SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIA

Familia lui Djokovic iese la atac: „Este tratat ca un prizonier”

Dijana Djokovic
Dijana Djokovic

Articol de GSP - Publicat joi, 06 ianuarie 2022 23:28 / Actualizat joi, 06 ianuarie 2022 23:38

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) este în mijlocul unui scandal uriaș, după ce autoritățile nu i-au permis să intre pe teritoriul Australiei, iar participarea sa la turneul de la Grand Slam este pusă sub semnul întrebării.

Familia acestuia a avut o reacție critică la adresa autorităților. Mama lui Djokovic a afirmat că fiul său este „tratat ca un prizonier” într-un „hotel murdar, cu insecte”, simțind cum numărul 1 ATP este umilit.

De ce i-au refuzat de fapt viza lui Novak Djokovic: australienii explică adevăratul motiv
ATP
De ce i-au refuzat de fapt viza lui Novak Djokovic: australienii explică adevăratul motiv

„Ca mamă, mă simt îngrozitor”

Mama și fratele lui Novak, Dijana, respectiv Djordje Djokovic, au susținut o conferință de presă în cursul zilei de joi și au adus noi informații referitoare la modul în care este tratat sportivul într-un hotel din Australia.

„Am vorbit cu el acum câteva ore, este bine. A încercat să se odihnească, dar nu a putut. Îl țin ca pe un prizonier, nu este corect, nu este uman. Ca mamă, în ultimele 24 de ore m-am simțit îngrozitor! Sper că va fi puternic. Și noi încercăm să îi dăm puțină energie pentru a continua. Sper că va câștiga!”, a declarat Dijana Djokovic la conferința de presă susținută la Belgrad.

Djordje Djokovic, reacție după ce fratele său este deținut într-un hotel din Melbourne: „A urmat cea mai mare infracțiune diplomatică”

Familia lui Djokovic iese la atac: „Este tratat ca un prizonier”
Djordje Djokovic

Fratele mai mic al lui Djokovic a făcut și el primele declarații după ce Novak a fost reținut de autoritățile australiene și le acuză pe acestea pentru modul în care l-au primit pe sportivul sârb.

„Novak nu a încălcat niciun protocol, avea documentație, la fel cum aveau și alți jucători de tenis care au intrat în țară. Când a ajuns în Australia, a urmat cea mai mare infracțiune diplomatică. A fost interogat de autoritățile de la frontieră. În primele 45 de minute a putut comunica cu familia și echipa sa, iar ulterior i-a fost confiscat telefonul. Din acel moment, nu am mai putut vorbi cu el timp de trei ore și jumătate!”, a declarat Djordje Djokovic.

Acesta a povestit cu indignare, la întâlnirea cu reprezentanții media, cum fratele său a fost dus „la un hotel de migranți, într-o cameră murdară”, acolo unde va rămâne până se va rezolva situația și până va afla dacă va fi deportat. În încheiere, Djordje a avut un mesaj de mulțumire față de fratele său, jucătorul care are în palmares 20 de trofee cucerite: „Îți mulțumim Novak pentru luptă și sperăm ca noi toți, împreună cu avocații din întreaga lume și autoritățile din Serbia, să aducem victoria ta și a întregii lumi”.

Susținere pentru Djokovic

Familia liderului mondial a adunat mii de oameni la un protest de susținere pentru Djokovic. Aceștia au ieșit în fața hotelului unde este cazat sportivul, în Melbourne, pentru a fi solidari cu tenismenul.

Novak Djokovic va rămâne în următoarele zile în Australia, deoarece avocații săi au contestat decizia Poliției de Frontieră de a-i anula viza. Până se va lua o hotărâre finală, ce este așteptată luni, pe 10 ianuarie, jucătorul sârb va rămâne izolat în hotel.

Articol de Maria Olteanu

Judecata lui Nole. Un proces pentru toată planeta
editorial cătălin striblea
Judecata lui Nole. Un proces pentru toată planeta
Spartacus
EDITORIAL
Spartacus

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (22)
347655969058390
Ion Popescu  •  07 Ianuarie 2022, 11:22

Maica/sa minte in mod nerusinat. Djocovic este liber sa plece cand doreste. Familie de inculti si oameni fara caracter.

gicab
gicab  •  07 Ianuarie 2022, 09:10

Când ești FC Fcsbist n-ai cum sa fii de partea lui Novak

pspsps
pspsps  •  07 Ianuarie 2022, 08:30

dupa ce ca era el antipatic, acum o sa fie si mai si. nicio campanie de pr nu-l mai spala.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează