FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - CSU CRAIOVA 1-3

Încă o controversă majoră în dreptul lui Istvan Kovacs » Al cincilea „tsunami” provocat în Superliga

Istvan Kovacs / Sursă foto: Imago Images +43   FOTO
Istvan Kovacs / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 04 februarie 2024 19:58 / Actualizat duminica, 04 februarie 2024 20:09

Erorile majore comise de Istvan Kovacs în Sepsi - Craiova 1-3 se înscriu pe o listă deloc subțire a meciurilor făcute praf de „centralul” din Carei în ultimii doi ani. Deși e cel mai bine cotat arbitru român, cu apariții frecvente în fazele finale din Champions League și șanse mari să fie la Euro, nu puține au fost meciurile din Superligă în care deciziile lui Istvan au provocat adevărate „tsunamiuri”!

Gata cu liniștea în Superligă, să înceapă forfota! Campionatul intern e martorul primului scandal serios de arbitraj din 2024, urmare a greșelilor flagrante pe care Kovacs le-a făcut în întâlnirea de la Sfântu Gheorghe. 

Clubul „vătămat”, Sepsi, a adoptat deja o poziție glacială la adresa arbitrului de 39 de ani, reacțiile apărute la adresa sa fiind extrem de acide în ultimele ore.

Sepsi pune „tunurile” pe Istvan Kovacs, după „măcelul” de azi: „Penibil, arogant, arbitru slab! Nu are valoare nici de Liga 1”
SEPSI- CSU CRAIOVA 1-3
Sepsi pune „tunurile” pe Istvan Kovacs, după „măcelul” de azi: „Penibil, arogant, arbitru slab! Nu are valoare nici de Liga 1”

„Dosarul păcatelor” are de azi o nouă filă. Istvan Kovacs a mai provocat zarvă în Superligă în ultimii ani

Pe Kovacs îl așteaptă, cel mai probabil, etape bune de suspendare, însă ipostaza nu va fi neapărat una cu iz de noutate pentru el. Căci Istvan a fost nelipsit din topul gafeurilor în Liga 1!

GSP.ro a întocmit o listă a celor mai viciate partide conduse de acesta în ultimii doi ani. Iată alte momente de dată recentă în care maniera de arbitraj a sătmăreanului a provocat scandaluri imense în prima ligă.

1. Kovacs n-a văzut două penalty-uri împotriva CFR-ului

Chiar în prima parte a acestui campionat, CFR a bifat toate punctele contra Petrolului cu largul concurs al lui Kovacs. Arbitrul le-a refuzat ploieștenilor două penalty-uri în acea partidă. Mai întâi, i-a refuzat un penalty lui Musi, apoi a mai trecut cu vederea un „11 metri” și în repriza a doua, la un fault evident comis în suprafața de pedeapsă de Ajeti. Nici cei din camera VAR n-au intervenit. 

Specialiștii au confirmat după meci că arbitrul a făcut două gafe mari. Kovacs trebuia să acorde două penalty-uri pentru Petrolul, câte unul în fiecare repriză.

2. Pedepsit 6 etape după un derby al Craiovelor

În 2022, Istvan Kovacs a avut o perioadă de 6 etape în care nu a fost delegat ca central, după prestația slabă din FCU Craiova - CSU Craiova (1-2), partidă consumată la începutul sezonului respectiv. 

Ce a făcut Kovacs atunci?

  • Istvan Kovacs nu a observat faultul lui Van Durmen la Jovan Markovic și a lăsat jocul să continue. După câteva zeci de secunde, „centralul” din Carei a fost chemat la marginea terenului, unde a revăzut faza și a acordat lovitură de la 11 metri.
  • Ulterior, Kovacs a mai acordat un penalty pentru CSU Craiova, în minutul 45+1. Hanca a executat o lovitură liberă, mingea l-a lovit pe Bahassa, arbitrul a considerat că a fost henț și a arătat punctul cu VAR. Hanca a transformat lovitura de pedeapsă fără emoții, primul său gol în tricoul alb-albastru. Reluările au arătat însă că „centralul” nu a luat decizia corectă.
Încă o controversă majoră în dreptul lui Istvan Kovacs » Al cincilea „tsunami” provocat în Superliga
Istvan Kovacs / Sursă foto: Imago Images

3. Un „baraj” cu mare scandal: a ajutat-o pe CFR Cluj în fața lui FCU Craiova

Kovacs a provocat un scandal-monstru și vara trecută, la „barajul” dintre CFR Cluj și FCU Craiova, decisiv pentru calificarea în Conference League. Meciul fusese unul extrem de tensionat, cu două eliminări în tabăra olteană. Delegat la acel meci, Kovacs le-a acordat cartonașul roșu lui Bauza și Huyghebaert.

Eliminarea primului a fost mult prea ușoară, au opinat atunci Ion Crăciunescu și alți specialiști din arbitrajul autohton.

4. Tot Sepsi, „victimă” într-un meci cu CFR

Pe 18 octombrie 2022, cu puțin timp înainte de a fi prezent la Campiontul Mondial din Qatar, Kovacs a avut o prestație extrem de slabă în meciul dintre CFR Cluj și Sepsi, 2-1. La acel moment, „centralul” din Carei a judecat greșit 3 faze extrem de importante, în care ar fi trebuit să acorde 3 cartonașe roșii.

Două dintre erorile de atunci au fost luate tot împotriva lui Sepsi. CFR-istul Malele a scăpat de „roșu” după ce a lovit cu cotul, la fel cum s-a întâmplat și cu un gest violent comis de Deac. În același timp, Kovacs l-a iertat de eliminare și pe Aganovic.

VIDEO Bernd Storck, revoltat de arbitrajul lui Istvan Kovacs: „Nu vreau să caut scuze, însă astăzi am fost dezavantajați”

Citește și alte știri din Superligă: 

EXCLUSIV Sepsi pune „tunurile” pe Istvan Kovacs, după „măcelul” de azi: „Penibil, arogant, arbitru slab! Nu are valoare nici de Liga 1”

VIDEO+FOTO GSP i-a dat nota 1 lui Istvan Kovacs, după ce a făcut ZOB duelul Sepsi - Universitatea Craiova! Două penalty-uri refuzate gazdelor, 6 erori grave de arbitraj!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
portardelegenda
portardelegenda  •  05 Februarie 2024, 08:13

Acum vre o 30 de ani arbitri aveau burtică , alergau de 5 ori mai putin decât speriații ăstia în negru care iau decizii de zici ca nu au jucat fotbal nici măcar in spatele blocului. Si culmea că erau in elita arbitrajului european si mondial. De când i a transformat pe arbitri în ,,atleți " arbitrază aștia chiar ca niște atleți rătaciți pe terenul de fotbal. ( Fac abstracție de influențe, aștia nici macar sa fure nu stiu ) . Mă nea Vasaras , nu i mai alerga atâta ci focusează te pe luarea deciziilor căci si calul alearga dar.......

cirus11
cirus11  •  04 Februarie 2024, 20:47

Daca era CFR implicat nu mai avea nimeni dubii, nici nu mai ne sinchiseam sa comentam dar ce a fost azi a fost foarte ciudat... nu vad ce explicatie ar fi decat ca a avut mari probleme, poate cine stie ce substante...

Catisr
Catisr  •  04 Februarie 2024, 20:40

Vorba lui Virgilius : ”Teme-te de greci, chiar și când îți aduc daruri (arbitrii în Top Class) !”

Vezi toate comentariile (5)
Comentează