INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  AJAX - STEAUA, AZI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI DOLCESPORT1, LIVETEXT PE GSP.RO

Szukala alege singur dacă joacă! » Polonezul se simte OK şi staff-ul îl lasă să hotărască el dacă riscă să joace cu Ajax

Aseară, Szukala a apărut la antrenament cu noua sa mască +1   FOTO
Aseară, Szukala a apărut la antrenament cu noua sa mască

Articol de - Publicat joi, 14 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 13 februarie 2013 23:13

Apărătorul are mască de protecţie, dar şi cu acest accesoriu, tot ar exista posibilitatea unei recidive a fracturii pe care a suferit-o la nas. Reghecampf a decis vîrful titular: Nikolici, întrucît Tatu nu e pregătit pentru ritmul de Europa League.

Szukala a rămas să hotărască singur dacă intră pe teren împotriva lui Ajax sau nu! Medicii nu-i interzic, Reghecampf ar avea nevoie de el, iar fotbalistul va decide azi dacă e dispus să rişte, în condiţiile în care fractura de la nas, cu care s-a ales în timpul unui amical din Turcia, nu e vindecată încă perfect şi leziunea îi poate recidiva în situaţia în care va primi o nouă lovitură în zona afectată. Pentru protecţie şi ca să fie capabil să lovească mingea cu capul fără să simtă dureri, Lukasz Szukala a primit o mască din carbon.

Gardoş nu prezintă încredere
Accesoriul nu-l scuteşte însă de riscuri în cazul în care va juca. Dacă el decide azi că nu se simte în stare să evolueze împotriva "lăncierilor", Florin Gardoş rămîne soluţia pentru a forma cuplu în centrul defensivei lîngă Chiricheş.

Gardoş a fost utilizat şi în amicale din momentul în care Szukala a devenit indisponibil. Prestaţiile lui au fost mediocre, acesta e şi motivul pentru care Reghecampf a insistat permanent pentru grăbirea recuperării titularului polonez.

Nikolici, dintre două rele
Exceptînd dilema din apărare, a cărei soluţie depinde de disponibilitatea lui Lukasz de a-şi asuma riscul unei recidive şi automat al unei noi pauze de recuperare, antrenorului îi rămăsese o alegere de făcut, între Nikolici şi Tatu pentru singurul post liber din atac.

Muntenegreanul a fost ales, deşi a avut prestaţii foarte slabe în amicale. "Tatu nu intră în calcule pentru jocul cu Ajax", s-a convins Reghecampf. Brazilianul a încheiat recent recuperarea ca urmare a unei leziuni grave la genunchi şi mai are de tras pînă să devină disponibil pentru o partidă întreagă. "Am doi atacanţi apţi, pe Nikolici şi pe Adi Rocha", a detaliat tehnicianul. Dar brazilianul va lua loc pe banca de rezerve.

L-ar deprima pe Gardoş
Apelînd la Szukala chiar dacă polonezul nu e în regulă din punct de vedere medical, Reghecampf l-ar avea pe teren pe stoperul în care are cea mai mare încredere, însă l-ar afecta psihic pe Gardoş. Foarte bine cotat la un moment dat, Gardoş a pierdut echipa o dată cu achiziţionarea lui Szukala şi, deşi continuă să fie convocat la echipa naţională, Florin rămîne la Steaua în spatele polonezului şi al lui Chiricheş.

"Iordănescu m-a ţinut cu comoţie"
Adrian Bumbescu, unul dintre cei mai importanţi apărători centrali din istoria Stelei, explică avantajele şi dezavantajele utilizării lui Szukala: "Eu zic că polonezul e mai în formă şi ar merita să joace şi în faţa lui Gardoş, şi a lui Chiricheş! Dar dacă va fi folosit la Amsterdam, el se va feri, va avea reţineri cînd va trebui să joace mingea cu capul. Odată, nea Puiu Iordănescu m-a ţinut pe teren, contra lui Anderlecht, deşi făcusem comoţie. Eram ameţit, îmi amintesc că mi-era frică întruna să nu-i scot pe belgieni din ofsaid".

"Szukala e pregătit fizic, dar şansele să fie titular sînt mici, poate 20 la sută. Vom mai vedea dacă va fi pe teren" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Pe vremea mea nu existau măşti. Poate vreo mască de oxigen, eu de alta n-auzisem! Lui Szukala îi va fi frică să joace, e normal după o asemenea lovitură gravă" (Adrian Bumbescu, fost fundaş al Stelei)

"Rîpă va juca fundaş dreapta. Mai era varianta Chipciu, dar pe el nu-l putem sacrifica, ne trebuie în atac" (Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al Stelei)

"Cred că Nikolici e mai potrivit pentru un meci în deplasare, iar Tatu ar putea să aibă o contribuţie importantă în ultimul sfert de oră al meciului" ( Ilie Dumitrescu, antrenor)

10 luni au trecut de la ultimul gol marcat de Tatu pentru Steaua într-un meci oficial, victoria de la Galaţi, 2-1 cu Oţelul

3 goluri au înscris Tatu şi Nikolici în cele 10 amicale din iarna asta. Muntenegreanul a marcat cu Celtic (1-2), brazilianul a punctat cu Dinamo Moscova (1-2) şi cu Slovan Bratislava (3-1)

558854-caseta-ajax-steaua.jpg

CITEŞTE ŞI:

Reghecampf nu promite victoria, dar le dă încredere fanilor: "Sîntem gata să facem un meci mare!"

Frank de Boer a amintit de meciul în care Steaua a fost umilită în toamnă: "30 de minute teribile cu Stuttgart"

Ogăraru ştie ce trebuie să facă Steaua pentru a avea o şansă în această seară: "Să uite de amicale!"

În Olanda frig, la Bucureşti cald! » Oficialii lui Ajax decid azi dacă meciul se joacă cu acoperişul închis

Sabotat de MM şi Argăseală? » De ce nu a fost invitat Becali la dineul lui Ajax: "E vina lor!"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (84)
zahaflr
zahaflr  •  14 Februarie 2013, 14:56
Postat de alpin pe 14 Februarie 2013, 10:00

Fericitule! Ai ocazia sa folosesti 90 de minute in mod util.

Esti vreun nefericit? "Corect punctat!"

terminatorul2
terminatorul2  •  14 Februarie 2013, 14:25
Postat de alpin pe 14 Februarie 2013, 10:03

Diseara dispar ca magarul in ceatza!

Acum ești măgar ?? : )))))) Dar prost mai ești ! : ))))))

kilimanjaro
kilimanjaro  •  14 Februarie 2013, 14:12
Postat de danielo pe 14 Februarie 2013, 09:48

Dinamo la ce ora joaca?

Hai că-i bună asta :))))))))))))))))))))))))))) Să-i lăsăm să se pregătească pentru...grevă

Vezi toate comentariile (84)
Comentează