FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

Situație alarmantă în Liga 1: tot mai multe cluburi raportează cazuri de COVID-19 » Se întrerupe competiția?

Majoritatea cluburilor din Liga 1 au raportat cazuri de COVID-19
Majoritatea cluburilor din Liga 1 au raportat cazuri de COVID-19

Articol de , - Publicat vineri, 16 octombrie 2020 14:11 / Actualizat vineri, 16 octombrie 2020 16:37

Tot mai multe cluburi din Liga 1 sunt afectate de coronavirus. Poli Iași și UTA au anunțat astăzi câte trei cazuri noi de COVID-19 la echipă, Viitorul a confirmat și ea că al doilea jucător revenit de la naționala U21 este pozitiv.

Daniel Pancu, antrenorul lui Poli Iași, a fost anunțat astăzi că trei fotbaliști sunt infectați cu SARS-CoV-2. Este vorba de doi seniori și un junior, care au fost izolați și nu vor evolua în meciul de sâmbătă, cu Sepsi. Săptămâna trecută, moldovenii au mai primit o veste proastă. Doi juniori care se antrenaseră cu echipa mare, un angajat al clubului și un copil de mingi au fost, la rândul lor, testați pozitiv.

Și UTA suferă din cauza noului virus. Trei fotbaliști ai echipei (Florin Ilie, Dragoș Balauru și Marius Tomozei) au fost depistați pozitiv, ceea ce înseamnă că antrenorul Laszlo Balint nu se va putea baza pe ei pentru meciul cu Hermannstadt de duminică.

Tot astăzi, Viitorul a anunțat faptul că doi fotbaliști ai echipei, ambii internaționali de tineret, sunt infectați cu COVID-19. Este vorba despre Radu Boboc și George Ganea, care au fost convocați la echipa națională U21 pentru meciurile cu Ucraina (0-1) și Malta (4-1).

Celelalte echipe din Liga 1 cu probleme în prezent

Hermannstadt are un caz de COVID-19 în rândul jucătorilor, fotbalistul fiind testat pozitiv ultima dată în urmă cu 2 zile. Sibienii au decis să nu decline identitatea fotbalistului în cauză.

Chindia Târgoviște a anunțat ieri că trei fotbaliști de la prima echipă au fost testați pozitiv, la fel ca un antrenor de la Centrul de Copii și Juniori și un fotbalist de la echipa U17. Dâmbovițenii s-au mai confruntat cu probleme legate de COVID-19 și în urmă cu aproximativ 2 luni, atunci când alți 5 fotbaliști, antrenorul Emil Săndoi și o parte dintre membrii staffului tehnic au contractat virusul.

Universitatea Craiova, liderul Ligii 1, continuă să aibă probleme legate de coronavirus. Ultimele nume de pe lista infectaților sunt George Cîmpanu și Ștefan Vlădoiu, care au fost convocați la echipa națională U21, însă pozitiv este și un membru al staffului auxiliar. La Craiova, infectați au fost și antrenorul Cristiano Bergodi și finanțatorul Mihai Rotaru. 

FC Voluntari a fost lovită de COVID-19 doar la nivelul echipei secunde. Șase fotbaliști din lotul FC Voluntari 2, care evoluează în Liga 3, au fost testați pozitiv.

Ce echipe au mai avut personal sau jucători infectați

În afară de cluburile care se confruntă cu COVID-19 în prezent, CFR Cluj, Astra, FCSB și Dinamo au avut de înfruntat la rândul lor cu situații delicate cauzate de coronavirus. Lotul lui Dinamo a fost decimat de COVID-19 la finalul sezonului trecut, atunci când și CFR Cluj și Astra au avut mai mulți fotbaliști pozitivi, în timp ce la FCSB au existat aproape 20 de cazuri la nivelul lotului și al staffului tehnic, în urmă cu doar câteva săptămâni! 

Cazuri de infectare au raportat și FC Botoșani și FC Argeș.

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Se oprește Liga 1 din nou? Anunțul MTS

În pofida numărului de cazuri în continuă creștere din rândul jucătorilor, Ionuț Stroe (41 de ani), ministrul Tineretului și Sportului dă asigurări că Liga 1 nu se va întrerupe. Foarte importantă este însă poziția specialiștilor epidemiologi, care ar putea recomanda o pauză pentru competițiile sportive. 

„Competițiile sportive rămân deschise ca până acum. Până la noi solicitări din partea specialiștilor epidemiologi, competițiile sportive rămân deschise, adică se pot disputa după niște reguli foarte clare și foarte stricte. Nu luam în calcul să închidem Liga 1, chiar dacă vor fi multe cazuri pe zi. Noua abordare este una sectorială și depinde foarte mult de ce zic aceste Comitete pentru Situații de Urgență”, a declarat Stroe în urmă cu 6 zile. 

Noi nu ne gândim la un scenariu de închidere al fotbalului. Din punctul meu de vedere, ce se întâmplă în Liga 1 este suficient pentru a proteja sănătatea tuturor - Ionuț Stroe, MTS

4.026 cazuri noide COVID-19 s-au înregistrat astăzi în România

COVID-19 a oprit din nou sportul în Republica Cehă

În urmă cu aproximativ o săptămână, autoritățile din Republica Cehă au decis să suspende pentru două săptămâni toate competițiile sportive indoor, ca măsură de prevenție împotriva COVID-19. Excepțiile: partidele oficiale ale formațiilor din Europa League și cele ale naționalei.

„Potrivit unui nou set de măsuri anti-covid anunțate astăzi de guvernul ceh, toate competițiile sportive, atât la nivel profesionist, cât și la nivel amator, vor fi suspendate timp de 2 săptămâni. Această situație afectează jocurile noastre împotriva celor de Mlada Boleslav și SFC Opava”, a anunțat Slavia Praga, echipa lui Nicolae Stanciu, pe Twitter.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Nicolae Dică îl urăște! Conflictul care i-ar bloca accesul lui Florin Tănase la naționala României

Adrian Mihalcea, neplătit 4 luni la Dinamo: „Am renunțat deja la o parte din bani pentru că sunt dinamovist! Pentru restul sunt în proces”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (20)
2964764060229270
Benedic Gabriel Duck  •  17 Octombrie 2020, 15:57
Postat de iliedraperie pe 16 Octombrie 2020, 16:02

si-au luat viteza si au atatea puncte fiindca au fost buni si-au castigat cum-necum meciurile vOI de ce ati luat 5 la iasi?din motive de pancu si andrei cristea care v-au ars mereu cand au jucat cu consonata ai inteles bai rata?si ca sa vezi cata minte de gigist ai si cum gandesti precum ti-e mersul adica balanganit ajungi sa urezi unor oameni sa se imbolnaveasca de covid fiindca au maxim de puncte.nu ti-e rusine de tine ca esti asa de prost bai donald fiindca ai ajuns sa gandesti asa ceva adica sa se imbolnaveasca unii de covid ca sunteti slabi si castigati cu arbitrul?

Prostea,draperie craiolguta a câștigat 4 puncte anul ăsta cu arbitrul,iar Steaua a PIERDUT cel puțin două puncte cu arbitrul.Scade 4 puncte de la praz ,adaugă 2 puncte la Steaua și vezi cam care-i clasamentul!!!!Și ca să-ți fie clar, eu nu am dorit NIMĂNUI să se imbolnaveasca,am dorit doar ceea ce a dorit nea sorin cartulica prazica!!!! Să fii pozitiv nu înseamnă să fii bolnav,dar tu esti prea prost ca să înțelegi asta....

cneius
cneius  •  16 Octombrie 2020, 17:44

Povesti nemuritoare nu se intrerupe nimic, se urmeaza un protocol UEFA

univ_craiova1
univ_craiova1  •  16 Octombrie 2020, 16:37

Sa se amâne meciurile și cu asta basta! Acum este timp destul pentru a le amana!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează