SPORTURI  »  ALTELE  »  REACȚIE

Ania Caill protestează, după ce România a refuzat locul suplimentar pentru JO: „Voi regreta greșeala asta toată viața”

Ania Caill // foto: Imago Images
Ania Caill // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 ianuarie 2022 15:32 / Actualizat miercuri, 26 ianuarie 2022 15:44

Ania Caill (26 de ani), schioarea din România clasată cel mai bine în ierarhiile mondiale, dar lăsată pe dinafara lotului de federație pentru Jocurile Olimpice, a reacționat, după ce FR Schi Biatlon și COSR au refuzat locul suplimentar deschis de ea pentru  Beijing.

  • CONTEXT: Marți dimineața, Ania Caill a anunțat pe pagina oficială de Facebook că „am deschis un loc pentru România la Olimpiada de la Beijing. Locul a fost deschis datorită clasamentului meu mondial”. 
  • Federația de Schi și COSR, care ar fi putut trimite astfel trei sportivi la schi alpin la Beijing, au preferat să refuze locul suplimentar.

Astăzi, Ania a publicat un nou mesaj pe pagina oficială de Facebook.

Ania Caill, după ce România a refuzat locul suplimentar pentru Jocurile Olimpice de la Beijing

„Această decizie este o mare lipsă de respect față de valorile sportive și olimpice, față de sportivi, față de culorile țării. Să nu duci la Olimpiadă pe cei mai buni și să privezi Lotul Olimpic de încă un sportiv calificat este inadmisibil. Cu decizia asta au renunțat inclusiv la o bursă olimpică suplimentara pentru Olimpiada din Milano 2026.

Locul suplimentar adus României a fost după 4 ani de muncă și sacrificii enorme. Asta este dovada clară a rezultatelor mele care m-au urcat în clasamentul mondial.

Despre COSR, nu am cuvinte să îmi exprim extrema dezamăgire pe care o simt. În special către domnul Covaliu (n.r. - Mihai, președintele COSR). Mi-ați promis acum 4 ani că totul va fi bine și că voi fi în programul "samurai" organizat pentru Beijing. 

Greșeala mea a fost că am avut încredere în dvs, o greșeală pe care o voi regreta toată viața mea.

V-am crezut și mi-ați luat 4 ani din viață. 4 ani în care am suferit zi de zi din cauza unui sistem defect care nu ajută sportivii, 4 ani în care a trebuit să mă zbat la fiecare obstacol aruncat pe drumul meu de către propria mea țară...”, a scris sportiva. 

Sunt dezgustată să văd ca răutatea și incompetența învinge în România. Cei care au contribuit direct sau indirect la așa sistem, sunteți absolut toți niște complici. 

Oameni buni vă rog sa vă treziți, să vă zbateți pentru valorile voastre. Suntem în 2022 avem voie să credem, să vorbim, să ne zbatem pentru un viitor mai bun, mai frumos, mai sănătos.

- Facebook @ Ania Monica Caill

Cornet, out! » Cum arată semifinalele de pe tabloul feminin al Australian Open

U-BT Cluj-Napoca, victorie uriașă în primul meci din TOP 16 al Ligii Campionilor

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (22)
alenb
alenb  •  27 Ianuarie 2022, 14:18

Fata a uitat sa dea ***, vroia sa fie inscrisa doar pe ochi frumosi sau mai rau, pe valoare?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fcklu
fcklu  •  26 Ianuarie 2022, 21:23
Postat de robdin2007 pe 26 Ianuarie 2022, 20:03

Comentariul unora e mai penibil decât federația de schi și biatlon, una din cele mai bine finanțate de stat dar cu rezultate zero... Dacă e sa trimitem doar pe cine are șansea medalii la jo de iarna delagatia trebuie sa fie compusa din zero persoane, dacă trimitem pe cine merita ca șansă de a obține un loc cât mai buna schi alpin nu ai cum sa nu o trimiți pe caill, singura sportiva cu rezultate cât de cât decente.... Este un război personal al mafiei din federația cu caill, au fost trimiși doi schiori cu rezultate penibile în competițiile internaționale. Federația de schi și biatlon are nevoie de un audit și de o vizita a organelor de ancheta urgent

nuu, asta e "omul nou" al lui Ceausescu. Nu face sport sa aiba un corp sanatos, face sport sa fie vazut. Nu se uita la meci de placere, se uita numai daca ii cistiga echipa favorita. Nu se uita la Olimpiada pentru frumusetea sportului, ci pentru MEEEDAAAALIII. Nu apreciaza omu' pentru cite parale face, ci pentru cite parale are in buzunar. C'est le temps des miserables, cum spunea Hugo.

fcklu
fcklu  •  26 Ianuarie 2022, 21:21
Postat de sibelius pe 26 Ianuarie 2022, 19:36

In campionatul intern chiar sunt prea multe. Mai ales ca jumatate atarna de primarii. Ce legatura are Nationala cu schioarea de pe locul 200 care vrea la Olimpiada ca sa se plimbe pana acolo?

nationala de fotbal pe ce loc e?

Vezi toate comentariile (22)
Comentează
Close