FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - RAPID

VIDEO FCSB - RAPID. Petrea și-a însușit noul ordin primit azi de la Gigi Becali: „Da, face față”

Toni Petrea, antrenor FCSB
Toni Petrea, antrenor FCSB

Articol de , - Publicat marti, 14 decembrie 2021 14:45 / Actualizat marti, 14 decembrie 2021 15:53

Toni Petrea (46 de ani) a prefațat meciul dintre FCSB și Rapid în cadrul unei conferințe de presă. Antrenorul a preluat mesajul lui Gigi Becali, cel care anunțase azi că Octavian Popescu va trebui reprofilat după vânzarea lui Florin Tănase și revenirea în echipă a lui Florinel Coman. 

  • FCSB - Rapid se joacă miercuri, 15 decembrie, de la ora 20:30. Partida va fi live pe GSP.ro și în direct la TV pe DigiSport 1, TelekomSport 1 și Look Sport +.

Toni Petrea, înainte de FCSB - Rapid: „Îl consider un derby”

„Este un joc important pentru ambele echipe, între două echipe de tradiție ale fotbalului românesc. Întâlnim un adversar cu moral bun după victoria din ultima etapă, cu pretenții la play-off, care mâine va încerca să ne pună probleme. Suntem pregătiți, am avut două zile de pauză după ultimul joc, sper că jucătorii sunt refăcuți pentru a aborda meciul la victorie.

Trebuie să câștigăm fiecare joc, cred că asta este motivația cea mai mare. Rapid e o echipă bună, deși nou-promovată, a demonstrat că poate face față Ligii 1, se bate cu șanse reale la play-off. Consider că este un derby.

Toată lumea își dorește fotbal, spectacol. Acum este mult mai important să câștigăm, avem de recuperat puncte față de primul loc”, a declarat Petrea.

Toni Petrea, antrenorul de la FCSB, despre...

... spectatori: „Atmosfera va fi una plăcută pe stadion, ținând cont că vom avea parte de sprijinul suporterilor noștri. Nu am vorbit cu suporterii. Cum suntem gazde, sper să avem cât mai mulți suporteri. Pe mine mă interesează să încurajeze echipa, să susțină jucătorii. Restul problemelor nu vreau să le discut”.

... starea lui Florinel Coman: „Este apt, valid. Vom vedea după antrenamentul de astăzi dacă va face parte din lot, dacă va juca. Ne vom edifica după antrenamentul de astăzi, cert este că e apt, s-ar putea să apară în lot”.

... propunerea lui Gigi Becali, de a-l transforma pe Octavian Popescu în inter stânga: „Tavi poate juca în partea stângă, în partea dreaptă. E polivalent, poate juca în orice poziție avansată. Chiar și inter, de ce nu? Are calități, viziune a jocului, pasă, serviciu foarte bun, dribling, cred că ar putea face față”.

... lupta pentru titlu: „Mai sunt multe meciuri de disputat. Atât noi, cât și contracandidatele au meciuri grele, se poate întâmpla orice. Iar în play-off se înjumătățesc punctele. În primul rând mă interesează jocul nostru, rezultatele noastre. Dacă noi nu câștigăm, degeaba se încurcă adversarele”.

... interesul FCSB pentru Nicolae Păun și David Miculescu: „Nu am discutat nimic despre așa ceva. Avem un lot echilibrat, valoric, nu cred că e cazul. Nu m-am gândit la lucrurile astea, nu pot să vă spun ce jucători mi-aș dori. Vreau să mă concentrez la cele două jocuri rămase de disputat în acest an. Restul problemelor avem timp să le discutăm după ce se termină anul”.

... transferul lui Florin Tănase: „Tănase este un jucător cu experiență, se discută despre transferul său de ani de zile, dar nu s-a realizat nimic. Nu este afectat de ce se speculează, își vede de treabă foarte bine aici și e la 100%.

Nu știu ce oferte are, nu am discutat asta. Depinde ce-l interesează pe el mai mult, eu cred că ar putea face față în Europa. Din zona arabă are atracția contractului, dar cred că ar putea face față în Europa fără probleme, într-un campionat mai puternic”.

... Constantin Budescu: „E normal să nu fii fericit atunci când nu joci, dar nu a lăsat să se vadă asta pe fața lui niciodată. La antrenamente e super, se pregătește foarte bine. E un jucător de grup, care ține vestiarul foarte bine, și mă bucură acest lucru”.

... rivalele din Liga 1: „Pentru spectacolul fotbalistic ar fi bine să intre echipe de tradiție în play-off, ar fi ambiții mari, orgolii. Ar fi păcat ca Dinamo, o echipă de tradiție, cu nume, să retrogradeze. Nu cred că se va ajunge acolo”.

Istvan Kovacs arbitrează FCSB - Rapid

CCA l-a ales pe Istvan Kovacs (37 de ani) să conducă derby-ul FCSB - Rapid. „Centralul” din Carei va fi ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Mihai Marica, în vreme ce rezerva sa va fi Iulian Călin.

La începutul acestui an, Kovacs a fost acuzat dur de Gigi Becali, patronul FCSB, că nu a dictat un henț împotriva „vișiniilor”  și că a „inventat un 11 metri” contra echipei sale la meciul direct. Latifundiarul a contestat și decizia lui Kovacs de a dicta penalty împotriva FCSB-ului în meciul dintre Viitorul și FCSB din ianuarie, scor 2-2.

Mai multe știri din Liga 1: 

Christopher Braun, fundașul lui FC Botoșani: „CFR vânează trofee, FCSB produce bani, Botoșaniul tace și face!”

Gigi Becali a dezvăluit de ce nu mai joacă deloc Budescu: „Asta ce înseamnă? Băi, tată, dormi!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
ucluj2011
ucluj2011  •  14 Decembrie 2021, 22:09

Forza Rapid!!!

176901212832165
Dan Petnaise  •  14 Decembrie 2021, 20:28

Și la propriu și la figurat.

176901212832165
Dan Petnaise  •  14 Decembrie 2021, 20:27

Pinochio !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează