FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - STEAUA 0-3

Steaua lui Dumitrescu e mai spectaculoasă şi mai eficientă » Cum l-a bătut pe Piţi

Articol de , - Publicat marti, 24 august 2010 00:00

Noul antrenor a preluat o echipă care plîngea după Piţurcă, dar i-a cîştigat pe fotbalişti tratîndu-i corect şi vorbindu-le sincer.

Ilie Dumitrescu a schimbat puţin, dar bine. Conduce Steaua de doar două săptămîni, timp în care a obţinut trei victorii din tot atîtea meciuri, plus încrederea unui lot care regreta la început despărţirea de Victor Piţurcă. Deşi a petrecut un timp scurt pe banca din Ghencea, Ilie a apucat deja să ia cîteva decizii importante, care au schimbat în bine faţa echipei:

1. Corect cu jucătorii. Tătăruşanu a fost excelent în ultimele două meciuri ale Stelei, cu Grasshopper şi cu Vaslui, peste media prestaţiilor lui anterioare. Secretul? Noul "principal" i-a garantat din prima zi că el e varianta numărul 1 pentru postul de portar. Asta i-a adus linişte lui Tătăruşanu, care a clacat cîtă vreme a trăit cu stresul concurenţei cu Zapata şi apoi cu Stanca. Piţurcă a început sezonul tot cu Ciprian între buturi, şi el îi promisese că-l consideră titular, dar l-a scos după meciul cu Craiova (2-1), cînd l-a considerat vinovat pentru golul oltenilor.

2. Mai ambiţios decît Piţi. Ilie a promis titlul încă de la prezentarea lui oficială şi a repetat acest obiectiv cu fiecare ocazie, inclusiv în faţa jucătorilor. Predecesorul lui insista, în schimb, pe ideea că echipa n-are nici o şansă să devină campioană la finele acestui sezon, deoarece necesită timp pentru omogenizare. "Dacă înlocuitorul meu spune că ia titlul, minte!", a zis Piţi cînd s-a despărţit de Steaua.

3. A modificat tactica.
Piţurcă folosea un singur mijlocaş defensiv, pe Dorel Stoica, Ilie l-a pus pe Bicfalvi lîngă oltean şi l-a sacrificat pe ofensivul Păcurar. Rezultatul: Bicfalvi a fost printre cei mai buni cu Grasshopper şi cu Vaslui, iar Steaua a cîştigat echilibru şi siguranţă.

4. A revoluţionat fazele fixe. Dumitrescu l-a pus pe Latovlevici să bată toate loviturile libere şi cornerele de pe partea dreaptă. Bănăţeanul execută cu stîngul, pe interior, şi creează panică la fiecare astfel de moment. Cu Piţi, responsabil era Nicoliţă şi rar provoca ocazii. La Vaslui, roş-albaştrii au impresionat în repriza a doua cu o schemă originală la o lovitură liberă, indusă de Ilie, din care a rezultat o ocazie mare a lui Tănase.

5. Mai ofensiv. Una dintre mutările spectaculoase la care a recurs Ilie a fost să nu mai joace cu Stancu vîrf împins, cum făcea Piţurcă. Meci de meci, chiar şi la Vaslui, unde i-a lipsit Kapetanos, Dumitrescu n-a abdicat de la principiul lui de a evolua cu un atacant, Surdu, plus Stancu al doilea vîrf, iar randamentul ofensiv a fost mult peste primele 3 etape.

"Echipa şi-a revenit rapid în urma efortului din meciul cu Grasshopper. Am făcut refacerea la sală, după o metodă originală"
Ilie Dumitrescu, la DigiSport

"Ilie greşeşte antrenînd gratis. Pînă la urmă, valoarea unui antrenor e dată şi de valoarea contractului"
Mircea Rădulescu, directorul Şcolii de Antrenori

6,66 e media notelor lui Tătăruşanu în ultimele trei partide, cu Dumitrescu antrenor. Cu Piţurcă, el a prins două partide, a căror medie e 6

1,6 goluri pe meci marca Steaua cu Piţurcă. Ilie Dumitrescu are o medie de două goluri la fiecare partidă

1 gol pe etapă lua Piţi. Ilie are o medie mai bună, 0,33. Singurul gol primit de cînd a venit el a apărut dintr-un penalty acordat greşit de arbitru, la meciul cu Brăneşti (2-1)

4 jucători exclusiv de atac a avut Steaua în echipa de start la Vaslui, e vorba despre Răduţ, Stancu, Tănase şi Surdu, lucru care nu s-a întîmplat în nici un meci cu Piţurcă antrenor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
adi_latu
adi_latu  •  24 August 2010, 13:28

ba spa.rtilor , a jucat 2 meciuri si incepeti sa il lingeti in poponet ??? Mai asteptati cateva etape si atunci vedem noi munca lui nea Ilie ok ???] Spun asta pentru ca baiatul are antecedente ...

kinder18
kinder18  •  24 August 2010, 11:59

Ilie Dumitrescu ii da clasa lui T>I>G>A>N>U de piturca

kinder18
kinder18  •  24 August 2010, 11:58

Ilie Dumitrescu ii da clasa lu tiganu de piturca.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close