GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  STEAUA

VIDEO Fostul căpitan al Stelei, Ştefan Sameş, a murit sîmbătă noapte

Imaginea cu Ştefan Sameş a fost surprinsă la mijlocul lunii mai +10   FOTO
Imaginea cu Ştefan Sameş a fost surprinsă la mijlocul lunii mai

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 iulie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 17 iulie 2011 17:39

Ştefan Sameş, fostul căpitan al Stelei, a murit în această noapte, la ora 2, în urma unui cancer nazo-faringian. Ştefan Sameş este un produs 100% al Stelei, iar în ultimii 12 ani a fost antrenor la centrul de copii şi juniori de la Steaua.

Federaţia Română de Fotbal a decis ca diseară, înaintea începerii Supercupei României dintre Oţelul şi Steaua, să fie păstrat un moment de reculegere în memoria lui Ştefan Sameş, cel care a îmbrăcat de 49 de ori tricolul României.

Ştefan Sameş a fost ajutat de Mirel Rădoi, alt fost căpitan al Stelei, cu 25.000 de euro. Sameş a fost în Austria la tratament, dar radioterapia nu a avut efect, fiind nevoit să se întoarcă în ţară acolo unde a îndurat o lungă suferinţă.

Născut la 14 octombrie 1951, în Dobroieşti (jud. Ilfov), Ştefan Sameş a fost un produs suta la suta al clubului Steaua si a evoluat pe postul de fundaş central, impunandu-se datorită detentei impresionante şi a şutului devastator.

CITEŞTE ŞI:

UN FOTBALIST SE STINGE » Uitat de Steaua, Sameş se luptă cu o boală infernală

Alin Fornade scrie emoţionant despre soarta lui Sameş

Iosif Vigu l-a vizitat la Spitalul de Oncologie din Cluj pe Ştefan Sameş, pentru a-l îmbărbăta în lupta cu cancerul » Autografe în pijama

Şi-au uitat legenda » Soţia lui Sameş: "De la Steaua n-am primit nici măcar un telefon"

Din Arabia Saudită, Rădoi sare în ajutorul lui Ştefan Sameş, care suferă de cancer nazofaringian: "Îţi mulţumesc, Mirel!"

Steaua '86 îl ajută pe Ştefan Sameş în lupta cu boala » Sprijin între titani

Drama fostului său antrenor l-a impresionat pe Olăroiu » Sameş nu e singur

Deşi a fost legitimat la Steaua pe cand avea 14 ani, debutul său pe prima scenă avea să se producă 6 ani mai tarziu, in 1971, la partida Petrolul-Universitatea Craiova. Sameş evolua atunci pentru "Ştiinta".

În 1973, Sameş a revenit in Ghencea, unde joaca timp de 9 ani. Ulterior, a mai evoluat la Farul (1982-1983), Rapid (1983-1985), ROVA Rosiori (1986-1987) şi Siretul Pascani (1988-1989).

Cifrele carierei lui Ştefan Sameş la Steaua:
- 9 sezoane (1973-1982)
- 261 de meciuri şi 20 de goluri în campionat
- 2 titluri de campion (1976, 1978)
- 2 Cupe ale Romaniei (1976, 1979)
- cel mai bun jucător al ţării (1979)

Vezi mai jos video cu fostul mare fundaş central român într-un meci rămas în memoria românilor ca unul dintre cele mai bune ale tricolorilor, 0-0 cu Anglia, pe Wembley. De asemenea, imagini  filmate de Cristi Otopeanu la unul dintre ultimele antrenamentele pe care le-a condus la juniorii Stelei. Se întîmpla în februarie 2011, cînd nimic nu prevestea apropierea sfîrşitului.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (70)
geovanny82
geovanny82  •  18 Iulie 2011, 22:43

" iar în ultimii 12 ani a fost antrenor la centrul de copii şi juniori de la Steaua. " - Este o informatie eronata. In 1992 maestrul Stefan Sames ne antrena la grupa de copii 1983. Faceti dumneavoastra un calcul. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !!!

octavianus
octavianus  •  18 Iulie 2011, 08:54

Am copilarit langa stadionul din Ghencea si desi Rapidist din tata in fiu, copil fiind, intram cu gasca de pusti la meciurile Stelei, I-am vazut pe Sames, Iordache, Vigu, Lita Dumitru ( furat de la Rapid ),Iordanescu, ce fotbalisti, pacat de ceea ce se intampla acum, nu mai vorbesc de cum sunt tratate fostele glorii, nu numai la Steaua, daca nu avem radacini si nu stim sa ne cinstim "batranii" suntem frunze in vant, mai nou nici stadioane nu mai avem, in aceste conditii nu mai putem vorbi de traditie, de palmares, glorie, onoare, fair play, suntem vorba aia "pe ei si la casierie" rezultatele se vad, valoarea fotbalului si a fotbalistilor.DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA pe SAMES

r.gabi
r.gabi  •  18 Iulie 2011, 00:05

"Gigi" nu face decat pomeni din gura sau televizate. S-a mai dus un om care a lasat ceva in urma ,iar imitatiile de oameni,fariseii,mincinosii,golanii si escrocii ,sunt in continuare iubiti si ajutati de un Dumnezeu,de multe ori dur si nedrept. Condoleante familiei indoliate !

Vezi toate comentariile (70)
Comentează