FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - U CLUJ

Se aprinde Clujul! » Fanii lui CFR Cluj se revoltă după ce rivalii de la U au încercat să cumpere bilete și în alte zone ale arenei, iar suporterii campioanei riscă să fie mai puțini pe teren propriu

Fanii lui U Cluj vor să umple stadionul la derby
Fanii lui U Cluj vor să umple stadionul la derby

Articol de , - Publicat joi, 09 martie 2023 10:20 / Actualizat joi, 09 martie 2023 10:22

Suporterii lui CFR se revoltă fiindcă fanii rivalei U Cluj vor fi mai mulți de 3.000, cum conveniseră cluburile cu Jandarmeria, aceștia încercând să-și procure bilete și în alte zone ale arenei din Gruia.

Considerat de mulți cel mai vechi derby din fotbalul românesc, duelul dintre CFR și U Cluj programează luni un nou episod, în ultima rundă a sezonului regulat. Iar meciul din Gruia a aprins spiritele printre suporterii celor două formații. Mai ales că oaspeții vor revanșa, după ce, în tur, CFR a câștigat cu 2-1 pe Cluj Arena.

Decizie surprinzătoare înainte de CFR - U Cluj: „Pentru un derby puternic!”
CFR - U Cluj
Decizie surprinzătoare înainte de CFR - U Cluj: „Pentru un derby puternic!”

CFR Cluj - U Cluj: Fenomenul „Arde Gruia!”

În urma unei întâlniri a reprezentanților celor două părți cu Jandarmeria, s-a ajuns la un acord ca fanii lui „U” să primească mai multe bilete decât cele rezervate de obicei echipei vizitatoare. 

Astfel, cel puțin oficial, vor fi 3.000 de suporteri ai oaspeților în Gruia, urmând ca în afară de „țarcul” obișnuit, de la peluză, să mai ocupe și alte 4 sectoare la tribuna a 2-a. Ulterior, pe siteurile galeriei „sepcilor roșii” au apărut însă anunțuri că „s-a stabilit ca suporterii U Cluj să poată achiziționa bilete online în orice zonă a stadionului Gruia, fără restricții”.

Practic, oaspeții au redeclanșat fenomenul „Arde Gruia!”, care a apărut printre ultrașii lor la începutul anilor 2000, când CFR Cluj era condusă de Arpad Paszkany. Iar suporterii echipei lui Ovidiu Sabău vor să pregătească un adevărat show cu petarde și fumigene.

În numai două ore, fanii lui „U” au cumpărat toate biletele rezervate lor. Mai mult, liderul lor, Răzvan Moldovan, a încercat să mai cumpere și altele, pe lângă cele 3.000, dar a fost refuzat la casele arenei.

Peluza Vișinie: „Cine vine separat își asumă riscul”

Mobilizarea specială a celor de la „U” și posibilitatea ca mulți suporteri ai lui U să apară cu fulare și însemnele clubului și în alte zone ale stadionului au stârnit reacția galeriei CFR.

Iar Peluza Vișinie a postat un comunicat pe pagina sa de facebook: „Împreună cu conducerea clubului am decis că 3.000 de locuri din capacitatea stadionului să fie date rivalilor noștri, pentru a avea parte de un derby puternic și cu o atmosfera frumoasă, demnă de un oraș cum e Clujul. Respectul însă trebuie să fie de ambele părți, așa că nu vom tolera suporteri alb-negri în Gruia în afara celor deplasați organizat! Fiecare persoană care va veni în Gruia separat de peluza Universității trebuie să își asume toate riscurile la care se va expune”. 

31de partide s-au disputat în primul eșalon între CFR și U Cluj, bilanțul fiind: 15 victorii pentru feroviari, 5 pentru "studenți" și 11 remize

Apoi au continuat: „La noi acasă trebuie să fim respectați, la noi acasă suntem suverani, iar persoanele ostentative și de rea-voință vor afla pe pielea lor că nu coborâm capul în fața nimănui!”.

Suporterii gazdelor mai au o nemulțumire. Câteva zeci dintre ei au abonamente în sectoarele rezervate rivalilor la tribuna a II-a, astfel că vor fi nevoiți să se mute. De obicei, la derbyuri, ei se alătură celor din „Peluza Vișinie”.

Cel mai probabil, galeria celor de la CFR va aduna în jur de 2.200 de oameni

Dan Petrescu atacă contestatarii echipei sale: „CFR nu e apreciată în România. Nu va mai reuși nimeni să se califice în primăvara europeană”

Citește și alte știri din Superliga: 

Italienii l-au sunat pe Nicolo Napoli, după decizia surpriză a lui Mancini: „Mister, cine e Compagno?!”

Elis Bakaj, mijlocașul care făcea furori la Dinamo, interviu pentru GSP: „Poți fi Real Madrid. Dacă n-ai bani, degeaba!"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
dodo001
dodo001  •  10 Martie 2023, 17:16
Postat de rav410wrc pe 09 Martie 2023, 14:29

De pe Dunării pe Putna, din Florești în Someșeni ... Cei 5 cfr-iști se-adună să ii vadă pe clujeni. ... Pt c-au venit studentii, cu-o lanternă-n buzunar ... Și orbecăie prin beznă, da' de-o găsi vreun frânar. ... Doar arbitrii n-au lanterne, arată punctul cu var ... Rătăciți prin noaptea minții, fluieră fără habar :-((( ... Iar în boxele din Gruia, se aude-acel ecou: ... Vocea lu' Vasile Roaită - al bursucului erou. Cover, dupa originalu' lui Balotelli :))) Forza U !!

Tu nu iti dai seama ce vorbesti aici! Ce e asta cu 5 ceferisti? Ne iei la misto? Imi inchipui ma UT-istule ca voi la Arad nu prea aveti ce face in timpul zilei de aceea va adunati pe stadion. O zi e meci, o zi sunt martorii lui Iehova, o zi e campionatul de bridge, o zi se fac vaccinarile (poti ati ajuns la doza 7)...mare lucru daca nu si acum esti tot pe.stadion cu alte activitati. Acuma spuneti si voi ce sa faci in Aradul ăla?

cluj_cluj
cluj_cluj  •  09 Martie 2023, 18:03
Postat de Offside_ pe 09 Martie 2023, 16:37

35% susținere de la primărie. Și uite ca nu e nula din pc de vedere al suporterilor cel puțin. Mai sunt, dar nu merita sa petrec timpul explicându ti, ***

35% si din banii mei pentru o echipa cu 0 performante. Dar de ce pierd vremea sa explic unui suporter al ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Offside_
Offside_  •  09 Martie 2023, 16:37
Postat de cluj_cluj pe 09 Martie 2023, 14:47

Noua ne pasa. Ca din impozitele noastre e sustinuta o echipa nula din toate punctele de vedere.

35% susținere de la primărie. Și uite ca nu e nula din pc de vedere al suporterilor cel puțin. Mai sunt, dar nu merita sa petrec timpul explicându ti, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează