08:57

România debutează astăzi, de la 11:00, la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia, împotriva Spaniei. Narcisa Lecușanu (43 de ani), vicecampioana mondială din 2005, va fi expertul GSP.ro pe durata întregii competiții.

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii
  • CM de Handbal se va disputa în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie, în Japonia;
  • România va juca 5 meciuri în grupe: cu Spania (30 noiembrie), Senegal (1 decembrie), Kazahstan (3 decembrie), Muntenegru (4 decembrie) și Ungaria (6 decembrie).
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

Fosta mare handbalistă a României, actualmente în board-ul Federației Internaționale de handbal, a acceptat invitația de a fi experta Gazetei Sporturilor pentru competiția din Japonia. Narcisa a prefațat turneul, a vorbit despre șansele României și despre marile favorite la trofeu.

Cât de departe merge România?

Eu personal îmi doresc ca fetele să facă un rezultat bun, gândindu-mă și la perspectiva că pozițiile 2-7 își oferă șansă de a merge în turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice, visul fiecărui sportiv. Fiecare medalie trecută în cont o simți doar când te lași. Astea sunt lucrurile de care îți amintești peste ani.  

Nu știu un pronostic. Mi-ar plăcea ca astăzi să câștige cu Spania. E un meci mai pe placul nostru. România a bătut mai mereu Spania, e peste în rezultatele directe. Apoi cred că va fi un meci de care pe care, cu șanse 50% cu Ungaria. Cred că Muntenegru e un pic mai puternică decât noi în această grupă. Pe Senegal și Kazahstan ar trebui să le biruim, nu mai vorbim despre asta. Echipa României poate crea surprize prin acțiuni tactice noi. Nu am mai văzut de pe vremea mea, poate vom inova, vom introduce și doi pivoți”, a spus Narcisa Lecușanu pentru GSP.ro.

Favoritele Narcisei

„Simt că Franța e o echipă tare, tânără, cu multe jucătoare foarte puternice. O văd favorită la finală. Cred că oricine poate. Și Rusia, pe Olanda nu am mai văzut-o de mult timp, dar e o echipă constantă. Sigur, Norvegia e mereu printre favorite. Nu știu. Parcă tind să cred că Franța, dar nu înseamnă că așa se va întâmpla”.

Mesaj pentru români

„Le mulțumesc că se uită la handbal. E un sport foarte frumos, care dezvoltă și te face mai puternic. Să le țină pumnul fetelor, indiferent de rezultat. Și pentru că mâine e 1 decembrie, le urez românilor la mulți ani, oriunde s-ar afla”.

„Îmi place Japonia. Sunt de două zile aici, dar nu m-am acomodat cu fusul orar. Mi-am revenit repede, mi-am luat rucsacul să văd . Îmi place cum promovează competiția. Poți observa în fiecare colț câte un detaliu legat de handbal. Îmi place tot ce e aici” 
- Narcisa Lecușanu

Vezi și: 

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // EXCLUSIV Cristina Neagu, în stare de șoc după România - Spania 16-31: „Sincer, nu văd niciun lucru bun, dar ce altceva să fac?”

CORESPONDEȚĂ DIN JAPONIA // EXCLUSIV Anca Polocoşer, distrusă de eşec: a izbucnit în plâns şi a fost calmată cu greu!

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Lorena Ostase, una dintre cele mai tinere jucătoare din lotul României: "Avem în faţă o mare provocare, suntem gata de luptă!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
749913671784643
Razvan Marcel  •  30 Noiembrie 2019, 14:04

Franța a luat bătaie în primul meci, și are meciuri tari de jucat.

adrian_riga
adrian_riga  •  30 Noiembrie 2019, 13:59

Asa ziar, asa expert!!

fibra
fibra  •  30 Noiembrie 2019, 13:12

Experții sunt și ei oameni și pot greși mai ales când vorbesc de țara lor. Normal ar fi să analizeze obiectiv din poziția avută și nu cu inima.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează