SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU

Ion Țiriac face acuzații grave: "Simona Halep a fost furată în finala Roland Garros din 2014!" » Reacție vehementă în privința sistemului de premiere

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 05 iunie 2017 12:24

Ion Țiriac susține că organizatorii de la Roland Garros ar trebui să permită folosirea sistemului hawk-eye și amintește de finala din 2014 de la turneul francez, în care Simona Halep ar fi fost dezavantajată.

Halep a pierdut atunci în trei seturi contra Mariei Șarapova, după un punct controversat, care a fost acordat rusoaicei.

"Tenisul s-a schimbat foarte puțin în 30 de ani, exceptând tie-break-ul și hawk-eye-ul. Dar cred că este ridicol că la Roland Garros nu folosesc sistemul hawk-eye.

Halep, în finala jucată contra Șarapovei, a fost furată la un punct din setul al treilea. Dacă hawk-eye-ul ar fi contrazis decizia arbitrului, Halep ar fi câștigat și asta i-ar fi schimbat viața", a declarat fostul tenisman român în Le Monde.

Ion Țiriac a vorbit din nou despre diferența dintre premiile câștigate de femei și cele câștigate de bărbați din tenis și este de părere că egalitatea premiilor nu ar fi corectă.

"Nu trebuie să confundăm afacerile cu drepturile omului. Tenisul este o afacere. În ziua în care tenisul feminin va produce mai mulți bani ca cel masculin, atunci și jucătoarele vor merita mai mult decât jucătorii.

Pentru mine, egalitatea premiilor nu este ceva corect. La turneele de Mare Șlem, înțeleg că pretind egalitate pentru că sunt câștiguri foarte mari. Dar la turneele mixte, precum Madrid, Miami sau Indian Wells, nu sunt de acord", a adăugat Țiriac.

Ar trebui să primească fetele și băieții premii egale?

Da
Nu

"Unul dintre cele mai bune meciuri pe care le-am văzut aici a fost semifinala Djokovici-Federer (n.r. în 2011, câștigată de Federer cu 7-6, 6-3, 3-6, 7-6). Îmi place când stilurile sunt diferite. Pentru mine, Roland Garros are un aer special, am un atașament special față de Franța. Nu sunt Voltaire, nu sunt Victor Hugo, dar am învățat să vorbesc în franceză după trei luni, fără să fi studiat la școală" Ion Țiriac în Le Monde

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (45)
tihi
tihi  •  10 Iunie 2017, 20:50

Noi ori sintem furati ori sintem accidentati!! Nu domnilor,Ostapenko a dat o lectie de tenis stil Sarapova !! Amandoua a fost mult peste Halep in cele doua finale,dar nu numai ele,ci aici inclusiv Svitolina,care dupa setul 1-0 a condus cu 5-1 in setul doi,si trebuia si merita sa castige acel joc!!! Halep a ajuns in finala cu un noroc f.mare tinand cont si de un traseu foarte usor fata de cealalta linie !!! Sa acceptam,ca sint si altii pe teren,sint si altii mai buni,sint si altii care ne depasesc!!! Din pacate ajungem foarte rar la grand slamuri si sintem depasit de fiecare data,indiferent de adversara!!

t0ni
t0ni  •  10 Iunie 2017, 02:46

Ca majoritatea oamenilor de o varsta inaintata, incepe si Tiriac sa fure curent. :-))

696253093853906
Ghita Florin  •  08 Iunie 2017, 13:53

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează