INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Politicienii îi cer lui Bayern să-l dea afară pe Noussair Mazraoui și solicită ca marocanul să fie expulzat din Germania!

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2023 12:43 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 12:43

Presa și unii politicieni din Germania au reacționat dur după ce fundașul marocan al lui Bayern, Noussair Mazraoui, a postat pro-Palestina și anti-Israel. Fundașul a venit cu clarificări între timp, fără a condamna însă explicit masacrul provocat de gruparea teroristă Hamas în Israel, țara coechipierului său de la Bayern, Daniel Peretz.

Internaționalul marocan Noussair Mazraoui a surprins sâmbătă seară cu postări pro-Palestina și împotriva Israelului pe Instagram. Tabloidul Bild și-a pus imediat întrebarea cum se va simți colegul său israelian de la Bayern, portarul Daniel Peretz, în condițiile în care, pe 7 octombrie, militanții grupării teroriste Hamas au invadat Israelul din Fâșia Gaza și i-au ucis peste 1.000 de compatrioți.

Karim Benzema și-a arătat sprijinul față de victimele războiului din Fâșia Gaza, iar un fost internațional israelian l-a înjurat în 5 limbi: „Ești un fiu de c***ă”
RĂZBOI ÎN ISRAEL
Karim Benzema și-a arătat sprijinul față de victimele războiului din Fâșia Gaza, iar un fost internațional israelian l-a înjurat în 5 limbi: „Ești un fiu de c***ă”

Noussair Mazraoui: „Voi fi întotdeauna împotriva oricărui fel de terorism, ură și violență”

„Dacă nu-și retrage afirmațiile și nu-și cere scuze, Mazraoui nu mai are ce căuta pe stadioanele din Bundesliga”, a tunat, ulterior, același Bild. Între timp, fundașul lui Bayern a reacționat: „În primul rând aș dori să spun că este cu adevărat dezamăgitor că trebuie să vin cu clarificări.

Există o situație acolo în care mii de oameni nevinovați sunt uciși. Poziția mea este că voi lucra pentru pace și dreptate în această lume. Asta înseamnă că voi fi întotdeauna împotriva oricărui fel de terorism, ură și violență”.

Politicienii îi cer lui Bayern să-l dea afară pe Noussair Mazraoui și solicită ca marocanul să fie expulzat din Germania!
Daniel Peretz și Noussair Mazraoui, foto: Imago

Mazraoui susține că n-a avut intenția „de a jigni sau de a răni pe cineva”

Mazraoui nu pricepe de ce „oamenii cred contrariul despre mine și sunt asociat cu grupuri pline de ură. Astăzi nu este vorba despre ceea ce gândesc eu sau ce crezi tu, oameni nevinovați sunt uciși în fiecare zi în acest conflict teribil care a scăpat de sub control. Este pur și simplu inuman. Aș dori să precizez că nu a fost niciodată intenția mea să jignesc sau să rănesc pe cineva, conștient sau inconștient”.

Bayern n-a reacționat încă

Bild însă punctează că marocanul „nu menționează deloc că Hamas a ucis în mod barbar mai mult de o mie de civili israelieni și echivalează această escaladare sângeroasă cu autoapărarea ulterioară a Israelului”. Bayern n-a reacționat, deocamdată, dar doi politicieni germani au cerut clubului să-l pună pe liber pe Mazraoui.

Politicienii CDU cer expulzarea lui Mazraoui din Germania

Membru din partea CDU al Bundestagului, Johannes Steiniger a scris pe platforma X : „Numit «Clubul evreiesc» de către naziști, clubul lui Kurt Landauer nu poate lăsa lucrurile așa. Dragă FC Bayern: vă rog să-l dați afară imediat. În plus, toate opțiunile de stat ar trebui folosite pentru a-l expulza din Germania”!

Un alt membru CDU al Bundestagului, Christoph Ploß, a comentat și el pe X: „Sper ca FC Bayern să tragă concluziile! Oricine are înțelegere pentru atacurile teroriste teribile ale Hamas asupra Israelului nu are loc în Germania!”.

„Să nu credeți că Allah este nepăsător”

Sâmbătă seară, pe contul său de Instagram, Mazraoui postase un videoclip ce conținea un verset din Coran: „Și să nu credeți că Allah este nepăsător la ceea ce fac cei care comit nedreptate. Va fi așa doar până în ziua în care ochii lor vor fi înghețați de groază!”.

În același timp, el distribuise o altă poveste, unde, pe lângă postarea sa, se puteau vedea mesaje pro-Palestina în conflictul cu Israel, ale colegilor de la naționala Marocului.

Citește și:

Criză în Elveția, furie în presă după egalul cu Belarus: „Toți trebuie să dea socoteală! Xhaka voia 10 victorii din 10 meciuri”

Neymar, furios după ce un jurnalist le-a cerut fanilor „să arunce urină și fecale” pe internaționalii brazilieni: „Un idiot, un fanfaron!”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (10)
thisuserisreal
thisuserisreal  •  16 Octombrie 2023, 17:11
Postat de 21lva pe 16 Octombrie 2023, 13:50

Mazraoui este întotdeauna împotriva oricărui fel de terorism, ură și violență cand vine vorba de atacul Israelului asupra Gazei. Cand Hamas a atacat civilii israelieni a uitat sa posteze

Si la fel fac majoritatea musulmanilor! Sprijina tacit actiunile teroristilor, fie ei hamas, hezbolah, isis (daesh), al-qaida, pentru ca se bucura cand evreii si crestinii sunt masacrati. Nu am vazut nicio demonstratie masiva a musulmanilor (siiti sau suniti) impotriva terorismului! Dar apoi, se mira de ce miscarile de extrema dreapta cresc tot mai mult in Europa, si de ce moderatii (ca mine de ex.) incep sa nu mai accepte prezenta musulmanilor.

Gigibuzedulci
Gigibuzedulci  •  16 Octombrie 2023, 17:04

Hamas nu e Palestina si Palestina nu e Hamas. De partea cealaltă avem un stat terorist care a ocupat teritoriul unei alte țări ( cu ajutorul marilor puteri ) și-i omoară pe amărâții ăia care de multe ori ii atacă cu pietre. Acum nu mai țin cont de nimic și vor să radă toată Gaza. Consider că e tragic că e atâta lume de partea Israelului in conflictul cu Palestina . Cu Hamas e altceva.

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  16 Octombrie 2023, 16:38
Postat de teddyw pe 16 Octombrie 2023, 15:11

de unde-ai luat-o pe asta cu 5000 de palestinieni morti pe saptamana? Russia Today? asta inseamna mai bine de 1 milion pe an....LOL.... pai Gaza trebuia sa fie deja depopulata demult....LOL.... habar n-ai de istoria zonei.....

Ti-am mai spus sa inveti matematica :)))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează