SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2018

SIMONA HALEP - GARBINE MUGURUZA // Corespondență de la Paris » Totul despre șocul Halep - Muguruza de la Roland Garros: agilitate și construcție vs. înălțime și forță

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 07 iunie 2018 12:11

Simona Halep, locul 1 WTA, și Garbine Muguruza, locul 3 WTA, joacă astăzi în semifinala Roland Garros. Meciul va începe la ora 16:00 și va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Eurosport.

Simona Halep și Garbine Muguruza s-au înfruntat deja de 4 ori, spaniola având prim-planul. Acum însă vor da piept în premieră într-un turneu de Mare Șlem.

Două jucătoare care de câțiva ani, 4 cel puțin, se luptă pentru premiile și titlurile cele mai mari. Aproape că nu pot exista stiluri și staturi mai diferite, un duel care opune înălțimea și forța de o parte, agilitatea și construcția de cealaltă. Un duel în care, până acum, avantajată a fost iberica, ea izbutind să-și impună jocul în trei din cele patru meciuri disputate. Fiecare cu istoria lui însă.

Cel mai dezechilibrat e cel mai recent, finala de la Cincinnati, acolo unde Simona a ratat startul, s-a blocat complet în fața unei Muguruza hotărâte și a smuls doar un game. Singura victorie a româncei, obținută în condițiile zgurii rapide, indoor, de la Stuttgart, arată însă că nu e vorba despre un război pierdut, ci doar de câteva bătălii. Dacă poate citi corect serviciul și returna eficient, atunci poate prelua controlul schimburilor.

Cu cât sunt mai lungi, cu atât mai bine, deși spaniola este foarte bine pregătită fizic de doi-trei ani încoace. E vorba și de agresivitate, una pe care Halep a arătat-o din plin la această ediție a turneului.

Curse la fileu

Când Muguruza e în zonă însă, când servește bine și ia mingea repede, direcționând-o tare și decisiv, puține adversare îi pot face față. Poate confirma acest lucru inclusiv Serena Williams, poate cea mai puternică jucătoare din istorie, învinsă în minimum de seturi în finala de la Roland Garros 2016 de iberică.

Sau Venus Williams, pe care a depășit-o în ultimul act de la Wimbledon, de anul trecut. Sau Samantha Stosur, căreia i-a lăsat doar două game-uri în turul al 3-lea. Sau Maria Șarapova, pe care a scos-o ieri din turneu cu 6-2, 6-1. În plus, ea vine mai des la fileu în acest turneu, căutând să închidă punctul cu voleul, o tactică ce se distinge clar față de planurile anterioare de joc.

Simona a stat mai mult pe teren în aceste 5 meciuri adunate, dar asta numai din cauza partidei de ieri, cea cu Angelique Kerber, de două ore și 14 minute. Până la sferturi fuseseră 5 ore și 10 minute, comparabile cu cele 4 ore și 53 de minute ale spaniolei. Românca a ajuns la un total de 7h24, în timp ce spaniola a pus doar o oră și 10 minute peste cel anterior, pentru 6h03 înaintea semifinalei. Nu pare să fie însă o diferență semnificativă, ambele au avut timp suficient pentru recuperare și pregătirea meciului de azi. 

Nevoia de agresivitate

Unul în care va fi vorba, ca în multe alte cazuri, despre inițiativă. Agresivitate. Capacitate de a lupta sec și eficient sau de a te agăța, dacă e cazul, de orice ocazie ivită. Iar ocazia generală e una importantă, cea mai importantă din colecția înfruntărilor directe dintre ele. Până acum, nu s-au mai duelat într-un turneu de Mare Șlem, acolo unde experiența celor două e consistentă.

Muguruza e abia la a patra ei semifinală majoră, dar când a ajuns în această fază, de două ori a cucerit titlul și o dată a atins finala. Halep va juca a 6-a ei semifinală de Grand Slam, în trei ocazii anterioare calificându-se în ultimul act, fără a se încorona însă. Motive suplimentare pentru o ciocnire dură și spectaculoasă. Ciocnirea europeană a penultimului act, față de cea americană 100% din cealaltă semifinală.

Meciul Simona Halep - Garbine Muguruza poate fi urmărit liveTEXT AICI

VEZI ȘI:

Cum poate Simona Halep "să trișeze" în semifinala de la Roland Garros: "Țiriac va face asta"

EXCLUSIV Cristian Tudor Popescu, despre cum poate Simona să câștige duelul-șoc din semifinalele Roland Garros: "Așa o poate destabiliza. Garbine va ataca sălbatic"

Dezvăluiri despre dificultățile avute de Simona Halep: "Nici nu vă puteți imagina prin ce trece! E imposibil ce i se cere. Nici Serena nu o face"

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (5)
112718839608210
Bumbu Dorel  •  07 Iunie 2018, 15:41
Postat de wishmaster pe 07 Iunie 2018, 15:30

nu-l mai baga-n seama pe ungurul tihi, prostul satului ... pardon, saitului! ;) asta e deja cu chilotii lui Timea Babos in cap (cumparati la licitatie) si infige ace in papusa Simonei!

NINGUNO QUÉ HACER DESDE EL CUMPLEAÑOS !!

1805206759773888
Lenuta Oroian  •  07 Iunie 2018, 15:34
Postat de Bumbu Dorel pe 07 Iunie 2018, 13:15

Atentie Garbine,pana si Tiric va juca din exterior,soptind ce sa faca Halep. TRISATUL ESTE O METODA ROMANEASCA INTRODUSA IN TENIS. !!Nu stiu cine va castiga din acest gest foarte urat si necinstit,dar este ceva josnic!!

Bumbule tu esti un papagal care imiti o prostie spusa de ratatul tenismen Hadarau. Scrie,cand Tiriac ia soptit sau ia spus ceva lui Halep in timpul meciurilor?Nu s-a intamplat niciodata.La toate turneele cu exceptia celor de gs se permite consultarea cu antrenorul in timpul meciului,asta nu inseamna a trisa,toti jucatorii fac asta.Se vede clar ca nu prea ai habar de tenis, nu stii regulile,nu stii ce se intampla acolo, dar il imiti pe Hadarau ca un papagal. Te faci de ras.

wishmaster
wishmaster  •  07 Iunie 2018, 15:30
Postat de mellye1 pe 07 Iunie 2018, 14:32

Mai taca-ti fleanca mai ciontule sau cioanta ce-oi fi, ca vad ca ai fata de baba. Sharapova cum a cistigat in 2014 finala ? Sau unii au voie sa apeleze la toate sireticurile posibile pt a castiga , si Simona trebuie sa fie fata buna tot mereu ?

nu-l mai baga-n seama pe ungurul tihi, prostul satului ... pardon, saitului! ;) asta e deja cu chilotii lui Timea Babos in cap (cumparati la licitatie) si infige ace in papusa Simonei!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează