FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

Porumboiu a sunat în direct, nedumerit de explicațiile lui Marius Avram: „Prezinți lucruri care nu sunt în regulament. Eu n-am auzit de așa ceva!”

Marius Avram / Captură Digi Sport +5   FOTO
Marius Avram / Captură Digi Sport

Articol de - Publicat sambata, 11 martie 2023 21:16 / Actualizat duminica, 12 martie 2023 00:46

Fostul mare arbitru Adrian Porumboiu (72 de ani) s-a pronunțat pe marginea fazei controversate de arbitraj din meciul CSU Craiova - UTA 1-1. Arădenii au solicitat un penalty în prelungiri, refuzat de Cătălin Popa, iar fostul finanțator al Vasluiului consideră că „Bătrâna Doamnă” a fost dezavantajată.

În plus, la 24 de ore distanță, și Petrolul Ploiești a cerut un penlaty în disputa cu FC Argeș din Trivale, la un duel în care Marius Constantin l-a împins pe Irobiso. Porumboiu a ținut să intre în direct după ce a auzit analiza lui Marius Avram la fazele respective. În prealabil, Avram jr. afirmase că e posibil ca deciziile arbitrilor să fi fost influențate de intensitatea contactelor respective, explicație care nu l-a convins pe Porumboiu.

Ion Crăciunescu a venit cu două argumente » Ce spune despre faza controversată de la CSU Craiova - UTA
CSU CRAIOVA - UTA 2-1
Ion Crăciunescu a venit cu două argumente » Ce spune despre faza controversată de la CSU Craiova - UTA

Porumboiu a sunat în direct, nedumerit de explicațiile lui Marius Avram

„Departe de mine gândul de a purta o polemică cu Marius, chiar îl respect și l-am apreciat ca arbitru. Dar nu înțeleg. Prezintă niște lucruri care nu sunt scrise în regulament. Eu n-am auzit de contact minor, decât de contact major. Fazele care sunt prezentate, începând cu Marius Constantin și faza de la meciul cu Petrolul, acolo e «11 metri». Folosește o forță disproporționată și scoate adversarul de pe traiectorie. Nu e un atac umăr la umăr, care e regulamentar. 

Dincolo, la Craiova, s-a vorbit de un contact minor. Nu, îl faultează, îi dă cu mâna peste picior. Căderea jucătorului de la UTA vine în urma unui fault. Este clar «11 metri»! Sunt recomandări, dar sunt recomandări și cum să mâncăm măceșe cu viermișori. 

Dar eu vorbesc aici clar! Portarul îi apucă piciorul atacantului. De unde scoate contact minor, scrie undeva? Sunt niște recomandări date de Rosetti și Collina, dar sunt în afara textului jocului. Asta e părerea mea”, a spus Porumboiu, la emisiunea „Digi Sport Special”. 

În niciun caz nu era vorba de polemică, acestea au fost transmise de Rosetti către arbitri, iar eu le dau mai departe telespectatorilor, pentru că ei să înțeleagă de ce unii arbitri nu iau măsurile pe care toți le așteptăm.

- Replica lui Marius Avram

UTA a cerut un penalty în finalul meciului de la Craiova

UTA a cerut o lovitură de pedeapsă în al doilea minut al prelungirilor. Paul Anton a executat bine un corner, mingea s-a plimbat prin careul de 6 metri al oltenilor, apoi a ajuns la Patrick Pașcalău. Vârful de 17 ani al arădenilor a căzut după un presupus contact cu Popescu, portarul advers.

+1 FOTO

După ce a analizat faza, și Ion Crăciunescu a ajuns la concluzia că trebuia acordat penalty. Faza a fost analizată în camera VAR, de Rareș Vidican și de Vlad Bârleanu, dar decizia inițială a lui Cătălin Popa a rămas valabilă.

Și Petrolul putea primi un penalty

Petrolul putea beneficia de o lovitură de la 11 metri la împingerea clară a lui Marius Constantin asupra lui Irobiso (55). „Folosește o forță disproporționată și scoate adversarul de pe traiectorie! E 11 metri”, a fost concluzia lui Adrian Porumboiu, fost arbitru internațional.

Citește și alte știri de actualitate: 

FOTO Țârcovnic pe bancă! Antrenorul l-a cucerit pe Becali: „L-aș ține toată viața la Steaua!” » Și-a chemat duhovnicul în cantonament și are peste 20 de tatuaje religioase

EXCLUSIV Prima reacție după ce GSP a anunțat antrenorul favorit s-o preia pe FCSB: „Mă bucur să aud asta! A făcut treabă, e un profesionist”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
10iul73
10iul73  •  12 Martie 2023, 16:38

Am uitat,Zota. ..încă un penibil..

10iul73
10iul73  •  12 Martie 2023, 16:00

Porumboiu,Chivulete senior,Chivulete senior,Danciu,Avram senior...cei mai dubioși arbitrii din istoria arbitrajului din România,Porumboiu cel mai rău dintre ei,subiectiv și răutăcios...prieten de făcut "chestii" cu amicul Mititelu...Mititelu știe din tinerețe ce înjurături ii trăgea lui Porumboiu pe stadion..

10iul73
10iul73  •  12 Martie 2023, 15:49

Penibil ...cel mai slab arbitru din istorie,slab,subiectiv și mincinos...Porumboiu prieten cu Mititelu...au făcut "chestii" împreună...la câte meciuri ne a "făcut "nimeni asta de arbitru!?cum ai făcut bai milioanele,cum!???

Vezi toate comentariile (10)
Comentează