FOTBAL  »  NATIONALA  »  ELVEȚIA - ROMÂNIA 2-2

La 20 de ore după Elveția - România, Gică Popescu a revenit la fel de acid: „Băi Moruțan, băi Mihăilă, voi vreți să fim penibili?!”

Gică Popescu, fostul căpitan al primei reprezentative nu și-a îndulcit discursul nici la 20 de ore după remiza 2-2 dintre Elveția și România. +33   FOTO
Gică Popescu, fostul căpitan al primei reprezentative nu și-a îndulcit discursul nici la 20 de ore după remiza 2-2 dintre Elveția și România.

Articol de - Publicat marti, 20 iunie 2023 19:35 / Actualizat marti, 20 iunie 2023 22:02

Gică Popescu, fostul căpitan al primei reprezentative, nu și-a îndulcit discursul nici la 20 de ore după remiza 2-2 dintre Elveția și România. 

La cald, imediat după remiza norocoasă de la Lucerna, Gică Popescu l-a criticat în termeni duri pe Edi Iordănescu: „Băi, Edi, tu habar n-ai ce înseamnă performanță la echipa națională! Ai fost inexistent in Kosovo și te-a făcut Elveția praf, cum să ne zici că suntem pe drumul cel bun?”.

Actualul președinte al Farului a revenit astăzi asupra subiectului. Consideră că a greșit doar prin modul în care i s-a adresat selecționerului, dar a păstrat ideile principale ale discursului. 

Gică Popescu: „Am arătat ca o echipă foarte mică”
ELVEȚIA - ROMÂNIA 2-2
Gică Popescu: „Am arătat ca o echipă foarte mică”

Gică Popescu: „Adresarea n-a fost civilizată, dar mențin tot ce am spus”

„Îmi mențin orice am spus aseară. Dacă am avut vreo adresare nepoliticoasă, în fierbințeala momentului, tensiunea de atunci, îmi cer scuze. Însă a fost unul dintre cele mai slabe meciuri ale naționalei. 

Adresarea poate n-a fost una civilizată, dar în rest îmi mențin tot ce am spus. Am făcut unul dintre cele mai slabe meciuri ale echipei naționale. Când vorbesc despre evoluție mă refer la ambele jocuri, inclusiv cel din Kosovo. Aseară, dacă era un 3-0 sec la pauză era normal.

Nu m-a deranjat evoluția, ci ieșirea lui Edi Iordănescu. Putea să iasă foarte bine și să recunoască evoluția slabă. Și generația mea a mai avut meciuri slabe, și noi am suferit o înfrângere 1-4 în fața Elveției. Dar să ieși și să spui că suntem pe drumul cel bun și că am creat valori, pe mine asta m-a deranjat. 

De asta suntem în studiourile TV, ca să ne dăm cu părerea. Asta nu înseamnă că întotdeauna avem dreptate. Dacă Iordănescu ar fi zis că a făcut un meci slab, dar am egalat printr-un noroc incredibil... refuz să cred că au lucrat mult faza de la golul de 2-2, când i-a căzut mingea în cap lui Pușcaș. 

Se întâmplă astfel de situații caraghioase care duc la astfel de rezultate. Să dea Dumnezeu ca acest punct să ne ducă la Campionatul European. Dar nu poți spune după două meciuri catastrofale ca evoluție...”, a spus Gică Popescu la „Fotbal Club” de la Digi Sport. 

Gheorghe Popescu: „Băi Moruțan, băi Mihăilă...”

Valentin Mihăilă și Olimpiu Moruțan, eroii nesperați ai României din deplasarea cu Elveția, au cerut mai multă încredere din partea oamenilor de fotbal. Gică Popescu a avut o replică și pentru ei. 

Băi Moruțan, băi Mihăilă, ce vreți? Să vă lăudăm și să fim penibili? Să spunem “vai, ce bine am jucat”? Nu poți aștepta tot timpul să îi cadă lui Pușcaș mingea din cer, mai trebuie să și jucăm.

Este foarte greu să pui probleme când te așezi în 5-4-1, cu cei mai ofensivi jucători, Ianis și Coman, apărându-se la nivelul fundașilor laterali
- Gică Popescu

A renunțat la postul de comentator TV la Prima

La un an după ce a intrat în echipa Prima TV, Gică Popescu a „rupt” contractul cu postul de televiziune. Aseară, la Elveția - România 2-2, a fost ultima ediție cu „Baciul” în studio.

Fostul mare internațional, în prezent președinte la Farul, a fost anunțat ca analist TV în iunie 2022, cu ocazia meciului România - Muntenegru, din 14 iunie. Contractul urma să fie valabil pentru 4 ani.

Din informațiile Gazetei Sporturilor, fostul căpitan al naționalei a decis să demisioneze. A renunțat la această funcție și nu va mai activa ca expert al postului TV. Astfel, emisiunea de luni seară, de după Elveția - România 2-2, a fost ultima sa apariție în această calitate. Surse din apropierea lui Popescu spun că el luase decizia imediat după finalul sezonului intern și o comunicase încă de pe atunci șefilor televiziunii.

VIDEO. Valentin Mihăilă: „Oamenii din România nu au încredere în noi”

Citește și alte știri după Elveția - România 2-2: 

Notele „tricolorilor” și analiza post cu post: cine a fost cel mai slab „tricolor” și cine e „jucătorul care ar trebui să stea acasă până își schimbă atitudinea”

Porumboiu, dezlănțuit la adresa naționalei: „Horror! Am numărat vreo 7 fundași, dar nimeni nu marca pe nimeni”

Reacția lui Dragomir în timpul meciului Elveția - România: „Tâmpitul ăsta scoate toate valorile”

EXCLUSIV Ionel Ganea îi pune la punct pe doi dintre „tricolori”, după egalul cu Elveția: „Îi dădeam mănușile să stea în poartă! Au făcut act de prezență”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (59)
Vladpopescu125
Vladpopescu125  •  27 Iunie 2023, 16:23

Stoichita , asa-mi trebuie daca ma cobor la mintea ta????) ! Gogaie, " in sport doar rezultatele conteaza", phhh . Nu cunosti nici macar semnificatia acestui cuvant , sport , definitia lui. Altfel , fotbalul nu a fost inventat pentru prestatii de genul Romaniei ultimilor 5-6 ani. Chiar daca are faiantarii lui care il aprecieaza .Poti fi *** functiinal (d.p.d.v. sportiv) cu 3-4 " diplome" absolvite prin Craiova, Pitesti, Oravita), Targoviste .Prostia este o comunicare, prin vorbire, scris sau orice alt sistem simbolic.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  23 Iunie 2023, 02:05
Postat de Vladpopescu125 pe 22 Iunie 2023, 17:53

Aaa..., esti statiscian ))), scuza-ma atunci. credeam ca microbist))).ramai cu astia care violeaza mingea))), vorba lui M.Raducanu.daca unitatea de masura este FC *** si FC Arges, va inteleg.

Cam multe stelute prin toate comentariile dvs pentru un fost cadru didactic dintr-o familie de eruditi. De...poate nu degeaba școala pe care o pomeneati nu a fost niciodata in topul scolilor din Pitesti. In rest, ce pot sa zic, probabil nici cuvantul "statistician" nu il intelegeti prea bine, dar am o veste trista : oamenii se bucura la victorii (uneori si egalul poate sa insemne o victorie in functie de situatia in care te afli) si la infrangeri se intristeaza, deci in caz ca nu stiati pana acum stimate asa-zis pedagog, in sport doar rezultatele conteaza, nu numai pentru amatorii de statistici ci pentru toti cei ce se uita la respectivul joc. Si cu asta am incheiat dialogul cu dvs.

Vladpopescu125
Vladpopescu125  •  22 Iunie 2023, 17:53
Postat de Heiheiargesul1987 pe 21 Iunie 2023, 22:41

Oo, ce umilit m-am simtit castigand un punct impotriva unei nationale care la ultimul euro a eliminat-o pe Franta si a lasat-o acasa pe Italia la ultimul mondial. Sa tot traim " umilinte" d-astea! Unii ca tine chiar nu au simtul realitatii. Fotbalul se joaca pe goluri, DOAR rezultatul conteaza! Daca vreau spectacol, ma duc la concerte sau la teatru. In sport numai rezultatul conteaza! Ia spune-mi, crezi ca poporul grec, a carui tara a jucat la Euro 2004 cel mai urat fotbal, s-a simtit umilit cand a castigat atunci campionatul european? Ma intrebi daca am vazut vreo strategie in ultimele 3-4 meciuri. Stii ce am vazut? O echipa nationala a Romaniei care nu a pierdut niciun meci! Acest lucru nu stiu de cati ani nu s-a mai intamplat, deci e un lucru exceptional si demn de toata lauda! Cum a zis si Hagi, nu conteaza cum incepi un meci, conteaza cum il termini!

Aaa..., esti statiscian ))), scuza-ma atunci. credeam ca microbist))).ramai cu astia care violeaza mingea))), vorba lui M.Raducanu.daca unitatea de masura este FC *** si FC Arges, va inteleg.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează