FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

VIDEO Monolog al victimizării în conflictul cu Cristina Neagu la conferința lui Adrian Mutu: „Jignirile nu fac parte din arsenalul Rapidului” » Tradiția din Giulești spune altceva

Lucian Ionescu, ofițerul de presă al clubului FC Rapid, le-a luat apărarea fanilor giuleșteni în conflictul contra Cristinei Neagu.
Lucian Ionescu, ofițerul de presă al clubului FC Rapid, le-a luat apărarea fanilor giuleșteni în conflictul contra Cristinei Neagu.

Articol de - Publicat vineri, 24 februarie 2023 19:30 / Actualizat vineri, 24 februarie 2023 20:32

Lucian Ionescu, ofițerul de presă al clubului FC Rapid, le-a luat apărarea fanilor giuleșteni în conflictul contra Cristinei Neagu. Discursul a avut loc în deschiderea conferinței care a prefațat Rapid - Chindia, meci programat sâmbâtă, de la ora 20:00, în runda cu numărul 27 din SuperLigă.

Astăzi a venit și rândul clubului de fotbal să se poziționeze de partea suporterilor giuleșteni.

Punct final în cea mai mare țeapă din fotbalul românesc » Jucătorul a fost despăgubit cu 500.000 de euro!
PROCES
Punct final în cea mai mare țeapă din fotbalul românesc » Jucătorul a fost despăgubit cu 500.000 de euro!

VIDEO. Clubul de fotbal Rapid, de partea fanilor giuleșteni în conflictul contra lui Neagu

„Înainte de a începe conferința, avem câteva precizări de făcut din partea FC Rapid București legat de ultimele evenimente vehiculate în mass-media și în rândul fanilor. Nu putem rămâne indiferenți la așa-zisul conflict dintre persoana Cristina Neagu și entitatea rapidistă. 

Deși nu are un trecut rapidist, noi o vom respecta pe sportiva Cristian Neagu. Nu trebuie uitat că galeria Rapidului și-a arătat respectul față de Gheorghe Hagi, iar cel supranumit «Regele» a făcut o reverență în fața galeriei. Și Europa a privit cu uimire parcursul european al echipei de handbal. 

Apropo, nu există galeria Rapidului la fotbal și galeria Rapidului la handbal, așa cum a afirmat Neagu. Există o singură galerie care produce spectacol, dar care nu trebuie provocată. Chiar și eu, ca suporter vechi, am o senzație de deja-vu, fiind mereu provocați și în trecut. 

Suporterii Rapidului au fost un exemplu de civilizație în acest sezon, în toate deplasările. Tertipurile la care a apelat clubul CSM țin de vremuri apuse și au avut efectul bumerangului. 

Sigur, nu suntem de acord cu jignirile, nu fac parte din arsenalul nostru, dar nici nu putem tolera ca suporterii noștri să fie permanent șicanați, iar sportivele noastre să fie acuzate de blaturi. Luăm atitudine pentru că suntem un tot unitar format din 5 litere: Rapid! Și sunt de neclintit”, a transmis Lucian Ionescu, ofițerul de presă al clubului Rapid, într-o conferință de presă. 

Salutul jignitor e tradiție în Giulești

Deși Lucian Ionescu susține că jignirile nu fac parte din arsenalul Rapidului, suporterii au demonstrat de-a lungul timpului contrariul. La fiecare moment în care unul sau mai mulți jucători salută galeria, fanii răspund cu înjurături la adresa rivalei: „M*** Steaua!”. Iar jucătorii sunt îndemnați să procedeze la fel.

Tradiția e respectată și la momentele speciale. La începutul lunii, înainte de meciul cu FC Voluntari, scor 4-1, Ionuț Mazilu, fost jucător la Rapid, și fiul său au fost chemați de ultrași să înjure Steaua chiar înainte de start. Dacă Ionuț doar a salutat galeria, băiatul lui - care evoluează pentru juniorii Rapidului - a mers până la capăt și a înjurat cu foc.

Coregrafie scârboasă la meciul cu UTA

În august 2022, la meciul cu UTA, în Giulești a apărut o scenografie obscenă la peluza ocupată de fanii Rapidului. Imaginea a fost însoțită și de un mesaj jignitor la adresa adversarei: „Bătrâna voastră, t*** noastră”.

Una e să salutăm revenirea oamenilor pe stadioane și să avem satisfacția unor meciuri disputate într-o atmosferă deosebită și cu totul altceva e să sacrificăm orice formă de civilizație și de bun-simț în numele unor tribune populate. Fiindcă dacă vom ajunge să facem așa ceva, atunci arenele se vor transforma în jungle, unde oamenii vor fi devorați de animale.
Dan Udrea, redactor-șef adjunct GSP

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Cine sunt noii șefi ai lui Dinamo » Un „jucător” important în lumea afacerilor din țară conduce proiectul

Craiova l-a pierdut pe Bauza » Anunțul făcut de olteni înainte de meciul cu Mioveni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (32)
craiovamaximax
craiovamaximax  •  27 Februarie 2023, 15:12
Postat de 10Klaudiu10 pe 25 Februarie 2023, 02:20

rapidul ... club + galerie (la faza cu Cristina Neagu)=jalnici si nesimtiti. PS. Nu stiu ce sa cred ..... poate aceste le este adevaratul caracter ..... ceea ce tocmai ne-au aratat.

Cuvintele tale sunt prea frumoase pentru acel club urat.

Stelian66
Stelian66  •  26 Februarie 2023, 20:05

Poți sa te erijezi in reprezentantul cocalarilor și sa ii aperi . Oricum e prea simplu ca educația nu cade din copac . Când părinții munte nu te educa și nu mergi la scoala , devii un spectator care înjură și vorbește așa . Nu merit sa mai divagăm de la subiect .

CSRAPID1923
CSRAPID1923  •  26 Februarie 2023, 10:34

Bună ziua tuturor. Bună ziua ziariștilor de la Gazeta Sporturilor, bună ziua domnule Lucian. Ce spune domnul Lucian Ionescu este adevărat, este Fenomenul Rapid și este unic în țară și probabil în Europa. Cei care strigă vulgarități și care înjură nu sunt rapidiști. Ceea ce surprinde în continuare este poziția ziariștilor, a ziarului, față de Rapid, Fenomenul Rapid. Nu văd, nu am văzut, de mulți ani o apreciere corectă, reală a ziarului, a ziariștilor, care scriu despre Rapid. Tot ce se scrie este legat numai de manifestarea unui grup mic care nu reprezintă Rapid. Este o provocare, o insultă la adresa Fenomenului Rapid. Nimeni nu vrea să scrie despre realitatea tradiției Rapidului. Bravo domnule Lucian, amu m-ai uns pă suflet. Danci Dragoș.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează