SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE - CSM BUCUREŞTI 24-21

FOTO Baia Mare e mai tare! » HCM s-a impus în duelul cu CSM Bucureşti şi îşi securizează prima poziţie, scor 24-21

Articol de - Publicat luni, 06 octombrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 05 octombrie 2014 23:27

Duelul echipelor care se bat pentru titlu a fost adjudecat aseară, de maramureşence. Campioana României s-a distanţat la 4 puncte şi greu mai poate pierde locul 1 în sezonul regulat.

3.000 de spectatori au umplut pînă la refuz Sala Sporturilor "Lascăr Pană" din Baia Mare dorind să asiste la primul duel între echipa lor favorită şi CSM Bucureşti. Formaţia din Capitală, care a transferat 10 jucătoare noi, în vară, între care cinci campioane mondiale, nici nu concepea alt rezultat decît victoria.

"Venit, cîştigat, plecat!", spunea sigur pe el directorul general de la CSM, Constantin Căliman. Numai că Baia Mare a arătat că nu degeaba anul trecut a răpus, pe teren propriu, pe Tvis Holstebro, pe Viborg, pe Hypo Viena sau pe Thuringer.

Bucureştencele au început mai bine, au pus două lungimi distanţă faţă de adversare, suedeza Thorstensson şi brazilianca Paula Rodrigues fiind imposibil de anihilat. Baia Mare a părut tot timpul cu un pas înapoi.

Gjorgjevska, Luciana Marin, Arenhardt şi celelalte jucătoare ale gazdelor au primit însă infuzia de încredere de la suporteri. Au trecut în avantaj pînă la pauză, 12-11.

Echipă fără rezerve
Cu trecerea timpului, CSM Bucureşti a părut echipa care cade fizic. E şi normal pe undeva, Mette Klit mizînd în permanenţă pe Thorstensson, Rodrigues, Vetkova, axul central.

CSM a schimbat doar pe extreme, iar cînd rusoaica Vetkova nu a mai putut, a trimis-o pe pivot pe Tivadar! De partea cealaltă, antrenorul Costică Buceschi a avut mult mai multe schimbări, a mizat pe prospeţimea fetelor venite de pe bancă şi a cîştigat.

În numele tatălui
Portarii brazilieni ai celor două formaţii, Arenhardt, respectiv Pessoa, au avut intervenţii la fel de spectaculoase şi de eficace. Pe final însă, a ieşit la rampă Eliza Buceschi, fiica antrenorului băimărean, dar şi Adriana Nechita, care au marcat cîteva goluri foarte importante, în condiţiile în care HCM era în inferioritate numerică. Bucureştencele au făcut prea multe greşeli neforţate, iar gazdele au încins hora la mijlocul terenului, în aplauzele suporterilor.

Patru puncte distanţă
Chiar dacă CSM Bucureşti a pierdut aseară primul meci, HCM Baia Mare are acum patru puncte avantaj în clasament. Asta pentru că echipa din Capitală a pierdut la masa verde jocul cu SCM Craiova şi a fost penalizată şi cu un punct de federaţie.

"O să vedeţi că nu o să rămînă aşa! Am cîştigat pe teren acel meci cu Craiova, nu e normal să fim văduviţi de patru puncte", a declarat Constantin Căliman.

În condiţiile în care decizia va rămîne ca în prezent, Baia Mare are patru puncte distanţă şi e greu de crezut că CSM o mai poate ajunge în clasament în sezonul regulat. Şansa titlului pentru CSM rămîne doar în play-off.

HCM Baia Mare 24
Buceschi 6, Gjorgijevska 4, Nechita 4, L. Marin 3, Do Nascimento 3, Elisei 2, Lobach 1, Makeeva 1. Antrenor: Costică Buceschi

CSM Bucureşti 21
Thorstensson 7, Rodrigues 4, Cavalheiro 3, C. Martin 3, Curea 1, Da Silva 1, Tivadar 1, Vărzaru 1. Antrenor: Mette Klit

Minaur reînviat!
Baia Mare e pe primul loc la handbal şi la băieţi, nu numai la fete! Minaur a cîştigat ieri detaşat derbyul cu Dinamo, 27-20, şi e pe primul loc în Liga Naţională. Dinamo a rezistat doar o repriză la Baia Mare, portarul Irimuş ţinîndu-i pe bucureşteni în viaţă.

De partea cealaltă, ungurul Tatai a făcut şi el minuni între buturi. Dinamo a ratat patru aruncări de la 7 metri în prima repriză! Norvegianul Stegavik a reuşit şi el un meci excelent, iar Minaur îşi priveşte adversarele de sus şi visează din nou la titlu după 16 ani!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
ceaiuri
ceaiuri  •  06 Octombrie 2014, 20:17
Postat de cj666 pe 06 Octombrie 2014, 19:03

De aia a jucat HCM in 4 contra 6, ca au tras aia cu o singura echipa. Tare logica.

dupa cate vad comentezi ce comenteaza altii...banuiesc ca poti comenta articolul postat de marian...asa pare mai ok(daca ai totusi un pct de vedere..)

cj666
cj666  •  06 Octombrie 2014, 19:03
Postat de ceaiuri pe 06 Octombrie 2014, 17:24

doua au "tras"cu o singura echipa...(szucs cred ca tb din prima repriza..rosu)si nu e greu pt jucatoare sa "vada"cand arbitrajul fluiera intr-un fel...(suedeza cand arunca nu mai arunca din saritura deoarece tricoul era in ..mainile lui marin,makeeva,smd...interesant este ca si nascimento face un fault grosolan(putin probabil pt o extrema)pt ca daca a vazut ca se poate..de ce nu sa incerce,iar cele 2goluri inscrise de..da silva fara urmari pe tabela...fac sa le dea dreptate oficialilor de la csm ca urmatorul joc sa fie condus de o brigada straina...una peste alta un meci bun,de angajament,castigat de echipa cu cele mai multe.."solutii"

De aia a jucat HCM in 4 contra 6, ca au tras aia cu o singura echipa. Tare logica.

cj666
cj666  •  06 Octombrie 2014, 19:02
Postat de razvyyc pe 06 Octombrie 2014, 14:07

Pe-ni-bili... Aparare in semicerc de juma' de metru- cer fortare - striga la unison "hotii, hotii" Aparare dincolo de limita sportivitatii (maini in gat, tricouri puse in cap la adversare) - "hotii, hotii". Decizii naucitoare ale arbitrilor. Te uiti de 5 ori la faza si nu intelegi cum au ajuns la concluzia aia, in teren era cu totul altceva. Si arbitrii au fost penibili si lipsiti de bun simt.

Razvyyc frate, dupa tine handbalul e o partida de dans si bune maniere?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează