SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

SIMONA HALEP - GARBINE MUGURUZA // E Simona Halep dezavantajată de organizatori? Primele controverse după apariția programului de joi

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 iunie 2018 22:26

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a învins-o miercuri pe Angelique Kerber, scor 6-7, 6-3, 6-2, și o va înfrunta joi în semifinale pe Garbine Muguruza, într-un meci care va decide și ocupanta poziției de lider în clasamentul WTA.

Simona Halep joacă joi în semifinalele turneului parizian împotriva lui Garbine Muguruza. Partida începe în jurul orei 16:00, pe arena Philippe Chatrier, după terminarea duelului dintre Rafael Nadal și Diego Schwartzman. 

Totuși, organizatorii au luat o decizie suprinzătoare programând meciul Simonei Halep înaintea celei de-a doua semifinale,  Sloane Stephens - Madison Keys. Cele două americance au avut o zi în plus de pauză, astfel că ar fi fost normal ca duelul dintre cele două să fie prima semifinală a zilei, nu a doua. 

Explicațiile par să-și găsească însă un răspuns ușor de anticipat: televiziunile americane au făcut presiuni ca duelul Stephens - Keys să fie al doilea pentru a putea fi urmărit la o oră cât mai accesibilă în Statele Unite, iar organizatorii de la Paris nu au ezitat să țină cont de doleanțele americanilor.

Duelul dintre Sloane Stephens și Madison Keys va începe imediat după încheierea partidei Simona Halep - Garbine Muguruza, tot pe arena Philippe Chatrier. 

Nu e pentru prima oară când Simona Halep e pusă într-o situație neplăcută de către organizatori. Duelul cu Andrea Petkovici din turul III a fost programat pe Terenul 18, o decizie intens dezbătută (detalii, aici)

Vezi și: 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (64)
cainele_leonidas
cainele_leonidas  •  07 Iunie 2018, 17:18

Ia un kil de lamai (pentru gretica) si uite-te la lectia de tenis pe care i-o da Halep la Muguruza...

112718839608210
Bumbu Dorel  •  07 Iunie 2018, 13:24
Postat de catalin.palcu pe 07 Iunie 2018, 08:47

In ce mod concret e Muguruza cea mai dezavantajata? Poti sa explici/detaliezi ?

Prin trisatul tipic romanesc :Tiriac din spatele lui Halep,va sopti ei,ce are de facut in diferite situatii date.Si mai apare in presa acest mod si stil de lucru mafiot si josnic .Sa nu mai vorbim de sport...Muguruza macar este cinstita,nu ar admite ceva ce este contrar regulamntului, spiritului de respect si fair playului!!

112718839608210
Bumbu Dorel  •  07 Iunie 2018, 13:18
Postat de Robert Damian pe 07 Iunie 2018, 12:08

In mod CLAR este dezavantajata!!!!!!Si nu este prima data,din pacate!!!!Traim intr-o lume guvernata de Interese si mai ales de Bani!!!!!Toate sportivele care vin din tari mici si neinsemnate in comparatie cu marile Puteri,au soarta asta,Nedreapta spun eu!!!Latura umana si a sportivitatii,a disparut de mult!!!Suntem cu totii,doar NUMERE!!!!!Din nefericire!!!!FORZA SIMONA!!!!!

Vorbesti de sportivitate si corectitudine ?? Iata sportivitatea romaneasca: Tiriac va juca din exterior,soptind ce sa faca Halep. TRISATUL ESTE O METODA ROMANEASCA INTRODUSA IN TENIS. !!Nu stiu cine va castiga din acest gest foarte urat si necinstit,dar este ceva josnic!!

Vezi toate comentariile (64)
Comentează