SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2021

La ce s-a gândit Elina Svitolina când a văzut că o înfruntă pe Simona Halep în optimile US Open: „Asta îmi vine în minte”

Simona Halep și Elina Svitolina se vor înfrunta duminică în optimile US Open 2021, foto: Imago
Simona Halep și Elina Svitolina se vor înfrunta duminică în optimile US Open 2021, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 septembrie 2021 19:26 / Actualizat sambata, 04 septembrie 2021 22:32

Simona Halep și Elina Svitolina se vor înfrunta duminică în optimile US Open 2021, un meci cap de afiș pe tabloul feminin al competiției. 

„Când mă gândesc la Simona Halep, primul lucru care-mi vine în minte e că am jucat multe meciuri, pe diferite suprafețe. Am avut câteva înfrângeri dureroase împotriva ei, dar și câteva victorii bune. Va fi o mare bătălie și un meci grozav. Sunt foarte fericită că am ajuns în acest tur și cred că sunt foarte bine pregătită. 

Nu aș fi putut să joc un tenis mai bun în acest moment. Trebuie să mă recuperez, să analizez tactic partida cu antrenorul meu și să pun cât mai mult în practică", a spus Elina Svitolina, după calificare în optimile US Open, citată de spotmedia.ro.

Ignorată de specialiști, Bianca Andreescu „mătură” tabloul de la US Open 2021! Ce superduel urmează în optimi
US OPEN 2021
Ignorată de specialiști, Bianca Andreescu „mătură” tabloul de la US Open 2021! Ce superduel urmează în optimi

Cine e Elina Svitolina, adversara Simonei Halep din „optimile” US Open

Svitolina este o jucătoare completă. Se deplasează bine, în anul 2021 are procentaje excelente ale serviciului, dar principalul atu este jocul din spatele terenului. Lovește puternic cu forehand-ul și rezistă bine în raliuri, comite puține erori neforțate.

Svitolina a părut mereu o jucătoare capabilă să meargă până la capăt în turneele de Grand Slam, dar nu a depășit niciodată faza semifinalelor. Are două prezențe în penultimul act, la Wimbledon și US Open 2019. La Australian Open și Roland Garros punctul maxim a fost în sferturile de finală.

La ce s-a gândit Elina Svitolina când a văzut că o înfruntă pe Simona Halep în optimile US Open: „Asta îmi vine în minte”
Elina Svitolina a câștigat turneul de la Chicago, înainte de US Open, foto: Imago

Are în palmares 16 titluri WTA, dar cele mai importante performanțe sunt trofeul cucerit la Turneul Campioanelor în 2018 și bronzul olimpic din acest an, de la Tokyo.

În această vară, Elina s-a căsătorit cu jucătorul francez Gael Monfils. A ales să continue în circuit cu numele de Svitolina.

În cazul în care o va învinge pe Elina Svitolina, Halep o va întâlni în sferturi pe câștigătoarea din meciul Leylah Annie Fernandez - Angelique Kerber. 

Nemțoaica a învins-o într-un duel aprig de trei seturi pe Sloane Stephens, campioana de la Flushing Meadows din 2017. Apoi, în semifinale, Simona ar putea da peste Aryna Sabalenka, numărul doi mondial și un adversar teribil de incomod pentru Halep. Cum arată traseul virtual către finala US Open:

  • Optimi: Elina Svitolina (6 WTA)
  • Sferturi: Angelique Kerber (17 WTA) / Leylah Annie Fernandez (73 WTA)
  • Semifinale: Aryna Sabalenka (2 WTA) / Garbine Muguruza (10 WTA)  / Barbora Krejcikova (9 WTA)
  • Finală: Ashleigh Barty (1 WTA) / Belinda Bencic (12 WTA) / Iga Swiatek (8 WTA) / Karolina Pliskova (4 WTA) / Bianca Andreescu (7 WTA)

Simona Halep a scăpat de Osaka, dar traseul rămâne infernal! Cum arată drumul până la finala de la US Open

Ce a remarcat Cristian Tudor Popescu, după victoria Simonei Halep cu Rybakina: „Are o forță liniștită în ea”

EXCLUSIV Simona Halep surprinde pe toată lumea la US Open: „Rar am văzut așa joc bun. Dacă trece de Svitolina, devine mare favorită”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează