INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FINALA EUROPA LEAGUE

Incidente violente la Praga » 16 suporteri ai Fiorentinei au fost arestați înaintea finalei Conference League

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 07 iunie 2023 19:43 / Actualizat miercuri, 07 iunie 2023 20:24

Poliția cehă a anunțat că a trebuit să intervină în forță pentru a restabili ordinea în centrul orașului, unde s-au întâlnit ultrașii lui West Ham și ai Fiorentinei, înainte de finala Conference League. Agenții au acționat într-un bar, unde au operat arestări, trei fani fiind răniți în ciocniri.

Nu a fost doar liniște și armonie în Praga înaintea finalei Conference League. Poliția cehă a raportat că s-au produs incidente, într-un bar din centrul orașului, unde un grup de fani ai lui West Ham a fost atacat de ultrași ai Fiorentinei. Un purtător de cuvânt al poliției locale a confirmat evenimentul și că agenții mascați au trebuit să intervină pentru a-i despărți pe suporterii violenți înainte ca situația să scape de sub control.

O sută de fani identificați

Presa cehă, preluată și de cea internațională, relatează despre faptul că s-au operat și mai multe arestări, 16 susținători italieni fiind puși la pământ și încătușați. Au fost și răniți în scenele de război stradal filmate de camerele de supraveghere instalate în Piața Venceslav, trei persoane având nevoie de îngrjiri medicale.

La Gazzetta dello Sport scrie despre o sută de ultrași viola identificați de poliție ca fiind implicați în ciocnirile dintre cele două tabere, „epicentrul” luptelor fiind un bar de pe strada Rytirska, aproape de centrul Pragăi. 

Cei legitimați de poliție nu vor mai avea dreptul să intre pe stadion pentru finala Conference League, ce va începe la ora locală 21:00, și vor fi direcționați către fan-zone, special create și unde vor fi separați de suporterii lui West Ham.

I-au „ciocănit” la final » West Ham câștigă primul trofeu european după 58 de ani cu un gol în minutul 90
Fiorentina - West Ham 1-2
I-au „ciocănit” la final » West Ham câștigă primul trofeu european după 58 de ani cu un gol în minutul 90

20.000 de suporteri englezi

Autoritățile locale au mobilizat forțe suplimentare de poliție în oraș, unde au ajuns 20.000 de suporteri ai „ciocănarilor”, aproape două treimi dintre ei venind fără a avea bilet. 

Dacă nu vor face rost de unul, singura variantă de a vedea meciul ca pe stadion rămân fan-zone-urile și barurile din oraș. Poliția se așteaptă ca și după meci să apară incidente, noaptea urmând să fie mobilizați și mai mulți agenți pentru a preveni violențele.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Americanii, șocați după ce au aflat că Benzema câștigă cât echipe întregi din NFL: „Cine e tipul ăsta?!”

Primele semne încurajatoare asupra stării lui Sergio Rico, portarul lui PSG căzut de pe cal și lovit cu copita în cap!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
luciann
luciann  •  07 Iunie 2023, 20:58

Nu inteleg de ce aleg stadioane asa mici pentru finalele conference league! Si anul trecut la fel, erau doua echipe cu multi suporteri! Anul asta idem, è stadionul prea mic pentru echipele care se confrunta...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează