SPORTURI  »  TENIS  »  DECIZIE

ATP a anunțat decizia în cazul lui Alexander Zverev, după ce neamțul și-a rupt de nervi racheta în scaunul arbitrului

Alexander Zverev // foto: Guliver/gettyimages
Alexander Zverev // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 08 martie 2022 09:44 / Actualizat marti, 08 martie 2022 10:37

După ce a revizuit comportamentul lui Alexander Zverev (24 de ani, locul 3 ATP) la turneul de la Acapulco, unde neamțul a lovit de mai multe ori scaunul arbitrului cu racheta, ATP a decis ca jucătorul să treacă printr-o perioadă de probă de un an. Dacă va recidiva, va fi suspendat timp de 8 săptămâni din competițiile jucate sub egida ATP, dar și amendat cu 25.000 de dolari.

Pe 23 februarie, după meciul din turul inaugural la dublu în turneul de la Acapulco, Zverev a cedat nervos. Și-a salutat rece adversarii, apoi s-a întreptat către scaunul arbitrului. A lovit cu racheta violent de trei ori, fiind aproape să atingă și piciorul oficialului.

Gestul reprobabil al numărului 3 mondial a avut un ecou puternic. Nume importante, precum Mats Wilander, au cerut sancțiuni drastice, precum suspendarea de 3, până la 6 luni. Totuși, Zverev a scăpat ușor.

Astăzi, într-un comunicat de presă, ATP a anunțat decizia. Zverev va fi suspendat și amendat DOAR dacă va recidiva până pe 22 februarie 2023. Altfel, scapă „basma curată”.

Ion Țiriac, la „Prietenii lui Ovidiu”: „Halep nu e meseriașă! Eu nu aș fi făcut treabă cu ea. Știu însă ce antrenor i s-ar potrivi”
Prietenii lui Ovidiu
Ion Țiriac, la „Prietenii lui Ovidiu”: „Halep nu e meseriașă! Eu nu aș fi făcut treabă cu ea. Știu însă ce antrenor i s-ar potrivi”

Decizia ATP în cazul lui Alexander Zverev 

Vicepreședintele senior al comisiei de Reguli și Competiție din cadrul ATP, Miro Bratoev, a încheiat revizuirea comportamentului lui Alexander Zverev la Acapulco, Mexic, unde jucătorul a fost retras din turneu pentru comportament nesportiv.

Analiza a stabilit că Zverev a comis un comportament agravat, în conformitate cu secțiunea „infracțiuni majore ale jucătorilor” din regulile ATP.

Drept urmare, Zverev a primit o amendă suplimentară de 25.000 de dolari și o suspendare pe o perioadă de 8 săptămâni de la orice eveniment girat de ATP

Totuși, amenda și suspendarea sunt reținute cu condiția ca în perioada de probă care se va încheia pe 22 februarie 2023 (la un an de la incident) jucătorul să nu mai comită o încălcare a regulamentului, care rezultă într-o amendă pentru:

- Comportament nesportiv, bazat pe un act precum comportamentul nerespectuos sau agresiv la adresa unui oficial, adversar, spectator sau altă persoană în timpul sau la finalul meciurilor; 
- Abuz verbal sau fizic asupra unui oficial, adversar, spectator sau altă persoană.

Zverev a fost deja amendat cu 40.000 de dolari pentru gestul de la Acapulco. De asemenea, a fost descalificat din turneu.

El poate contesta decizia ATP până vineri, 11 martie.

Există fără îndoială un dublu standard. Eu, dacă aș fi făcut ce a făcut el la Acapulco, aș fi la închisoare acum. Literalmente, fără nicio glumă.

- Serena Williams, despre gestul lui Zverev

Mai multe știri din tenis: 

Jucătoarele de tenis, acuzate că iau în derâdere războiul din Ucraina: „Râd de asta, își bat joc de asta”

INDIAN WELLS. Simona Halep, pe aceeași parte de tablou cu Sorana Cîrstea și Emma Răducanu

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
romeverest
romeverest  •  08 Martie 2022, 18:59

Ma mir ca nu l-au dat afara din circuit….doar este rus, chiar daca s-a nascut la Hamburg !!

2356279214602046
Berbec-Calin Bogdan  •  08 Martie 2022, 14:30

deci...nimic. nu cumva cei ce sustin ca ATP este o organizatie corupta au dreptate ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează