SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Şase luni de suferinţă » Ghinion teribil pentru Cristina Neagu: s-a rupt din nou!

Cristina Neagu e nevoită să stea din nou în afara terenului de handbal.
Cristina Neagu e nevoită să stea din nou în afara terenului de handbal.

Articol de - Publicat miercuri, 30 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 29 ianuarie 2013 19:05

Cristina Neagu a trebuit să stea un an şi şapte luni după operaţia la umărul drept. Acum va lipsi încă jumătate de an, după ce şi-a rupt ligamentele la genunchiul stîng.

Ţipătul Cristinei a răsunat luni seara în Sala Sporturilor "Traian" din Rm. Vîlcea. Cea mai bună handbalistă din lume în 2010 alerga după coechipiera sa, Adriana Nechita, în încercarea de a stopa un contraatac. Cele două handbaliste nici nu s-au atins.

Cristina s-a prăbuşit şi a început să urle de durere. Toată echipa s-a strîns în jurul ei. Doctorul Carmen Udrea şi cei doi masori încearcă să o liniştească. "Mi-a trosnit genunchiul! Mi-a trosnit genunchiul!", repeta obsesiv Neagu.

Danezul Jakob Vestergaard şi-a pus şi el mîinile în cap. A fost scoasă pe braţe în afara terenului. Antrenamentul a continuat, dar toţi ochii erau aţintiţi asupra Cristinei.

Verdictul necruţător
Ieri de dimineaţă, Neagu (24 de ani) a venit la Bucureşti pentru un RMN. Spera ca doar meniscul de la genunchiul stîng să fie afectat. Pînă la urmă însă, doctorii i-au dat cea mai rea veste: ruptură a ligamentului încrucişat, cel puţin şase luni de pauză. "Ghinion teribil pentru Neagu. Păcat pentru că, după operaţia la umărul drept, începuse să joace din ce în ce mai bine", a declarat preşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru.

Clubul Oltchim şi jucătoarea nu au decis încă unde va avea loc operaţia. În ultimul timp, handbalistele de la Vîlcea au suferit intervenţii chirurgicale în Franţa şi Belgia. Ultima operată din lotul Oltchimului este portarul Amandine Leynaud, titulara "naţionalei" Franţei, care şi-a rupt tot ligamentele, dar la genunchiul drept.

Operată în SUA
Cristina Neagu s-a plîns de dureri la umărul drept în momentul în care pe banca Oltchimului a fost instalată daneza Anja Andersen. Aceasta a sfătuit-o să se opereze şi Neagu a ascultat-o. Intervenţia chirurgicală a avut loc în Statele Unite ale Americii şi a ţinut-o pe Neagu în afara terenului aproximativ un an şi şapte luni! Neagu a ratat astfel în tot acest timp meciurile echipei sale în Liga Campionilor, dar şi Campionatul Mondial din Brazilia 2011.

Ce soluţii are Vestergaard?
Accidentarea Cristinei Neagu nu prinde descoperită campioana României, Oltchim avînd unul dintre cele mai valoroase loturi din Liga Campionilor. Pe acelaşi post cu Cristina, în tabăra vîlceană mai sînt alte trei jucătoare: Maria Jovanovici, Alexandrina Barbosa şi Adina Meiroşu. Pe postul de inter stînga mai pot însă evolua Aurelia Brădeanu şi Allison Pineau, cele care au jucat însă, în actualul sezon, în centru.

Ratează jocurile cu Slovacia
Cristina Neagu va rata şi meciurile din play-offul Campionatului Mondial 2013, contra Slovaciei, din luna iunie. Pentru "naţionala" României, Neagu a revenit la Euro 2012, după doi ani de pauză. Neagu a fost cea mai bună jucătoare la Euro 2010, atunci cînd a cîştigat titlul de golgeter, dar a cucerit şi medalia de bronz.

"Fireşte că sîntem îngrijoraţi şi supăraţi pentru ce s-a întîmplat, dar asta nu ne periclitează obiectivul. Cînd ne-am propus cîştigarea Ligii, nu ştiam dacă putem conta pe Cristina Neagu, după operaţia la umăr" (Petre Berbecaru, preşedinte Oltchim)

605 zile a lipsit Cristina Neagu după operaţia la umărul drept, revenind pe teren pe 9 octombrie 2012, la un meci cu Corona Braşov

18 goluri a marcat Neagu pentru Oltchim în actuala ediţie a Ligii Campionilor în cele şase partide disputate

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
xstream
xstream  •  30 Ianuarie 2013, 11:14

s a dus si speranta noastra, viitorul handbalului romanesc...

geov
geov  •  30 Ianuarie 2013, 08:32

Acest asa zis ghinion vine si din faptul ca la noi cluburile sportive care au juniori lucreaza ca niste amatori , si anume nu au medici , nu au nutritionisti , psiholog si multe altele .In aceste conditii in perioada in care se formeaza ca sportiv un copil sau un tinar nu are o medicamentatie adecvata efortului pe care il depune , nu are o alimentatie corespunzatoare , daca este un talent se trage de el pina poate si apoi este uitat .Barcelona a supotat ani de zile tratamentul de crestere a lui Messi care costa 800 de euro saptaminal si iata rezultatele in ultimii 5 ani nu stiu daca a fost accidentat , poate doar obosit.Sportul se face cu cap si cu stiinta nu ca la noi.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează