SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Simona Halep, OUT de la Roland Garros! EXCLUSIV CTP: „Știa că va fi executată dacă face asta. De-aici destrămarea jocului ei”

Simona Halep a fost învinsă la Roland Garros de Iga Swiatek, scor 1-6, 2-6, în „optimi”. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat confruntarea pentru GSP.ro +20   FOTO
Simona Halep a fost învinsă la Roland Garros de Iga Swiatek, scor 1-6, 2-6, în „optimi”. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat confruntarea pentru GSP.ro

Articol de - Publicat duminica, 04 octombrie 2020 13:23 / Actualizat duminica, 04 octombrie 2020 13:43

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a fost învinsă la Roland Garros de Iga Swiatek (19 ani, 53 WTA), scor 1-6, 2-6, în „optimi”. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat confruntarea pentru GSP.ro.

„N-am ce să-i reproșez Simonei. Tomas Berdych spunea, tot după un meci pierdut la Paris contra unui outsider, un francez clasat cu mult în urma lui: «Astfel de lucuri se întâmplă». Dacă o jucătoare nimerește o astfel de zi, excepțională!, cand e în zonă, în transă, îi intră totul, n-ai nicio șansă! 

Swiatek este categoric o jucătoare extrem de talentată, de mare viitor, care a încercat să facă aproape tot ce a încercat și Anisimova. Însă starea ei psihică a fost total diferită față de cea a americancei. A lovit decisiv atât cu dreapta, cât și cu reverul, nu a intrat în jocul Simonei. A pășit pe teren cu sentimentul că nu are ce pierde și că i se dă voie să încerce orice. A oferit o paletă de execuții care nu lasă nicio breșă. A lovit foarte bine, tare, la linie. Inexpugnabilă! Și-a ales foarte bine loviturile, a pus niște scurte impecabile. 

A servit excepțional, exercitând o presiune continuă asupra Simonei pe serviciu, a crispat-o continuu cu returul, de multe ori imparabil, iar Simona a fost nevoită să servească lung cu a doua minge. Știa ca dacă va servi scurt va fi executată. De aici dublele greșeli și destrămarea jocului Simonei. 

Halep a fost în cea mai bună formă a ei, dar nu putea să-i facă față azi lui Swiatek. I-a intrat absolut orice minge. Altadată, nu se știe. Nicio minge în tenis nu seamănă cu cealaltă. O să vedem ce se va întâmpla cu această jucătoare din Polonia în viitor”, a afirmat Cristian Tudor Popescu pentru Gazeta Sporturilor.

FOTO Cele mai interesante imagini din meciul Simona Halep - Iga Swiatek 1-6, 2-6

+16 FOTO

Citește mai multe știri din tenis:

Cifrele care arată dominația zdrobitoare a polonezei. Halep, fără reacție în primul set

Novak Djokovic și propunerea care schimbă RADICAL tenisul: „Nu văd de ce ar trebui să ne mai bazăm pe ei”

Citește și:

Transfer de ultimă oră în Superligă » L-au adus pe noul Compagno: cine e „tancul” de 1,98 metri!
Superliga
Transfer de ultimă oră în Superligă » L-au adus pe noul Compagno: cine e „tancul” de 1,98 metri!
Decizie de ultimă oră luată de UEFA » Ce se întâmplă cu FCSB și Corvinul în preliminarii
Superliga
Decizie de ultimă oră luată de UEFA » Ce se întâmplă cu FCSB și Corvinul în preliminarii
Dinamo și-a ales antrenorul pentru sezonul viitor + 5 jucători confirmați: „A dovedit curaj, dorință și suflet pus în slujba clubului”
Superliga
Dinamo și-a ales antrenorul pentru sezonul viitor + 5 jucători confirmați: „A dovedit curaj, dorință și suflet pus în slujba clubului”

A ales Louis Munteanu? Disputat de FCSB și Rapid, atacantul a fost filmat cântând despre rivală: „Are valoare d'aia mare / Și știu că nu vă convine”

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Era un «bighidiu» d-ala mic. Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă”


Comentarii (50)
1115907728536992
Gheorghe Bica  •  04 Octombrie 2020, 14:04

Bravo Iga !

bruta_din_popesti_leordeni
bruta_din_popesti_leordeni  •  04 Octombrie 2020, 13:59

Nici aici nu scapam de specimenul asta sinistru? Ani la rand *** pe Iliescu si i-a laudat pe neocomunistii din PSD, iar cand a fost prima mineriada i-a laudat pe mineri. Intre timp s-a prins si el ca a batut vantul schimbarii si a trecut in tabara celorlalti securisti. Macar daca ar ramane in mizeria politica alaturi de gunoaiele de politicieni si sa le dea alora sfaturi, dar se crede si analist sportiv

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1578362032478810
Tihamér Takó  •  04 Octombrie 2020, 13:47

Domnule CTP, Iga,o stea a tenisului mondial in ciuda tineretei sale,in urarile spectatorilor francezi,a dat lectie de tenis adversarei sale.Iga a demonstrat,ca este net superioara romancei la toate capitolele:tehnica,orientare,psihic echilibrat sportivitate si comportament.Fara sa fii avut nevoie de indicatiile pretioase al lui CTP si Tiriac,Iga a jucat asa cum scrie in biblia tenisului,si a reusit se umileasca adversara intr-un mod rusinos pentru Halep.Iga Swiatek,a demonstrat,ca bunicile tenisului feminin,nu mai au succes in fata tinerelor talente.Helep,cu cele 3 gameuri reusite in cele 2 seturi,a dat dovada de o mediocritate deranjanta.A fost prezenta doar cu urletele,strigaturile si grimasele sale. A fost lasata orfana de specatorii fideli,fara sustinere,trambite si drapele .Felicitari Iga !!!

Vezi toate comentariile (50)
Comentează