SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Felicitat de Federer » Adrian Ungur a reuşit ieri să-i ia un set fostului lider mondial

Ungur, alături de Roger Federer, la finalul meciului // Foto: Raed Krishan (Paris) +1   FOTO
Ungur, alături de Roger Federer, la finalul meciului // Foto: Raed Krishan (Paris)

Articol de GSP - Publicat joi, 31 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 30 mai 2012 20:20

Elveţianul s-a impus cu 6-3, 6-2, 6-7 (6), 6-3 şi apoi a spus despre român că are un rever frumos şi că vede foarte bine geometria terenului.

Cînd eşti locul 92 mondial şi joci împotriva unui fost număr unu mondial care deţine 16 titluri de Mare Şlem nu ai cum să nu ai emoţii.

Pe ele le-a invocat Adrian Ungur atunci cînd a vorbit despre cedarea primelor două seturi din întîlnirea cu Roger Federer în turul al doilea de la Roland Garros. În plus, partida s-a jucat pe cea mai mare arenă din complexul de la Roland Garros, Phillipe Chatrier.

Tribunele de sus au fost pline, un pic diferit faţă de asistenţa cu care este obişnuit Adrian. Oamenii din tribune şi-au afişat simpatia încă de la intrarea pe teren a celor doi. "Roger, Roger!", au strigat ei. "Aşa e cu marii campioni, pe unde merg mereu sînt acasă", a spus Ungur.

Însă francezii au fost darnici şi cu Adrian, care a reuşit să-i facă să-l aplaude atunci cînd lovea cu reverul în lung de linie sau cînd îl surprindea pe Roger cu vreo scurtă.

Impresionat de dreapta elveţianului
Primele două seturi s-au scurs rapid, într-o oră şi trei minute, 6-3, 6-2. Dar apoi ceva a făcut clic şi românul în vîrstă de 27 de ani a reuşit să-şi conserve serviciul, avînd chiar şanse să cîştige pe cel al elveţianului. S-a ajuns la tie-break şi publicul a simţit nevoia să-l încurajeze şi mai puternic. "Roger, Roger!" în bătăi puternice de palme.

Adi a fost curajos şi a salvat chiar două mingi de meci, ca mai apoi să strîngă pumnul de bucurie. A reuşit să-i ia un set jucătorului de tenis pe care-l admiră ce-l mai mult. "A jucat un set al treilea bun, eu am luat unele decizii proaste şi aşa am mai jucat un set", a spus Roger la conferinţa de presă de după meci.

Fostul lider mondial s-a recalibrat în setul al patrulea şi a făcut break încă din game-ul al doilea, iar apoi a servit perfect şi a încheiat partida cu 6-3, 6-2, 6-7 (6), 6-3. "E un jucător bun de zgură, are un rever drăguţ, vede bine geometria terenului, are o tehnică bună, mai are de progresat la serviciu, e talentat şi are mult potenţial", l-a caracterizat Federer pe Ungur.

Spectatorii francezi i-au mulţumit românului la final, aplaudîndu-l puternic. A fost o după-amiază caldă şi plăcută la Paris pentru Adrian Ungur. Pe care o va ţine minte.

Ungur: "A fost scurt, dar frumos"

Adrian Ungur e mulţumit de cum au decurs lucrurile pentru el la Paris.

Faptul că i-a luat un set lui Federer a făcut ca Adrian Ungur să fie solicitat pentru o conferinţă de presă la Roland Garros. Un elveţian şi doi italieni l-au luat la întrebări pe Adrian. Românul a vorbit apoi şi pentru Gazeta Sporturilor.

- Adi, ai avut emoţii, ai jucat contra idolului tău pe Phillippe Chatrier?
- La început am avut unele emoţii. Apoi am jucat mai bine şi am dat tot ce am mai bun. Cel mai mult m-au impresionat la el serviciul şi dreapta.

- I-ai căutat reverul?
- Da, mai ales cînd serveam.

- Cum s-au simţit cele patru seturi, acolo, pe zgură?
- Scorul vorbeşte de la sine. A servit extraordinar de bine.

- Dar ai avut şi tu şansele tale pe serviciul lui.
- Am avut cîteva, nu foarte multe. Sînt mulţumit de cum am jucat.

- Înainte de meci v-aţi întîlnit pe Chatrier la antrenament?
- Da, eu am avut înaintea lui. Am tras un pic cu ochiul să văd ce face.

- Ce ţi-a spus Roger la final?
- Mi-a urat succes în continuare.

- Un Roland Garros bun pentru tine.
- A fost scurt, dar frumos.

- Nu regreţi că nu ai încercat să joci mai devreme în turnee mai mari?
- Niciodată nu e tîrziu, încerc să recuperez acum.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
aleosa
aleosa  •  31 Mai 2012, 10:59

"are un rever dragut"... Luminita Paul, intr-un comentariu la Eurosport, folosea cuvintele "dreapta TERIBILA a lui Del Potro". diferenta dintre dragut si teribil...

lpep
lpep  •  31 Mai 2012, 09:49

Eu l-am remarcat de mult timp pe Adrian Ungur. Are un joc placut si pune osul la munca. La Hanescu nici nu pot sa ma uit ca ma enervez. In meciul cu Federer a avut momente excelente. Comentatorii englezi de la Eurosport aveau remarci de genul: "Abia a intrat in Top 100 si uitati-va cât de bine joaca!" "Desi Federer a câstigat primele seturi detasat, meciul este frumos, nu-ti vine sa pleci." La final, dupa terminarea meciului, când Adrian parasea terenul spuneau: "We want more Adrian Ungur."

6.6.6
6.6.6  •  31 Mai 2012, 08:44

nu e vorba de setul luat ci mai ales defelul incare a jucat Adrian. l-a facut pe Fedrere sa alerge si sa nu poata sa scoata mingii! a avut lovituri cistigatoare ale lui si nu a jucat pe greselaa lui Frederer. felicitari pentru prestatie! dac aFedrere nu avea primul serviciu la el cred ca era deranj....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close