SPORTURI  »  VOLEI  »  DECIZIE

România a ratat calificarea la CE, antrenorul pleacă » Pascu era pe bancă din 2014

Dănuț Pascu a stat 7 ani pe banca naționalei Foto CEV
Dănuț Pascu a stat 7 ani pe banca naționalei Foto CEV

Articol de - Publicat luni, 17 mai 2021 18:23 / Actualizat luni, 17 mai 2021 21:11

Federaţia Română de Volei a anunţat că a ajuns la un acord cu selecţionerul echipei naţionale masculine, Dănuţ Pascu, pentru încheierea contractului

„Federaţia Română de Volei şi antrenorul naţionalei masculine a României, Dănuţ Pascu, au decis, de comun acord, încheierea raporturilor contractuale. Selecţioner al echipei reprezentative din 2014, Dănuţ Pascu (57 de ani) este antrenorul care în 2019 a calificat naţionala română la un turneu final al unui Campionat European după o pauză de 24 de ani. 

De asemenea, în acelaşi an, sub îndrumarea sa, echipa noastră a câştigat Silver League, promovând în Golden League. Federaţia Română de Volei îi mulţumeşte lui Dănuţ Pascu pentru munca depusă în perioada petrecută la naţională şi îi doreşte mult succes în activitatea profesională", se arată într-un comunicat al FRV.

Numele noului antrenor principal al naţionalei masculine e Sergiu Stancu, 38 de ani, tehnicianul de la Arcada Galați, fost internațional tricolor. Naţionala masculină de volei a României a ratat calificarea la Campionatul European 2021, duminică, după ce Elveţia a întrecut Albania cu 3-1, în ultimul meci din Grupa E a preliminariilor, în Sala Olimpia din Ploieşti.

"Am acceptat propunerea Federaţiei Române de Volei cu inima deschisă şi cu încrederea că vom reuşi, alături de colegii mei din staff şi de jucători, să facem ca naţionala României să urce în clasamentul mondial şi să aibă o evoluţie bună indiferent de adversar. 

În Golden League ne propunem să avem o prestaţie bună şi să facem jucătorii să joace la potenţialul lor maxim. Vom lupta în fiecare meci, vom lucra pentru a avea o evoluţie bună, pentru a juca un volei de calitate, iar în urma acestor lucruri vor veni, cu siguranţă, şi rezultatele"
Sergiu Stancu, noul selecţioner al naţionalei masculine de volei

România a ocupat locul 3 în grupa E

În clasamentul final al grupei, Slovacia a ocupat primul loc, cu 5 victorii (15 puncte), urmată de Elveţia, 4 victorii (11 puncte), România, 3 victorii (10 puncte), Albania, 0 victorii (0 puncte). Primul criteriu de departajare este numărul victoriilor, iar al doilea este cel al punctelor.

România a ratat calificarea la CE, antrenorul pleacă » Pascu era pe bancă din 2014
Naționala României înaintea meciului cu Albania Foto CEV

Se califică la turneul final al Campionatului European 2021 câştigătoarele celor 7 grupe preliminare şi cele mai bune 5 ocupante ale locurilor 2. Turneul final va fi organizat în patru ţări, Polonia, Cehia, Estonia şi Finlanda, în perioada 1-19 septembrie.

Echipele calificate la CE

Polonia, Cehia, Estonia, Finlanda (gazde)

Serbia, Slovenia, Franța, Rusia, Italia, Ucraina, Germania, Belgia (capi de serie)

Olanda, Bulgaria, Turcia, Letonia, slovacia, Muntenegru, Portugalia, Macedonia de Nord, Grecia, Belarus, Spania, Croația

Citește și alte știri din sporturi

INFOGRAFIE Cum arată harta accidentărilor Simonei Halep » 7 ani de durere pentru jucătoarea noastră

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează