FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Răzvan Burleanu, despre posibilitatea ca Astra să fie exclusă din Liga 1: „Suntem foarte fermi din acest punct de vedere”

Răzvan Burleanu, președinte FRF +7   FOTO
Răzvan Burleanu, președinte FRF

Articol de GSP - Publicat marti, 26 ianuarie 2021 18:09 / Actualizat marti, 26 ianuarie 2021 18:47

Răzvan Burleanu (36 de ani), președintele FRF, a comentat posibilitatea ca Astra să fie exclusă din Liga 1, urmare a anchetei desfășurate în cazul fotbaliștilor Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto. 

  • CONTEXT: Conform regulamentului antidopingAstra ar trebui exclusă din Liga 1! GSP a aflat că la ultimul termen al comisiei ce anchetează cazurile lui Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, acuzați că ar fi apelat la o terapie interzisă, primul dintre ei a povestit cu lux de amănunte toată procedura efectuată! (Detalii AICI)
  • Articolul 62 din Legea antidoping specifică în mod clar cum se pun în practică sancțiunile. Iar alineatul 2 susține: „În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor".
  • La următorul termen,  pe 4 februarie, e posibil ca cei trei să fie suspendați, astfel că decizia Agenției Naționale Anti Doping ar duce la excluderea Astrei din Liga 1.

Președintele Federației Române de Fotbal spune că în acest momente așteaptă un verdict din partea ANAD (Agenția Națională Anti Doping) și ulterior posibile plângeri din partea părților implicate.

Răzvan Burleanu, despre „cazul Astra”: „Așteptăm finalizarea anchetei”

„Așteptăm finalizarea anchetei ANAD și apoi, conform procedurii, ANAD, WADA, clubul sau jucătorii se pot adresa TAS. În urma unei decizii definitive, organizatorul de competiție poate sesiza comisiile FRF, unde se vor aplica sancțiunile prevăzute atât de legislația națională, cât și de regulamentele interne. Există o politică antidoping, iar noi, ca Federație, suntem foarte fermi din acest punct de vedere

Nu cunoaștem în acest moment nici declarațiile, din probele din dosar. Vă invit să avem răbdare, să așteptăm finalizarea întregii proceduri la nivel național, să vedem dacă persoanele sau entitățile care au posibilitatea de a face recurs îl vor face la TAS. Apoi se va intra pe procedura comisiilor juridisticționale interne. Cam asta este procedura în care ne vom afla”, a declarat Răzvan Burleanu. 

+3 FOTO

Dani Coman, președinte Astra: „Nu a fost o acțiune colectivă a clubului”

Oficialul giurgiuvenilor e ferm convins că echipa sa nu va avea de suferit și nu va fi exclusă din Liga 1. Chiar dacă militează pentru nevinovăția celor trei fotbaliști, Dani Coman spune că Astra îi va acționa în instanță pe Fatai, Seto și Ioniță, pe care îi acuză că au adus prejudicii de imagine campioanei din 2016.

„Nu trebuie să existe nicio portiță în regulament. Nu a fost o acțiune colectivă din partea clubului. Nu e asemănător cu ce s-a întâmplat la Corona Brașov. 

Nu l-am făcut trădător pe Alex Ioniță. Îi vom acționa în judecată pentru că au adus prejudicii clubului și nici nu ne-am putut baza pe aportul lor. L-am întrebat pe Ioniță dacă a fost la ANAD și mi-a spus că asta e cea mai bună variantă pentru el. 

Ce ar putea spune Alex Ioniță în plus? Nici ei nu știu ce era în flaconul respectiv, dacă erau sau nu vitamine. N-au cerut nici opinia clubului, nici a staff-ului medical. Cred în nevinovăția lor, dar îi vom da în judecată. Astra nu e în culpă și nici nu a beneficiat de acești jucători”, a spus Dani Coman, la Pro X. 

Citește mai multe știri despre acest subiect:

Reacții stârnite de ultimele dezvăluiri GSP în scandalul de dopaj de la Astra: „Ce tragedie ar fi!”

Pericol pentru România » Risc maxim dacă Astra n-ar fi exclusă din Liga 1 pentru dopaj

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează