SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Simona Halep scrie istorie la Roland Garros! S-a calificat în "sferturi", după ce a demolat-o pe Stephens!

foto: reuters
foto: reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 02 iunie 2014 00:00 / Actualizat luni, 02 iunie 2014 18:00

Simona Halep a întîlnit în această după-amiază primul adversar mai dificil din acest turneu, dar a reuşit s-o învingă pe americanca Sloane Stephens, scor 6-4, 6-3. În sferturi va juca împotriva cîştigătoarei din partida dintre Svetlana Kuzneţova şi Lucie Safarova.

Simona Halep a fost puţin nervoasă, dar a reuşit să se impună în această confruntare cu Stephens. Primul set a fost extrem de echilibrat, iar jucătoarea noastră a reuşit breakul decisiv chiar la 5-4.

Setul secund a fost la fel de încrîncenat şi tot un singur game a făcut diferenţa Simona a cîştigat cu 6-3 şi va evolua în sferturi împotriva cîştigătoarei din partida Kuzneţova - Safarova care se va disputa în această seară.

Simona şi-a egalat şi cea mai bună performanţă la un turneu de Mare Şlem! La Australian Open, la începutul anului, Halep a acces în sferturi, acolo unde a pierdut în faţa Dominikăi Cibulkova.

Ultima jucătoare din România care a atins faza sferturilor de finală la Roland Garros a fost Sorana Cîrstea, în 2009, cînd a fost eliminată de Samantha Stosur.

Desfăşurarea liveTEXT, Simona Halep - Sloane Stephens 6-4, 6-3

SETUL 2:

6-3 Halep - Simona Halep îşi face serviciul şi se califică în sferturile de finală de la Roland Garros!!!
5-3 Halep -
Stephens reuşeşte să îşi cîştige serviciul şi prelungeşte meciul. Urmează Halep la serviciu
5-2 Halep -
Serviciu cîştigat la 0 de Simona Halep! Stephens pare a fi renunţat la luptă. Românca e la un game de sferturile de finală 
4-2 Halep -
Stephens comite dublă greşeală la prima minge de break a Simonei. Halep se apropie de victorie
3-2 Halep -
Stephens nu renunţă şi mai face un break după ce Simona ratează un smash simplu.
3-1 Halep -
Al treilea break consecutiv, Simona loveşte de două ori cîştigător pentru un game solid. Apare şi statistica loviturilor cîştigătoare, 15 Halep - 10 Stephens.
2-1 Halep -
Simona se enervează după ce îşi pierde serviciul şi ţipă pentru prima dată în meci.
2-0 Halep -
Break Simona la 0 şi jocul se îndreaptă către o victorie fără probleme pentru jucătoarea noastră.
1-0 Halep
- Începe bine setul 2 şi îşi cîştigă serviciul fără prea multe probleme. Stephens face din ce în ce mai multe greşeli neforţate.

SETUL 1:

6-4 Halep - Al treilea break al Simonei şi primul set este în contul româncei! Stephens a făcut două greşeli mari, iar Halep a profitat.
5-4 Halep - Simona salvează o minge de break cu un rever în lung de linie şi apoi profită de greşelile jucătoarei americane pentru a se apropia de cîştigarea primului set.
4-4 - Foarte multe greşeli de ambele părţi în acest prim set, chiar şi Simona face multe erori. Stephens îşi ţine serviciul după un game cu 4 egalităţi.
4-3 Halep - Game fără probleme pentru Simona. Este mult mai puternică în acest moment, s-a regăsit după începutul oscilant de meci. Stephens pare că are ceva probleme medicale!
3-3 - Breakuri peste breakuri! Simona este foarte puternică mental şi face breakul.
3-2  Stephens - Al doilea break consecutiv reuşit de jucătoarea americană, Simona este în corzi.
2-2 - Egalitate pe tabelă, game echilibrat în care americanca a fost mai puternică şi a dat şi două mingi cîştigătoare.
2-1 Halep - Stephens îşi ia breakul înapoi după un game în care Simona a greşit mult.
2-0 Halep - După ce a cîştigat primul game cu mare dificultate, jucătoarea noastră face breakul la 0.
1-0 Halep - Simona începe greu partida, dar după un game lung, de 7 minute, reuşeşte să cîştige, salvînd şi o minge de break.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (376)
gabyy30
gabyy30  •  03 Iunie 2014, 01:11

singur game a făcut diferenţa Simona a cîştigat cu 6-3 Zau ???!! ziaristi ...ati vrut sa spuneti ca un break a facut diferenta dar deh..nu am de unde sa cer daca nimic nu e...

utraian
utraian  •  02 Iunie 2014, 23:47

a demolat-o? hmmm. a fost meci echilibrat, ciudatilor!

radu0078
radu0078  •  02 Iunie 2014, 23:05
Postat de ftwraku pe 02 Iunie 2014, 23:01

Doamne,cat m-am bucurat ca a baut-o pe "muricana". Astia sunt ambasadorii Romaniei,nu Geoana sau ce alti clampai am trimis noi sa ne reprezinte...Bravo Simona. Noi nici nu se dam seama cata imagine pozitiva ne face fata asta...Pe site-ul asta nici Boc nu a fost injurat cat a fost Simona. Oricum,eu ma concentrez doar pe partea frumoasa a lucrurilor. Bravo Simona.

Da, arata tuturor ca nu toti romanii sunt lenesi si hoti si ca pot realiza lucruri deosebite .

Vezi toate comentariile (376)
Comentează