SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2023

Novak Djokovic rămâne fără „Mâinile Magice”, chiar înainte de Australian Open » Decizie importantă a fostului lider mondial

Novak Djokovic și Ulises Badio / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Novak Djokovic și Ulises Badio / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 decembrie 2022 19:26 / Actualizat miercuri, 28 decembrie 2022 19:45

Novak Djokovic (35 de ani, #5 ATP) face o schimbare importantă în echipa sa, chiar înainte de Australian Open, turneul la care a avut cel mai mare succes de-a lungul carierei: nouă trofee câștigate, ultimul în 2021. 

Nole a decis să încheie colaborarea cu fizioterapeutul Ulises Badio, cu care lucra din mai 2017, un personaj considerat a fi determinant în rezultatele sârbului din ultimele sezoane.

În locul său, Novak Djokovic îl va angaja pe Claudio Zimaglia, profesor de osteopatie în Torino, cel care a mai lucrat cu nume precum Jannik Sinner, Milos Raonic, Borna Coric sau Maria Sharapova, notează portalul Tennis Majors

Novak Djokovic s-a despărțit de Ulises Badio

„Mâinile Magice” era supranumele lui Ulises Badio, pe care specialiștii îl consideră vital în come-back-ul lui Djokovic din 2017, când acesta a avut mult timp de suferit din cauza unei accidentări la cot. 

Totodată, a primit multiple cuvinte de laudă pentru modul în care a tratat accidentarea elevului său la ediția din 2021 de la Australian Open, unde Djokovic avea să se impună deși suferise o accidentare abdominală complicată.

Novak Djokovic s-a întors în Australia

Novak Djokovic va începe sezonul 2023 în Australia, urmând să ia startul în turneul de la Adelaide. De altfel, fostul lider mondial a ajuns deja în Australia, țară de unde anul trecut a fost deportat ca urmare a scandalului legat de viza sa și încercarea de a intra în țară fără să fie vaccinat.

Nole se antrenează deja pe terenurile de la Adelaide, competiție care ia startul pe 2 ianuarie. La întrecerea de categorie „ATP 250” mai participă nume precum Felix Auger-Aliassime (6 ATP), Daniil Medvedev (7 ATP) sau Holger Rune (11 ATP), elevul lui Patrick Mouratoglou.

VIDEO Novak Djokovic, irezistibil și în 2022 » Cele mai tari puncte reușite de Nole

Citește și alte știri din tenis:

Afirmația care pornește dezbaterea în tenisul masculin: „E mult mai bun decât era Nadal la 19 ani!”

Rafael Nadal, declarat omul anului în 2022 » Un altfel de interviu cu ibericul: „Îmi place vinul, dar în ultima vreme l-am limitat, aproape interzis”

Pleacă din echipa lui Rafael Nadal după 18 ani: „Îi sunt foarte recunoscător pentru toți acești ani de muncă și prietenie”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  30 Decembrie 2022, 07:21

Nu știu de ce mai calcă pe acolo. Australia și-a bătut joc de el în ultimul hal. Ar fi trebuit să evite să mai calce vreodată pe acolo. Să rămână cu dictatura ei.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează