FOTBAL  »  Superliga  »  ALEGERI LPF

EXCLUSIV Adio, Dumitru Dragomir! Gino Iorgulescu este noul preşedinte LPF! Cum s-a votat şi toate reacţiile

Foto: Alex Nicodim +2   FOTO
Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat joi, 14 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 14 noiembrie 2013 23:17

Gino Iorgulescu, 57 de ani, este noul preşedinte LPF, după 17 ani în care Dumitru Dragomir a condus Liga Profesionistă de Fotbal! Gino Iorgulescu l-a bătut cu 11-7 pe Dumitru Dragomir!

Toate reacţiile după alegeri:

595093-lpf-logo.jpgÎnvinsul Dumitru Dragomir: "Nu m-au votat curvele pe care le-am ajutat! Mai bine muream decît să cîştig cu votul lui Gigi Becali"

595093-lpf-logo.jpg Dragomir face un pariu: "Dacă nu iese aşa, să ziceţi că Mitică e unul din fraierii care au trăit pe acest pămînt!"

595093-lpf-logo.jpgDiscursul cîştigătorului » Ce vrea să schimbe Iorgulescu în fotbalul românesc: Cupa Ligii şi şef străin la arbitri

595093-lpf-logo.jpg Cu cine a votat Dinamo? Anghelache: ”N-am trădat pe nimeni pentru că n-am promis nimic!”

Gino Iorgulescu, 57 de ani, este noul preşedinte LPF, după 17 ani în care Dumitru Dragomir a condus Liga Profesionistă de Fotbal! Gino Iorgulescu l-a bătut cu 11-7 pe Dumitru Dragomir!

Toate reacţiile după alegeri:

595093-lpf-logo.jpgÎnvinsul Dumitru Dragomir: "Nu m-au votat curvele pe care le-am ajutat! Mai bine muream decît să cîştig cu votul lui Gigi Becali"

595093-lpf-logo.jpg Dragomir face un pariu: "Dacă nu iese aşa, să ziceţi că Mitică e unul din fraierii care au trăit pe acest pămînt!"

595093-lpf-logo.jpgDiscursul cîştigătorului » Ce vrea să schimbe Iorgulescu în fotbalul românesc: Cupa Ligii şi şef străin la arbitri

595093-lpf-logo.jpg Cu cine a votat Dinamo? Anghelache: ”N-am trădat pe nimeni pentru că n-am promis nimic!”

595093-lpf-logo.jpgIoaniţoaia despre alegerile de la Ligă: De ce a pierdut Dragomir

595093-lpf-logo.jpgMaria Andrieş despre schimbarea şefului LPF » Funcţia trece, dosarele rămîn

595093-lpf-logo.jpgPoumboiu explică de ce a votat cu Gino Iorgulescu: "Am pierdut sume mari de bani"

595093-lpf-logo.jpgÎn locul "Naşului" la FRF? Lucescu îl vede pe Dragomir în cursă: "Contracandidat serios pentru Gică Popescu"

595093-lpf-logo.jpgCFR Cluj salută schimbarea lui Dragomir: "Se simţea nevoia de o faţă nouă după 17 ani" » Ce i-a nemulţumit pe ardeleni

595093-lpf-logo.jpgTolontan despre cum a fost debarcat Dragomir de la LPF » "Mitică nu crede în lacrimi. Ponta crede în întîlniri la separeuri"

595093-lpf-logo.jpgMititelu: "Eram mai fericit dacă Dragomir pleca de la Ligă luat de procurori!"

595093-lpf-logo.jpgCele mai tari reacţii ale oamenilor de fotbal după rocada Mitică-Gino: "Opa! Şeful de la brutărie a rămas fără pălărie"

595093-lpf-logo.jpgFaza zilei! Patronul care n-a avut încredere în subaltern şi-a venit să voteze în persoană

595093-lpf-logo.jpgPonta vorbeşte despre întîlnirea de taină cu Gino Iorgulescu: "M-am văzut cu mai mulţi oameni de sport"

595093-lpf-logo.jpg Gino Iorgulescu şi-a pus deja cluburile în cap: "Dacă merge în direcţia asta, va avea mari probleme!"

595093-lpf-logo.jpg Unul dintre apropiaţii lui Dragomir dezvăluie: "Am vrut să-l votez, dar a trebuit să fac ce mi s-a dictat!"

595093-lpf-logo.jpg Dragomir a dat cărţile pe faţă » Cum au votat cluburile la alegerile LPF: "M-au trădat prietenii!"

595093-lpf-logo.jpg Dezvăluiri » Cum a vrut Dragomir să-şi salveze postul: "A încercat să-i şantajeze pe conducători pentru voturi!"

595093-lpf-logo.jpg Dragnea spune că nu s-a întîlnit cu Gino: "Am băut o cafea cu Ponta, nu-mi aduc aminte să fi fost implicaţi în alte lucruri"


Desfăşurarea evenimentelor:

UPDATE 12:00 Gheorghe Ştefan a oferit scorul alegerilor: "Dacă nu trădează nimeni, va fi 12-6 pentru Gino".

Preşedinţii au intrat în sală, dar cel mai probabil accesul presei nu va fi permis. În jurul orei 14:00 va fi făcut public rezultatul alegerilor.

UPDATE 11:30 Ajuns la sediul LPF, Gino Iorgulescu a oferit primele declaraţii:

"N-am emoţii, ce emoţii să am? Eu am mai pierdut nişte alegeri. De data asta sper să fie altfel şi scrutinul să fie corect, legal. Mai multe vă spun după şedinţă".

Între timp, şi-au făcut apariţia Valeriu Argăseală şi Eugen Pîrvulescu, preşedinţii Stelei şi Pandurilor.

UPDATE 11:15 Au început să ajungă reprezentanţii cluburilor. Primul a sosit preşedintele clubului Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba, susţinător declarat al actualului preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir. Horoba a fost urmat de reprezentanţi ai cluburilor Ceahlăul Piatra Neamţ, Săgeata Năvodari, Universitatea Cluj, FC Botoşani, Concordia Chiajna şi Dinamo.

Adunarea Generală va începe la ora 12:00.

În faţa sediului LPF au venit şi 3 protestatari, care susţin că sînt suporteri ai Rapidului. Aceştia vor ca Dragomir să piardă alegerile şi au afişat pancarte cu mesaje anti-"Corleone": "Mitică hoţul", Mitică la puşcărie" şi "Mitică ai nenorocit fotbalul".

UPDATE 11:00 Moment inedit la sediul LPF. Dumitru Dragomir a ieşit la balcon pentru a le atrage atenţia reporterilor televiziunii Sportro că nu e adevărat că la precedentele alegeri a cerut ajutorul premierului de atunci, Adrian Năstase.

Şeful Ligii a avut un scurt dialog cu cei doi reporteri, aflaţi în transmisiune directă. Dragomir a strigat de la balcon: "Cîştig sigur!" Întrebat pe cîte voturi se bazează, Dragomir a răspuns: "Treaba mea, o să vedeţi!"

UPDATE 10:35 Jurnalistul DolceSport Andrei Nourescu tocmai a spus în direct la postul TV: "Premierul Victor Ponta mi-a confirmat telefonic că a participat la întîlnirea de aseară dintre Iorgulescu şi preşedinţii de cluburi".

UPDATE 10:10 Cum se votează şi cum se cîştigă: fiecare dintre cei 18 reprezentanţi ai cluburilor au dreptul la cîte un vot. Dacă toţi vor vota şi o vor face corect pe buletin, atunci va cîştiga cel care va obţine minimum 10 opţiuni.

Se poate cîştiga însă la orice scor, cu condiţia să ai un vot peste adversar, exemple 5-4, 3-2, iar restul voturilor să fie nule sau unele cluburi să se abţină. În cazul unui scor 9-9 la voturi, Dragomir a spus că ar fi nevoie de un nou scrutin.

De văzut dacă accesul presei va fi permis în sală.

UPDATE 9:30 Dumitru Dragomir a ajuns în jurul orei 9:00 la sediul LPF. "Am emoţii, cum naiba să n-am?", a fost reacţia contracandidatului lui Gino Iorgulescu.

***********************

Azi sînt alegeri la LPF. Mitică Dragomir şi Gino Iorgulescu luptă pentru un mandat de 4 ani la şefia Ligii, iar cursa e palpitantă.

Gazeta Sporturilor de azi dezvăluie propunerile oficiale ale celor 2 candidaţi: Dragomir le garantează cluburilor aceleaşi încasări masive din drepturile TV, Gino promite transparenţă şi dispariţia comisioanelor. Tote detaliile despre culise pot fi citite în ediţia tipărită a Gazetei de azi sau în platforma online Gazeta Digitală.

Alegerile încep la ora 12:00, la sediul LPF, din  Bucureşti, unde sînt aşteptaţi reprezentanţii tuturor celor 18 echipe din Liga 1. Totul va fi live-text pe GSP.ro!

Astă-noapte, Gino Iorgulescu părea să fi trecut în avantaj după ce şi-a negociat susţinerea în faţa a zece şefi de club, cu care s-a întîlnit la un hotel din Capitală. În hotel, prezenţe-surpriză: premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea!

Dragomir reclamă chiar implicarea politicului şi se teme că va pierde alegerile din pricina intervenţiilor. "Gino a sensibilizat cîţiva oameni politici, inclusiv pe ministrul Sportului. Bănicioiu face campanie pentru schimbare la Ligă, şi-au unit forţele să pună mîna pe LPF. Găştii de acolo îi e foame rău de tot, vrea să pună în funcţie o marionetă politică", a declarat Mitică ieri la Dolce Sport.

595093-lpf-logo.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (466)
bogdan_rbf
bogdan_rbf  •  16 Noiembrie 2013, 01:35

sincer, nici asta nu imi inspira mai multa incredere...dar sa vedem...nu e totul pierdut...cel putin nu inca

merace
merace  •  15 Noiembrie 2013, 22:06

Mafia din fotbal trebuie desfiintata. Sa-i ia pe toti DIICOTul sau DNAul, sa ramana in fotbal doar oameni de sport onesti, nu afaceristi mafioti.

zebeuu
zebeuu  •  15 Noiembrie 2013, 13:04

cei care au votat cu dragomir , au votat din cauza ca probabil dragomir ii avea la mana cu vreo ceva...

Vezi toate comentariile (466)
Comentează