JOCURILE OLIMPICE 2016  ·  GIMNASTICĂ

FormidaBiles! Simone Biles a câștigat a patra medalie de aur la Rio: ultima a venit la sol

Americanca și-a trecut deja numele în istoria gimnasticii olimpice // FOTO Guliver/GettyImages
Americanca și-a trecut deja numele în istoria gimnasticii olimpice // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 18 august 2016 00:00

Simone Biles a câștigat miercuri seară finala de la sol și a încheiat întrecerea de la Rio cu patru medalii de aur.

E incredibil cum eroii acestor Jocuri Olimpice s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Pe rând, Michael Phelps, Usain Bolt, Katie Ledecki sau Simone și-au dominat probele în care au luat startul.

Gimnasta Simone Biles și-a încheiat miercuri seară evoluția cu artificii, ea câștigând finala de la sol după un exercițiu fantastic, pentru care a primit 15,966, cu 6,900 pentru dificultate și 9.066 pentru execuție. A patra medalie de aur pentru americanca în vârstă de 19 ani aflată la prima ediție a Jocurilor Olimpice.

Pe parcursul întrecerilor de gimnastică a curs cu epitete la adresa lui Simone Biles, care a adunat distincții de aur cu echipa, la individual compus, sărituri și sol plus una de bronz la bârnă. O recoltă bogată, mai ales că sunt puține gimnastele care reușesc să adune cinci medalii la o singură ediție a Jocurilor Olimpice.

Cât despre cele patru titluri olimpice, din 1976 încoace, doar Ecaterina Szabo mai reușise acest lucru. Gimnasta din România a bifat patru medalii de aur la JO în 1984, ele fiind cucerite cu echipa, la sărituri, la bârnă și la sol.

Simone însă nu vrea să fie comparată cu nimeni. "Nu sunt următorul Usain Bolt sau Michael Phelps, sunt prima Simone Biles". Totuși, Simone s-a emoționat teribil când s-a întâlnit cu actorul Zac Efron. "M-a sărutat pe obraz!!", a scris Biles entuziasmată pe Twitter.

S-a mai scris astăzi despre JO 2016:

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.roDouă coafeze infectate au purtat măști și au avut 139 de clienți. Apoi au fost testați, rezultatul este incredibil
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
20:30 Fotbal, Serie A
Torino - Genoa
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:15 Fotbal, Premier League
Crystal Palace - Manchester United
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Spal - Inter
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1