FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV - STEAUA 1-1

Gazeta a aflat clauza incredibilă pe care Piţi o vrea în contractul cu Becali! » Despăgubire de 20.000.000€

Articol de , - Publicat duminica, 08 august 2010 00:00

Aceasta este despăgubirea pe care i-a cerut-o Piţurcă lui Becali dacă patronul ar mai da declaraţii care să lezeze echipa sau suporterii. Aseară, înainte de meci, Piţurcă şi-a sunat colaboratorii şi le-a spus răspicat că nu va mai reveni la echipă.

Antrenorul a cerut terenuri în valoare de 20 de milioane de euro pe care le-ar lua dacă patronul ar mai da declaraţii care să afecteze imaginea lui, a echipei sau a suporterilor.

Ruptura şocantă dintre Victor Piţurcă şi Gigi Becali, anunţată în premieră de www.gsp.ro şi prezentată în detaliu în ediţia tipărită de ieri a Gazetei Sporturilor, a fost provocată de o discuţie contradictorie pe care au avut-o vineri dimineaţă, chiar la tribuna a II-a de la arena din Ghencea.

Garanţiile să fie trecute în contractul oficial
GSP a aflat cînd s-a produs ruptura totală între cei doi, Becali părăsind nervos stadionul, iar Piţurcă refuzînd să mai urce în autocarul echipei, care a plecat la Braşov. Piţi i-a reproşat faptul că vorbeşte prea mult la televiziuni, moment în care i-a spus că vrea garanţii clare, specificate negru pe alb în contract, prin care să încaseze o sumă colosală dacă finanţatorul mai apare cu declaraţii publice.

Acest lucru îl solicitase şi înainte de debutul campionatului, tot în scris, numai că Gigi a replicat că respectivul acord se va semna în perioada următoare. Enervat că patronul a făcut declaraţii care i-au atins imaginea, ex-selecţionerul l-a convocat la o şedinţă şi i-a spus că vrea neapărat acea clauză introdusă şi actele semnate imediat. "Nu e vorba de o clauză că ia bani dacă îl dau afară, că pe asta am vrut chiar eu să o bag, că de dat afară nu-l dau. Altceva vrea să-mi impună şi e de neacceptat, dar mai negociem, să vedem", a confirmat Becali.

"Eu nu vă pot spune clar despre ce e vorba şi ce va urma. Nici ce s-a întîmplat vineri la stadion nu vă pot dezvălui, dar e posibil să putem colabora din nou. Nu pot zice nimic acum, trebuie să vorbesc înainte cu el"
Gigi Becali, patron Steaua

Despre ce sumă e vorba? Piţurcă a solicitat să fie trecute în contract fie suma de 20 de milioane de euro, fie suprafeţe de teren în valoare de 20 de milioane, aflate în proprietatea lui Gigi şi care ar intra automat în posesia lui dacă latifundiarul încalcă interdicţia de a mai apărea la televiziuni! Becali a rămas interzis cînd a auzit: "Sper că glumeşti, nu?!".

"Dacă nu semnezi aceste garanţii, eu nu mai sînt antrenorul Stelei!", i-a răspuns tehnicianul, însă Gigi a refuzat categoric: "Cum adică să-ţi dau 20 de milioane de euro dacă mai dau declaraţii, tu chiar ai înnebunit la cap?!".

"Sînt doar nişte neînţelegeri între noi în ceea ce priveşte contractul. Problemele sînt legate de garanţii materiale pe care Piţurcă le vrea. E ceva ce nu pot spune acum, dar e de neimaginat"
Gigi Becali, patron Steaua

"Din cauza lui, că n-a vrut să vină la meci, a trebuit să plec eu de acasă, deşi era ziua uneia dintre fetele mele. Pentru asta o să-i cer despăgubire lui Piţi, să mai scadă 5 milioane din garanţiile pe care mi le solicită"
Gigi Becali, patron Steaua

Piţurcă n-a mai urcat în autocar, s-a dus acasă, iar Becali nu l-a mai sunat şi cei doi n-au mai vorbit.


Dragomir confirmă: "Prin şantaj, nu faci nimic"
Preşedintele LPF a comentat şi el disputa la nivel înalt din Ghencea şi a lăsat să se înţeleagă că patronul a fost strîns cu uşa de antrenor pentru a semna clauze pe sume exorbitante. "Prin forţă şi prin şantaj nu se poate face nimic. E nevoie de timp şi de înţelegere. Noi, românii, trebuie să scăpăm însă de mentalitatea din comunism. Noi vrem să fie la conducere tot masele", a spus Dragomir, completat de Gigi: "Dacă ştiţi să citiţi printre rînduri la ce a spus Mitică, înţelegeţi despre ce e vorba".
Vezi aici ce a declarat Dumitru Dragomir! (video)

"Nu îmi pare rău de mine, că eu o scot la capăt, dar îmi pare rău de munca lui. Oricum, să ştie că dacă nu va veni, voi face publică garanţia pe care mi-a cerut-o, ca să o ştie toată lumea"
Gigi Becali, patronul

Verdictul lui Piţi: "Plec definitiv!"
Chiar dacă Becali spusese că mai speră ca Piţurcă să revină, fostul selecţioner a lămurit totul ieri seară. Şi-a sunat oamenii de la echipă, cei care au stat pe bancă alături de el la fiecare joc, şi le-a spus în mod clar: "Sînt definitiv plecat, nu mă mai întorc ca antrenor la Steaua!".

"Mi-ar părea rău ca Piţurcă să plece pentru că a construit o echipă atît de bună încît oricine ar veni în locul lui va avea rezultate şi va face performanţă"
Gigi Becali, patron Steaua

"Dacă mi se va propune mie postul de antrenor principal al Stelei, voi refuza categoric"
Emeric Ienei, preşedinte Steaua

"Patronul nu a respectat unele promisiuni şi anume ca toţi cei din conducere să fie cît mai civilizaţi cu suporterii care vin să susţină echipa. Piţi mi-a zis că dacă îi vor fi respectate cerinţele, ar putea reveni, situaţia e în stand-by"
Emeric Ienei, preşedinte Steaua


Ienei, solidar cu Piţi

Adus în Ghencea ca preşedinte tocmai de antrenor, Emeric Ienei s-a aflat de partea lui Piţurcă în acest conflict şi a refuzat să meargă la meciul de la Braşov alături de conducerea clubului. "Am plecat la Oradea pentru că dacă Piţi nu s-a dus, nu m-am dus nici eu. Vineri dimineaţă, la antrenament, totul părea OK, după care, spre seară, a început furtuna. Nu i-am dat nici un sfat lui Piţi pentru că nu vreau să-l influenţez, mi-a zis că nici el nu ştie exact care va fi viitorul lui", a spus Ienei pentru stelisti.ro.

Păunescu nu s-a implicat
Poate cea mai apropiată persoană de Piţurcă, Viorel Păunescu, care e acum preşedinte de onoare la Steaua, a avut o poziţie neutră în ultimele 24 de ore. Nu s-a implicat în dispută şi nici n-a ieşit cu declaraţii publice, a avut însă mai multe convorbiri telefonice cu Piţi.

MM, variantă exclusă
Deşi a apărut ca informaţie, mai ales pe diverse bloguri, o posibilă revenire a lui Mihai Stoica în Ghencea a fost respinsă categoric de patron. "Vedeţi-vă de treabă, că nu se pune problema ca Stoica să mai lucreze vreodată la Steaua, nici dacă îmi garantează cineva că luăm Liga Campionilor!", a spus Becali. MM a fost oficial al roş-albaştrilor în perioada 2002-2007, iar în ultimii 3 ani a lucrat ca manager la Urziceni.

58 de zile au trecut de cînd Piţurcă a preluat efectiv conducerea tehnică a echipei, acesta fiind cel mai scurt mandat al său din cariera de antrenor, în care a debutat în 1991

3 milioane de euro era prima pe care Piţurcă ar fi încasat-o dacă reuşea să cîştige titlul cu Steaua şi să meargă cu echipa în Champions League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (186)
feurdean
feurdean  •  10 August 2010, 09:33

Excelenta ocazie de a castiga mai multi bani lucrand part-time la domiciliu! investesti 9$ si poti castiga 504$ lunar.Primesti de la mine absolut toate indicatiile necesare. Detalii la email [email protected]

giulyhd
giulyhd  •  09 August 2010, 02:13

un mare J.E .G

giulyhd
giulyhd  •  09 August 2010, 02:12

piturca a fost si va fii un mare JEG , singurul scop pe care l-a avut , inca din primul mandat la Steaua , a fost acela de a-i lua echipa lui becali , din punctul meu de vedere ce scandam acum 9 ani ramane valabil : lasa-ne !!!!!

Vezi toate comentariile (186)
Comentează