FOTBAL  »  Superliga  »  BARAJ

Dacă s-ar respecta scenariul ultimelor 3 sezoane, Dinamo ar fi OUT din Superligă!

Dinamo va disputa cel de-al treilea baraj consecutiv / Sursă foto: Facebook Dinamo București +23   FOTO
Dinamo va disputa cel de-al treilea baraj consecutiv / Sursă foto: Facebook Dinamo București

Articol de - Publicat marti, 14 mai 2024 09:08 / Actualizat marti, 14 mai 2024 11:42

Salvată in-extremis de la retrogradare, Dinamo își îndreaptă atenția spre „dubla” cu Csikszereda, locul 6 din Liga 2, unicul obstacol care-i desparte pe „câini” de menținerea în Superligă. Un detaliu îi pune în gardă pe dinamoviști: sunt trei sezoane la rând de când măcar una dintre divizionarele secunde care dispută „barajul” reușește să producă surpriza în fața echipelor din prima ligă.

  • Dinamo - Csikszereda a fost programat pe 20 mai, de la ora 20:00. Returul de la Miercurea Ciuc are loc o săptămână mai târziu, pe 27 mai. FC Botoșani - CS Mioveni se joacă pe 17 mai, de la ora 20:00. Returul are loc pe 24 mai.

Condamnată la pierzanie de majoritatea oamenilor de fotbal, Dinamo a fost „rechinul” oportunist al ultimei etape de play-out.

„Dinamo nu-i echipa de pe vremuri!” » Csikszereda anunță cum tratează barajul + Ce-i preocupă pe ciucani: „Normal că ne temem”
DINAMO - CSIKSZEREDA
„Dinamo nu-i echipa de pe vremuri!” » Csikszereda anunță cum tratează barajul + Ce-i preocupă pe ciucani: „Normal că ne temem”

Roș-albii au beneficiat de o „plimbare în parc” în fața creației lui Mircea Rednic, UTA, iar destinul i-a surâs lui Dinamo: pe celelalte stadioane, s-au întrunit condițiile necesare pentru ca bucureștenii să evite retrogradarea directă.

Dinamo e mare favorită cu Csikszereda. Dar statistica o pune în gardă

Pe 20 și 27 mai, cu un retur ce se anunță extrem de ostil și imprevizibil, la Miercurea Ciuc, Dinamo mai are de trecut două examene pentru a primi biletele de Superligă și din sezonul următor.

Dacă bookmakerii nici nu concep alt deznodământ decât cel cu roș-albii victorioși, cota la victorie pentru turul de la București pendulând între 1,35 și 1,40, pe Dinamo ar trebui s-o impulsioneze puțin ceea ce s-a întâmplat în precendentele trei sezoane. Mai ales că echipa lor a luat parte la scrierea istoriei.

Concret, în ultimele trei sezoane, nu toate formațiile din Superligă au avut sorți de izbândă la barajele de menținere/retorgradare. Iar Dinamo e trecută prin foc, mai ales că a mai disputat două „baraje”, de fiecare dată din ipostaze diferite.

Mioveni, prima echipă care a rupt „blestemul”. Dinamo, protagonistă în două rânduri

În sezonul 2020-2021, CS Mioveni, pe atunci o formație din Liga 2, reușea să producă o surpriză majoră și să câștige „barajul” cu Hermannstadt, retrogradându-i pe sibieni în Liga 2.

De la implementarea actualului sistem competițional, în sezonul 2015-2016, nicio echipă din eșalonul secund nu mai reușise această performanță. Până atunci, mai eșuase o dată chiar Mioveniul, plus Chindia, UTA, în două rânduri, U Cluj si Dunărea Călărași.

Un an mai târziu, în 2022, însăși Dinamo a fost în postura de favorită „curentată” de outsideră: U Cluj a eliminat-o și a adus Apocalipsa în Ștefan cel Mare.

+19 FOTO

În fine, trendul a continuat în următoarea ediție, când Dinamo, de data aceasta outsideră, a măturat pe jos cu FC Argeș, marcându-le alb-violeților 8 goluri în dublă manșă, printre care un 6-1 SF pe Arena Națională.

Rămâne de văzut dacă Csikszereda, în premieră în aceasta ipostază, și Mioveni, o echipă obișnuită să danseze pe linia subțire a barajelor, vor reuși să poarte „tradiția” mai departe.

VIDEO Căpitanul „câinilor roșii”, Răzvan Patriche, bucuros după victoria în fața arădenilor: „A ieșit soarele și pe strada noastră. Au fost șanse mici, dar am crezut în ele”

Mai multe știri despre Dinamo:

Ce primă au „câinii” la barajul de menținere în Superligă

Andrei Nicolescu îi răspunde în termeni DURI lui Cornel Dinu: „Trăiește o problemă!”

FOTO+VIDEO Așa s-a trăit pe stadion Dinamo - UTA » 10 detalii surprinse de GSP: de la Vița de Vie la manele și flashmob, bannerele fanilor și „talismanul” transportat în autocar

Citește și:

„Scurtcircuit” între antrenorul Mihai Pintilii și Becali: „OK, nea Gigi, atunci eu plec de la echipă!” » De la ce a pornit totul
Superliga
„Scurtcircuit” între antrenorul Mihai Pintilii și Becali: „OK, nea Gigi, atunci eu plec de la echipă!” » De la ce a pornit totul
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Campionate
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii
Superliga
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (23)
blackknight
blackknight  •  15 Mai 2024, 13:05

si daca se respecta scenariul ca Dinamo castiga barajul atunci cand joaca primul meci acasa, atunci e deja salvata. vezi ce frumos te poti juca facand cherry picking cu ce date iti convin?! dar na scoala ajutatoare de presa ia exact ce ii convine ca sa scoata un titlu ca sa citeasca poporu sa vina banu din reclame...

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  14 Mai 2024, 20:04
Postat de Cartezius pe 14 Mai 2024, 15:23

Ce zice „spiruharetistul” asta?Ca„Dinamo a beneficiat de o plimbare in parc in meciul cu UTA”(ca meciurile fcsb-ului in cooperativa)?Asta ori nu urmarește meciurile, ori„cânta”dupa partitura altora!Daca era informat(ca cinstit e prea mult),ar fi știut ca Dinamo- (in ultima etapa a sezonului regulat)- ii batuse pe UTA cu 3-0, intr-un meci foarte important pentru aradeni-(daca-l câștigau, se clasau in mod sigur in play off) - iar in meciul tur de la Arad, pierdusera doar in ultima secunda- dintr-un penalty inventat de VAR!

Nu cu 3-0 ci cu 1-0.

Barna
Barna  •  14 Mai 2024, 17:17
Postat de dZ372LT pe 14 Mai 2024, 11:10

Bai ****** ce visezi TU e scenariu SF, in realitate Mimao nu ar trebui sa joace nici macar in liga3!! Cel Mai putred club din Romania!!

In realitate FCSportBecali nici n-ar trebui să existe!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează