FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Suporterii și trofeele: NU! Afacerea și poftele lui Gigi și MM: DA! » De ce a ales FCSB să nu respecte Cupa României

Gigi Becali și Mihai Stoica +36   FOTO
Gigi Becali și Mihai Stoica

Articol de , , - Publicat joi, 11 februarie 2021 16:33 / Actualizat joi, 11 februarie 2021 17:02

FCSB a aliniat o echipă formată aproape exclusiv din rezerve la Derby-ul cu Dinamo din Cupă, pierdut în fața „câinilor roșii” (0-1), ignorând dorința suporterilor, dar și palmaresul clubului.

Eliminarea din optimile de finală ale Cupei României, 0-1 cu Dinamo și, mai ales, modul în care FCSB a decis să joace, cu echipa secundă, au stârnit un scandal imens: unul dintre liderii galeriei roș-albastre a lansat un atac violent la adresa lui Mihai Stoica, pe care l-a găsit direct răspunzător de faptul că nu s-a tratat serios Derby-ul cu marea rivală, motiv pentru care i-a solicitat public demisia. 

În replică, managerul FCSB a venit cu o serie de explicații ale faptului că FCSB a decis să renunțe la aproape toți titularii, cu excepția lui Andrei Vlad.

De ce acceptă FCSB cu seninătate eliminarea

„În perspectiva luptei pentru titlu, să ai ciclu de pregătire săptămânal înaintea debutului în play-off și între jocurile 7 și 8 e mult mai bine decât să joci la 3 zile în două competiții. Oare e nevoie să adaug și că finala Cupei se joacă înainte de ultima etapă a sezonului competițional, etapă care se poate juca având titlul pe masă? Sau că suntem hotărâți să dăm o replică pe măsură milionarilor bugetari din Liga a 3-a?”, a declarat MM. Ce vrea să spună, de fapt, oficialul liderului din Liga 1?

În primul rând, susține că eliminarea de miercuri e benefică pentru programul ulterior din campionat. Ar fi urmat meci în sferturile de finală, înaintea etapei a 26-a din Liga 1, apoi, în semifinale, turul ar fi fost programat cu 3-4 zile înaintea primei runde din play-off, iar returul s-ar fi jucat între etapele 5 și 6 din play-off. În plus, finala Cupei României se va juca pe 19 mai, chiar înaintea ultimelor două runde de Liga 1. 

Titlul anul ăsta e o miză prea mare pentru a ne crampona de o eliminare dintr-o competiție care nu duce decât în noua Intertoto.
Mihai Stoica, manager general FCSB

Duelul cu CSA Steaua, de importanță maximă pentru FCSB

Tot atunci, la finalul lunii mai, se vor disputa și cele 5 baraje de promovare din Liga 3 în liga secundă. Unul dintre aceste baraje va avea loc, aproape sigur, între FCSB și CSA Steaua, care se vor întâlni în dublă manșă, iar câștigătoarea va urca în Liga 2.

Confruntarea aceasta are o miză imensă, de orgoliu, pentru Gigi Becali și MM, care încearcă să blocheze clubul care i-a deposedat de marcă și de stadion în ultimii ani! 

Pe lista pe care FCSB a refăcut-o în această iarnă, cea cu jucătorii de la prima echipă care pot evolua și la nivelul eșalonului 3, la FCSB II, se regăsesc câteva nume importante precum Soiledis, Oaidă, Șut, Simion, Buziuc, Filip, Nedelcu, chiar și nou venitul Vukusici. Toți ar putea evolua în barajul cu CSA, însă pentru ca acest lucru să se petreacă, FCSB are nevoie de un calendar fără finala Cupei în ultima săptămână din luna mai.

Pioli, Conte și Pirlo, altă viziune decât cea a cuplului Gigi Becali&Mihai Stoica

În schimb, MM a oferit o explicație scurtă a faptului că totuși eliminarea cu Dinamo înseamnă ratarea unui trofeu: „E frumos să câștigi trofee, am câștigat Cupa sezonul trecut, dar titlul e o miză prea mare anul ăsta pentru a ne crampona de o eliminare într-o competiție care nu te duce decât în noua Intertoto”. 

În ciuda acestor argumente, suporterii FCSB-ului nu renunță la reproșul principal și anume: „Atunci când întâlnești rivala tradițională, indiferent de competiție, nu menajezi pe nimeni și joci serios pentru a încerca să câștigi”.

De fapt, poziția pe care fanii FCSB-ului o au în acest moment e validată din plin de modul în care au acționat cluburile foarte mari din țările cu cel mai dezvoltat fotbal din Europa, Italia, Anglia și Spania, atunci când a fost vorba despre un derby în a doua competiție internă, Cupa. 

În Italia, unde campionatul are o luptă teribilă pentru titlul de campioană între Milan, Inter și Juventus, toate aceste 3 echipe au fost implicate recent în Coppa Italia, în dispute directe. Mai întâi Milan versus Inter, apoi Inter versus Juventus, în dublă manșă. 

De fiecare dată, în ciuda unui calendar extenuant, iar pentru Juventus urmează și Champions League, Pioli, Conte și Pirlo au apelat la majoritatea titularilor. În echipele de start s-au aflat inclusiv jucători cu o vârstă și care poate că ar fi avut nevoie de odihnă: Ibrahimovici, Ronaldo, Vidal.

Barcelona s-a respectat, FCSB, nu!

La fel au stat lucrurile și în Cupa Angliei. Unde în „16-imi”, un nivel mai jos decât faza în care a avut loc Dinamo - FCSB 1-0, s-au aflat față în față Manchester United și Liverpool. Cele două echipe au avut la începutul meciului nu mai puțin de 16 titulari obișnuiți. N-au lipsit vede precum Cavani, Pogba, Rashford, la United, Salah, Firmino, Thiago Alcantara la Liverpool. 

Nici Barcelona, care a avut un program uluitor în 2021, 12 meciuri în 38 de zile, dintre care doar două pe Camp Nou, a tratat extrem de serios turul semifinalei cu Sevilla, pe care andaluzii l-au câștigat miercuri, scor 2-0. Ronald Koeman i-a avut în primul „11” pe Ter Stegen, Alba, Umtiti, De Jong, Buquets, Messi, Griezmann și Dembele. Comparativ, FCSB a disputat 8 confruntări în 25 de zile în acest an.

FCSB versus marile echipe ale Europei

CUPA ROMÂNIEI, optimi de finală

  • Dinamo - FCSB 1-0
    FCSB a avut 1 singur titular obișnuit: A. Vlad

CUPA ANGLIEI, „16-imi”

  • Manchester United - Liverpool 3-2 
    United: 7 titulari obișnuiți 
    Liverpol: 9 titulari obișnuiți

CUPA ITALIEI, „sferturi”

  • Inter - AC Milan 2-1 
    Inter: 8 titulari obișnuiți 
    Milan: 7 titulari obișnuiți

CUPA ITALIEI, semifinale

  • Inter - Juventus 1-2, meciul tur 
    Inter: 10 titulari obișnuiți 
    Juventus: 6 titulari obișnuiți
  • Juventus - Inter 0-0, meciul retur
    Juventus: 7 titulari obișnuiți 
    Inter: 9 titulari obișnuiți

CUPA SPANIEI, semifinale

  • Sevilla - Barcelona 2-0, meciul tur 
    Sevilla: 8 titulari obișnuiți 
    Barcelona: 8 titlulari obișnuiți

FCSB, în ultimii 5 ani și jumătate

SezonulTitlulCupa RomânieiCupa Ligii
2015-2016NUNUDA
2016-2017NUNUNU
2017-2018NUNUcompetiție desființată
2018-2019NUNUcompetiție desființată
2019-2020NUDAcompetiție desființată
2020-2021?NUcompetiție desființată

Cum arată Top 5 câștigătoare în Cupa României

  1. FCSB - 24
  2. Dinamo & Rapid - 13
  3. Craiova - 7
  4. CFR - 4

Datele finalei cu CSA se suprapun cu ultimele două etape din play-off

Strategia pe care Gigi Becali și Mihai Stoica o au pentru a o bloca pe CSA Steaua în Liga a 3-a ar putea fi serios afectată de modul în care se va prelungi lupta la titlu în Liga 1 și dacă aceasta va avea miză inclusiv în finalul sezonului. Barajul FCSB - CSA Steaua, dacă ambele vor câștiga în semifinale, lucru extrem de probabil, e programat în weekend-urile 22/23 și 29/30 mai. 

Fix în acea săptămână se vor juca și ultimele două etape din play-off. Conform site-ului as47.ro, lista refăcută de FCSB zilele trecute conține multe nume importante de la formația care activează în Liga 1. Totuși, jucătorii la care se va apela pentru a fi trimiși să țină piept Stelei nu vor mai putea să apară și pe foaia de meci a confruntării din play-off-ul Ligii 1 din etapele 9 și 10, care vor avea loc pe 22/23 și apoi pe 26-27 mai. 

Un posibil „11” pentru FCSB ar putea fi: Târnovanu - Pantea, Botezatu, Nedelcu, Soildeis - Șut, L. Filip, Simion - Oaidă, Vukusici, Buziuc.

Gigi Becali și Mihai Stoica, principalii vinovați

GSP.RO a inițiat astăzi un sondaj, la care cititorii au fost invitați să se exprime în scandalul de la FCSB, cauzat de eliminarea din Cupa României. Peste 60% dintre cei care au votat au susținut că vinovați pentru părăsirea competiției sunt Gigi Becali și Mihai Stoica.

  • Gigi Becali 39% 
  • Mihai Stoica 21% 
  • Dinamo 20% 
  • Echipa 15% 
  • Toni Petrea 5%

VIDEO. Mario Nicolae, după Dinamo - FCSB, 1-0: „Lucrurile sunt spre bine. Vrem să câștigăm Cupa!”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Toni Petrea, după eșecul cu Dinamo: „E dureros! Trebuie să ne dea de gândit ceva”

Căpitanul FCSB, discurs aiuritor după eșecul cu Dinamo: „Bine că am ieșit sănătoși!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (103)
rumunek
rumunek  •  12 Februarie 2021, 10:02

O prostie rostogolită câteva zile nu devine o informație corectă. Echipa rezervelor? Vlad, portarul titular. Crețu, selecționat la națională la ultima acțiune și titular până prin ianuarie la club. Haruț, nou transfer în valoare de 660 de mii de euro, titular în naționala U21. Nedelcu, revenit după o accidentare într-un meci contra CFR în care a fost titular și a jucat pe același post ca în meciul cu Dinamo. Și el unul din cele mai importante achiziții din ultimii ani, chiar dacă nu a fost la nivelul așteptărilor. Panțâru, titular până la pauza de iarnă, revenit după ce a fost depistat pozitiv cu COVID. Șut și Perianu au jucat constant câte 45 de minute minim, conform rotației pe post. Vână, jucător experimentat, cu CV în liga 1. La fel Ovidiu Popescu, intrat pe parcurs. Oaidă, o situație asemănătoare cu a lui Nedelcu, cu singura diferență că apăruse de pe bancă sau titular în ultimele meciuri, cu reușite cum ar fi assist-ul cu Voluntari. Niță, întrebați-l pe Sorescu. Buziuc, rezervă, corect. Vukusic, noul atacant, care trebuie să primească minute. În total, dacă stai și te uiți atent, doar Buziuc, Niță și Vână au un loc stabil pe bancă, restul au fost titulari până de curând sau sunt într-o rotație pe posturi. Nu au fost aduși de la liga 3. Singurii fără minute jucate în ultimele luni au fost Nedelcu și Niță, ambii însă au fost lăudați. Trebuie însă să-ți cunoști echipa, nu e de ajuns să te numești ultras. De ziariști doar de bine. Supărătoare rămâne înfrângerea.

luciann
luciann  •  12 Februarie 2021, 10:00
Postat de Robert Manea pe 11 Februarie 2021, 23:20

Putem sa fim subiectivi sau putem sa fim obiectivi. Eu vad lucrurile asa : In campionat , FCSB s-a impus în ambele partide la limită, după doua partide în care Dinamo nu a terminat în 11 jucatori . În cupa României, Dinamo s-a impus la limita după un meci în care au reușit sa termine cu toti jucătorii pe teren. Acum dacă începem ca în meciul tur FCSB a beneficiat de un penalty inventat de arbitru + o eliminare ciudata la scorul de 2-2 ,iar la retur Colțescu i-a vânat pe câini sa le dea cartonașe și sa-i elimine pentru ca el este oltean ,iar Dinamo urma sa joace cu echipa Olteniei după meciul cu FCSB ...., sau ca FCSB a jucat cu juniorii în cupa ( Ajax a câștigat UCL cu juniorii) contra veteranilor de la Dinamo care au o viteza și o capacitate de efort mult mai redusa decât a puștilor de 19 ani de la FCSB sau ca nu au băgat titularii pentru ca erau sub efectul substanțelor lui Neubert și se anunța control antidoping...,samd...., Sondaje peste sondaje pentru a găsi vinovații acestei partide.... Principalul vinovat pentru înfrângerea FCSB a fost Nemeč! Atat !!! Restul este CAN CAN.... în istorie rămân rezultatele.

Terminati mà cu...controlul asta antidoping! Au fost selectati de la Steaua: Nedelcu, Tanase si Coman! Deci, nu conteaza daca esti titular sau rezerva! Mai aberati mult pe tema asta!?

luciann
luciann  •  12 Februarie 2021, 09:58
Postat de zagna pe 12 Februarie 2021, 09:09

M-a m saturat ! Un individ lacom a transformat placerea si bucuria a milioane de oameni intr-o afacere personala necurata. Iar MM este doar un ***

Si-au batut joc de noi, nu poti sa abordezi un derby in maniera asta! Eliminau Dinamo si dupa aia faceau si mama strategiilor pentru castigarea campionatului!

Vezi toate comentariile (103)
Comentează