FOTBAL  »  NATIONALA  »  SITUAȚIE

EXCLUSIV Explicații oficiale în cazul absenței lui Olaru: „Asta ne-a spus Darius după antrenament. Dacă l-ar fi lovit unul dintre «țărănoi»?”

Darius Olaru, în galben // foto: Imago Images
Darius Olaru, în galben // foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2023 14:10 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 14:26

Medicul echipei naționale de fotbal a României, Claudiu Stamatescu, a venit cu precizări față de situația lui Darius Olaru (25 de ani), mijlocașul de la FCSB lăsat în afara lotului pentru meciul dintre România și Andorra, scor 4-0.

Introdus pe teren în finalul meciului cu Belarus, scor 0-0, Darius Olaru nu a prins lotul la următoarea acțiune a „tricolorilor”, cu Andorra, FRF invocând motive medicale pentru absența acestuia:

Gigi Becali îl atacă pe Edi Iordănescu: „E mincinos!” » Cere unui jucător să renunțe la națională: „De ce să te batjocorească?”
ROMÂNIA - ANDORRA 4-0
Gigi Becali îl atacă pe Edi Iordănescu: „E mincinos!” » Cere unui jucător să renunțe la națională: „De ce să te batjocorească?”

„Darius acuză probleme medicale și, în urma consultării staff-ului medical, s-a luat decizia ca mijlocașul să nu facă parte din lot la meciul cu Andorra pentru a nu risca o accidentare mai gravă”.

Medicul echipei naționale reacționează după acuzațiile dinspre FCSB

Astăzi, Gigi Becali a contrazis varianta federalilor, acuzând că selecționerul Edi Iordănescu a mințit. În declarațiile sale, patronul FCSB l-a menționat și pe medicul din staff-ul naționalei, Claudiu Stamatescu: „Doctorul naționalei l-a sunat pe doctorul nostru și i-a zis că așa au hotărât antrenorii”.

Claudiu Stamatescu a explicat în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor ce s-a întâmplat cu Darius Olaru:

„A lovit rău o minge pe finalul antrenamentului de vineri, și-a întins puțin ligamentul colateral intern la genunchi. Nimic serios, dar nici de neluat în seamă. Sâmbătă a făcut antrenament normal și urma să avem feedback de la el, pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce privește prezența lui în lot pentru meciul cu Andorra.

Având în vedere că la antrenamentul de sâmbătă a avut unele rețineri și a mai simțit o oarecare jenă în special când lovea mingea, și pentru că Olaru a spus că nu se simte 100%, în contextul în care se știa modul de joc foarte agresiv al andorranilor, s-a luat decizia de a-l proteja pentru a nu risca o accidentare serioasă”.

Replică pentru Mihai Stoica: „Dacă unul dintre «țărănoii» andorrani l-ar fi lovit pe Olaru?”

Stamatescu i-a răspuns și lui Mihai Stoica, spunând că „încerc să-mi imaginez cam ce ar fi spus cei de la FCSB dacă Olaru ar fi jucat și unul dintre «țărănoii» andorrani, așa cum a spus MM Stoica, l-ar fi lovit pe Olaru la genunchi. Era foarte probabil că s-ar fi întâmplat asta, iar Olaru s-ar fi accidentat grav... Deci ar fi fost mai bine așa?!”.

Medicul a mai precizat că „noi n-am fi riscat și dacă Olaru ne-ar fi zis că simte că are ceva dar că ar putea să joace. Chiar luăm în serios orice problemă, oricât de mică”.

„În mod normal, Olaru poate juca în weekend”

Stamatescu a mai precizat că „noi am început încă de vineri tratamentul în cazul lui Olaru, chiar dacă e o accidentare minoră. De aceea l-am ținut la lot și duminică, să continue acest tratament. Duminică dimineață am și luat legătura cu medicul celor de la FCSB și l-am informat despre cele întâmplate.

Iar în acest caz, simptomatologia resimțită de jucător dispare în câteva zile. El nu are neapărat nevoie nici de pauză la antrenamente. Dacă se consideră necesar, ar putea să stea o zi, maxim două. Dar în mod normal, în week-end, în campionat, poate să joace”.

FCSB are meci duminică, 22 octombrie, cu FC Voluntari.

Citește și: 

FRF, răspuns ironic pentru Gigi Becali: „O să își dea seama că specialiștii în domeniul economic nu i-au spus”

În ce urnă pentru tragerea la sorți am putea ajunge, dacă ne calificăm la Euro 2024 de pe locul 1 în grupă

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (11)
Dino
Dino  •  16 Octombrie 2023, 18:50
Postat de parachioara5 pe 16 Octombrie 2023, 14:30

Olaru are originea cea mai nobila pe care o poate avea un roman ...este taran ...adica nascut la tara ...adica din tarana ...adica din pamant ...

Si apucaturile tot pamant sunt.

Andrei127
Andrei127  •  16 Octombrie 2023, 17:29

Ba da ma rog, ce e asa important darius olaru asta? chiar atat de rau am ajuns sa consideram drept cel mai bun jucator din campionat un plangacios si un jucator care sta mai mult pe jos in timpul jocurilor?

parpalache
parpalache  •  16 Octombrie 2023, 16:41

Ce„explicații oficiale”pentru o...gogoașa?!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează