GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DECES

VIDEO Medicul lui Dinamo dezvăluie cum a decurs intervenția asupra lui Ekeng: de ce nu i-a făcut masaj cardiac pe teren + ce s-a întâmplat la spital

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 mai 2016 12:47

Mijlocașul Patrick Ekeng, 26 de ani, a decedat ieri, după ce s-a prăbușit pe teren în timpul meciului cu Viitorul, în minutul 70.

Liviu Bătineanu, medicul lui Dinamo, a povestit momentele de groază în care medicii de la Spitalul Floreasca au încercat să îi salveze viața lui Ekeng și spune că a fost un moment în care avea puls și s-a crezut că își va reveni.

"Eu l-am văzut căzând și am intrat direct pe stadion. Atunci el clipea și am văzut că avea gura încleștată. Am știu exact ce trebuie să facă. L-am întors pe o parte şi am încercat să-i eliberez căile respiratorii superioare. În acel moment avea puls.

Nu i-am făcut masaj cardiac pe teren pentru că respira şi avea puls. Pe ce să fac masaj cardiac? El avea puls. Stopul cardiac cred că s-a instalat în ambulanţă. Aproape de spital. S-a început masajul cardiac şi imediat am ajuns.

Nu pot spune cât de regulat era, dar l-am simțit. A venit ambulanța și l-am dus la spital, pentru că era aproape. În mașină, a început să aibă o respiraţie stertoroasă. Era un fel de horcăit. Am început să îi fac masaj.

Eu am stat în sală. Acolo erau oameni specializaţi, iar diagnosticul a fost de stop cardiorespirator. El a intrat pe respiraţie asistată şi i s-a făcut masaj cardiac plus defibrilări electrice și perfuziile cu adrenalină și cu xilină.

În sală a avut un moment în care am avut o speranţă. Timp de 3 minute nu s-a mai făcut masaj și avea puls. După aceea a început pulsul să se rărească și să intre în bradicardie. Cardiologii credeau că activitatea cardiacă, acel puls, era datorată adrenalinei", a spus Liviu Bătineanu, doctorul lui Dinamo, într-un interviu pentru prosport.ro.

Informațiile de până acum din "cazul Ekeng":

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (1)
merace
merace  •  07 Mai 2016, 17:24

e o tragedie, dar aruncarea cu acuzatii in toate directiile, de catre cine nu stie exact ce s-a intamplat, nu ajuta pe nimeni...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează