FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - CFR CLUJ

U Cluj - CFR Cluj se rejoacă din minutul 1, de la 0-0!

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 11 mai 2012 19:22

UPDATE 19:20 Ion Crăciunescu îl acuză pe Dumitru Dragomir că face jocurile din umbră Citeşte AICI

UPDATE 19:00 Mureşan acuză o conspiraţie anti-CFR: "Nu vor să ne lase să cîştigăm titlul" Citeşte amănunte

UPDATE 18:45 Arpad Paszkany are rezerve în privinţa legalităţii acestei decizii Citeşte AICI

UPDATE 18:15 Adrian Porumboiu, patronul celor de la FC Vaslui, contestă decizia de rejucare, considerînd că mai corect ar fi fost ca ambele echipe să piardă la "masa verde" Mai multe amănunte!

UPDATE 17:55 » Claudiu Niculescu consideră că rejucarea este cea mai corectă decizie, dar şi-ar dori arbitri străini. Click aici pentru mai multe amănunte!

UPDATE 17:30
» După mai bine de cinci ore de audieri, la 17:30, Comisia de Disciplină a decis ca meciul dintre U Cluj şi CFR Cluj, întrerupt în minutul 27, la scorul de 0-1, ca partida să se rejoace din minutul 1, de la 0-0, la o dată ce va fi stabilită ulterior.

Ricardo Cadu şi Mircea Bornescu au fost sancţionaţi cu cîte două etape de suspendare şi 7.000 de lei amendă, iar masorul celor de la U Cluj, Liviu Ciucă, a primit 12 luni de suspendare şi 10.000 de lei amendă! Oficialii "feroviarilor" au transmis înainte de anunţarea verdictului că vor contesta la TAS hotărîrea Comisiei, dacă nu vor cîştiga la "masa verde".

Deşi nu s-a hotărît cînd se va rejuca partida, GSP.RO a descoperit o dată la care meciul poate avea loc. Click aici pentru a vedea cînd se poate disputa şi cum afectează calendarul!

Citeşte mai jos ce s-a întîmplat pînă la anunţarea deciziei oficiale

UPDATE 17:15 » Mircea Bornescu a comentat şi el evenimentele la ieşirea de la audieri: "Îmi pare rău de reacţia pe care am avut-o, dar sînt convins că dacă nu reacţionam lucrurile degenerau şi era mult mai rău pentru cei de la CFR pentru că exista şi riscul ca suporterii să sară în teren"

UPDATE 16:16 » Felix Grigore, directorul executiv al lui U Cluj, spune că echipa sa se va supune deciziei Comisiei: "Meciul ar trebui să se rejoace, dar e posibil ca ambele echipe să piardă cu 3-0. Noi ne vom supune deciziei pe care o va lua Comisia de Disciplină. Dacă se va decide rejucarea, ne prezentăm la meci. Dacă pierdem cu 0-3 amîndouă, asta este. Cred că pînă diseară se va anunţa decizia. Nu-l mai vrem pe Tudor la nici un meci de-al nostru"

Acesta a răspuns atacurilor venite din partea CFR-ului: "Dacă ei îl trimit pe Bornescu la psiholog, atunci îi sfătuiesc pe cei de la CFR să-l ducă pe Cadu la un concurs de tir. Ştiu ei ce vreau să zic"

UPDATE 15:37 »
Iuliu Mureşan, preşedintele CFR Cluj, a oferit mai multe declaraţii după ieşirea de la  Comisia de Disciplină, acolo unde a fost audiat în ”Cazul Cluj”.

”După audierea lui Alexandru Tudor, a urmat o videoconferinţă cu Boc şi Nedelescu, apoi am vorbit noi. Ne-au ascultat cu foarte multă atenţie şi ne-au anunţat că rămîne în pronunţare, probabil pentru această seară. Decizia corectă e să cîştigăm prin forfait, cu 3-0, din cauza condiţiilor de organizare oferite de echipa gazdă. Nu rejucăm meciul. Sper să fie o judecată corectă”, a declarat Mureşan

UPDATE 15:05 » După audierea lui Alexandru Tudor, membrii Comisiei de Disciplină au trecut la analizarea probelor video, urmînd ca după aceea să fie chemaţi şi oficialii celor două formaţii, Felix Grigore şi Iuliu Mureşan

UPDATE 14:35 » Alexandru Tudor, arbitrul partidei, a fost singurul personaj audiat pînă în prezent, discuţiile cu membrii comisiei prelungindu-se pe durata a peste 60 de minute. Deşi şedinţa a început de mai bine de o oră şi jumătate, nici unul dintre membrii celor două formaţii nu au intrat la audieri. La ieşirea de la Comisia de Disciplină,  Alexandru Tudor nu a oferit nici o declaraţie

UPDATE 13:55 » Alexandru Boc, vicepreşedintele LPF şi supervizorul partidei ”U” Cluj - CFR Cluj, a comentat afirmaţiile făcute de Alexandru Tudor, arbitrul partidei, cel care a declarat că Boc i-a cerut să oprească meciul.

”Am chemat pe cei doi antrenori pentru a-i întreba dacă jucătorii lor au probleme şi dacă se poate continua meciul. Felicit reacţia spectatorilor, m-am aşteptat la un dezastru. Tudor a oprit meciul de unul singur. Eu i-am zis:
- Sandule, ai grijă că poate ieşi scandal civil
- Nu mai negociez deciziile luate

Eu nu i-am sugerat să oprească meciul. Singurul vinovat pentru ce s-a întîmplat la Cluj este Alexandru Tudor”, a declarat Boc la sportro.

UPDATE 13:19 » Claudiu Niculescu, tehnicianul de la ”U” Cluj, a dezvăluit ce s-a întîmplat la vestiare imediat după întreruperea meciului de la Cluj. "Eu nu am vorbit cu Alexandru Tudor după ce ne-a spus că se întrerupe meciul. Eu m-am închis cu Ioan Andone, Gheorghe Nedelescu şi Alexandru Boc pentru a discuta despre ce s-a întîmplat pe stadion. Cei doi oficiali au spus că merg să vorbească cu Tudor pentru a relua partida. Pe noi nu ne-a anunţat nimeni nimic, doar lui Ioan Andone i-a spus să trimită echipa la vestiar, noi am rămas pe teren", a declarat Niculescu la sportro.

UPDATE 13:07 » Oficialii şi jucătorii implicaţi în ancheta legată de meciul ”U” Cluj - CFR Cluj au început să vină la Comisia de Disciplină, printre aceştia numărîndu-se Felix Grigore (preşedinte CA ”U” Cluj), Iuliu Mureşan (preşedinte CFR Cluj), Mircea Bornescu (portar ”U” Cluj) şi Alexandru Tudor (arbitrul partidei).

"Universitatea Cluj nu are nici o vină pentru decizia arbitrului Alexandru Tudor de a opri meciul. Am venit să ne susţinem cauza şi aşteptăm şi noi să vedem ce decide comisia. Separat vor fi judecaţi şi Bornescu, şi Cadu pentru ce au făcut. Bornescu va fi penalizat şi de club, în regulamentul de ordine interioară avem prevăzută o amendă de pînă la 1.000 de euro şi probail o va primi pe cea maximă", a declarat Felix Grigore înainte de intrarea la Comisia de Disciplină

Citeşte şi: Cînd se poate rejuca U Cluj - CFR Cluj? Dezvăluire din spatele cortinei

Aceste sînt posibilele verdicte şi argumentele în acest caz:
1. Meciul se rejoacă din primul minut
Argumente pro:
- ar fi decizia care ar lăsa destinaţia titlului să fie decisă pe teren
- este o hotărîre agreată de ambele echipe
Argumente contra:
- nu există punct în regulament care să prevadă rejucarea meciului
- nu mai există dată la care să fie programată rejucarea deoarece, conform regulamentului, ar trebui să aibă loc pînă pe 20 mai, cînd se dispută ultima rundă

2. Ambele echipe pierd la "masa verde" cu 0-3
Argument pro:
- raportul arbitrului, care a scris că a oprit meciul din cauza incidentelor grave produse de jucătorii celor două echipe
Argument contra:
- raportul supervizorului, în care se spune că "Tudor nu a avut nici un motiv să întrerupă meciul

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1420)
zbuciumel
zbuciumel  •  12 Mai 2012, 06:32
Postat de scorpion111 pe 12 Mai 2012, 00:31

borcea merge la cersit la tas, cata nesimtire

Indiferent daca are dreptate sau nu, edreptul lui. Dar daca are?

iaia2008
iaia2008  •  12 Mai 2012, 01:08

Daca se rejoaca meciul , abuziv este anulat golul lui cfr. Penaltiul lui cfr nu a fost corect ,luft clar. Cadu nu avea voie sa paraseasca suprafata de joc pentru a se bucura .Pedeapsa maxima , cartonas galben.Maxim. Bornescu , atac supra adversarului in afara suprafetei de joc , fara motiv , cartonas rosu, examinare psihiatrica ,eliminare din viata sportiva. Arbitrul sa fi chemat la centru cele doua echipe , galben lui Cadu si rosu lui Bornescu ,sa consulte observatorii federatiei si sa ia masuri corecte.Exclus din viata sportiva. FRF masuri fara logica elementara .Cei ce au decis rejucarea deferiti instantelor internationale.FRF schimbata in totalitate ,pentru antecedente . RUSINE,

dreamer123
dreamer123  •  12 Mai 2012, 01:06

sa vada o lume intreaga cine e cfr si cum a castigat campionatele din palmares...o echipa de nimic...HAIDE U !

Vezi toate comentariile (1420)
Comentează