SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Revelația româncei care a revenit la un Grand Slam după doi ani: „De ce ar vrea cineva să joace tenis când se simte în felul ăsta?”

Patricia ȚIg, la Australian Open 2023/ foto Imago Images
Patricia ȚIg, la Australian Open 2023/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 23 ianuarie 2023 17:12 / Actualizat luni, 23 ianuarie 2023 17:53

Patricia Țig (28 de ani, 777 WTA) a vorbit despre eliminarea din primul tur de la Australian Open și despre revenirea la un Grand Slam după aproape doi ani.

Patricia a pierdut la Melbourne cu Shuai Zhang (33 de ani, 22 WTA), scor 1-6, 6-4, 0-6. Deși a ieșit devreme din competiție, Țig a admis că „mă simt mai bine pe teren decât m-am simțit vreodată”.

Patricia a jucat la un Grand Slam după aproape doi ani. Ultima dată când juca la un turneu de Mare Șlem se întâmpla în vara lui 2021, la Wimbledon.

Gabriela Ruse, în sferturi la dublu la Australian Open 2023! Monica Niculescu a fost eliminată în optimi
AUSTRALIAN OPEN
Gabriela Ruse, în sferturi la dublu la Australian Open 2023! Monica Niculescu a fost eliminată în optimi

Patricia Țig: „E foarte interesant că mă simt pe teren acum mai bine decât m-am simțit vreodată”

„E foarte interesant că mă simt pe teren acum mai bine decât m-am simțit vreodată. Ca stare, cu ce simt eu în mine, îmi place foarte mult ce simt acum. S-au întâmplat situații care m-au dus, într-un fel sau altul, la a mă cunoaște, la a mă căuta pe mine. Și asta m-a ajutat foarte mult pe teren. 

Chiar mă simt foarte bine. Nu știu cum s-a văzut din afară. Dar, da, e bine. E bine. Sunt bucuroasă. Nu-s bucuroasă că am pierdut, evident, dar simt că am făcut cam tot ce a ținut de mine să fie bine. Și sunt împăcată cu mine”, a spus Patricia Țig, potrivit treizecizero.ro.

Patricia Țig: „De ce ar vrea cineva să joace tenis când se simte în felul ăsta?”

Patricia a detaliat senzațiile trăite la Australian Open și a făcut comparația cu Wimbledon 2021.

„Ah, a fost genial! E foarte diferit. Ceea ce simt acum e extrem de diferit. E greu să explic, dar… Nu m-am simțit așa pe teren niciodată. Ultima oară când am jucat, cu Kasatkina la Wimbledon – pe lângă la faptul că aveam dureri foarte, foarte mari de spate, dureri care existau de mult timp – m-am simțit teribil pe teren. 

De ce ar vrea cineva să joace tenis când se simte în felul ăsta? Nu îmi doresc asta. Nu vreau să mă mai simt așa vreodată pe un teren de tenis. Un lucru a dus la altul, și am început să caut în mine ceea ce am nevoie, pentru mine, și nu în exterior. Și văd că funcționează bine.

Am rămas foarte, foarte, foarte surprinsă că nu s-au mai întâmplat chestii care se întâmplau în trecut”, a mai spus Patricia, potrivit sursei menționate.

Când ți se întâmplă ceva rău, cumva te gândești că de ce mi se întâmplă mie, că doar mie mi se întâmplă chestii rele… Dar ele se întâmplă, de fapt, pentru tine. Nu împotriva ta. Pentru tine. Iar dacă ignori cauza, se repetă. Și dacă tu tot treci peste și treci peste, cumva viața îți arată: „vezi că nu bagi în seamă’” Și după aceea îți arată ceva mai mare. Tu continui să nu bagi în seamă. Până când, la un moment dat, pici în gol.

- Patricia Țig

Citește și alte știri din tenis: 

Motivul bizar pentru care Mats Wilander crede că favoriții sunt eliminați la Australian Open 2023

Elevul lui Patrick Mouratoglou, eliminat dramatic la Australian Open 2023! A ratat două mingi de meci în decisiv și a avut 5-0 în ultimul tiebreak

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
inshallah
inshallah  •  24 Ianuarie 2023, 16:13

e mai degraba psiholog decat tenismena

username_2
username_2  •  23 Ianuarie 2023, 18:26

colosal și halucinant, Ivana Knorr incendiază internetul...scrisei aici la articolul cu Patricia că n-am vrut nici d-al naibii să clickbaitez pe articolul cu Ivana de la așa zisul metrosport...încă mai aștept un articol incendiar de la dl Geambașu despre Ivana Knorr și cum se fac bani din articole clickbaitiste pe gsp...altfel, multă sănătate Patricia și succes mai departe

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  23 Ianuarie 2023, 18:09

Patricia Tig o nsa revina in prima suta ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează