SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Rusoaica Daria Kasatkina a fost oprită de un ucrainean pe stradă, înainte de Wimbledon » Englezii au descris scena: „O demonstrație neașteptată”

Daria Kasatkina / Sursă foto: Facebook +28   FOTO
Daria Kasatkina / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat duminica, 02 iulie 2023 22:35 / Actualizat luni, 03 iulie 2023 02:08

Rusoaica Daria Kasatkina, 26 de ani, jucătoare de tenis care s-a delimitat de acțiunile sângeroase întreprinse de țara sa în Ucraina, a fost protagonista unui moment inedit petrecut cu câteva zile înainte de startul Wimbledon.

Presa din Regatul Unit a descris în amănunt o scenă derulată în timpul turneului de la Eastbourne, în momentul în care un ucrainean o oprește pe Daria Kasatkina în stradă pentru a-i cere să facă o fotografie împreună. Reacția celei mai valoaroase jucătoare din Rusia - locul 10 WTA - a stârnit laudele jurnaliștilor britanici.

Daria Kasatkina și un gest admirabil: „O demonstrație emoționantă de unitate”

„În timp ce Daria Kasatkina se retrage pe terasa cu vedere la clubul de tenis Devonshire Park, un spectator ucrainean o oprește pentru o fotografie, îi laudă curajul și îi cere o îmbrățișare. 

Îmbrățișarea lor persistă într-o după-amiază călduroasă la Eastbourne, o demonstrație neașteptat de emoționantă de unitate, într-o perioadă în care vestiarul este agitat și strângerile de mână sunt inexistente”, au relatat jurnaliștii de la The Sunday Times.

Spre deosebire de ediția din 2022, sportivii din Rusia și cei din Belarus pot concura anul acesta pe iarba de la Wimbledon. Ei nu au voie să susțină în niciun moment invazia pe scară largă declanșată de ruși în Ucraina. De asemenea, vor participa în prestigioasa competiție londoneză sub un steag neutru.

Aryna Sabalenka, fermă înainte de startul Wimbledon: „Nu voi vorbi nimic despre politică! Dacă aveți astfel de întrebări vă puteți adresa celor de la WTA”
WIMBLEDON
Aryna Sabalenka, fermă înainte de startul Wimbledon: „Nu voi vorbi nimic despre politică! Dacă aveți astfel de întrebări vă puteți adresa celor de la WTA”

Daria Kasatkina a vorbit despre revolta lui Prigojin: „Sunt neliniștită pentru oamenii pe care îi iubesc”

Zilele trecute, în timp ce se afla Eastbourne, turneu unde a ajuns până în finală, Daria Kastkina a vorbit despre situația tensionată din Rusia, în contextul revoltei lui Evgheni Prigojin, liderul mercenaruilor Wagner: 

„Familia mea, părinţii mei sunt încă în Rusia. Cum aţi văzut în ultimele zile, a fost o situaţia tensionată acolo.

Mi-am făcut griji pentru prietenii mei, pentru că cei mai buni dintre ei locuiesc la Voronej, oraşul unde a intrat acest tip cu armata lui privată (n.r. - Evgheni Prigojin). Sunt neliniştită pentru oamenii pe care îi iubesc”, a spus Kasatkina, conform The Independent.

Daria Kasatkina / Foto: Instagram
Daria Kasatkina și iubita Natalia Zabiiako / Foto: Instagram
Daria Kasatkina / Foto: Instagram
Daria Kasatkina / Foto: Instagram
Daria Kasatkina / Foto: Instagram
+24 FOTO

Deputat din Duma de Stat a Rusiei, în 2022: „Lăsați-o să trăiască acolo, nu vrem să auzim de ea”

Încă din 2022, Daria Kasatkina a condamnat vehement războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. Într-un interviu acordat vara trecută, ea recunoștea că se teme să se întoarcă acasă și le transmitea sportivilor ruși să ia în calcul schimbarea cetățeniei.

Imediat, ca o pedeapsă, conaționalii au lăsat de înțeles că nu vor s-o mai vadă pe Daria Kasatkina pășind pe pământ rusesc. Roman Teryushkov, un deputat al Dumei de Stat din Rusia, i-a transmis un avertisment jucătoarei, urmare a declarațiilor făcute de Kasatkina împotriva regimului lui Vladimir Putin.

„Din păcate, din motive necunoscute, o persoană ca ea a primit un titlu onorific și e considerată un simbol al sportului. Totul este clar în ceea ce privește nivelul ei. Ea este persoana care iese în evidență, cetățenia elvețiană este o prioritate pentru ea.

Ea îi încurajează pe tinerii noștri să schimbe cetățenia sportivă. Totul despre ea este clar. Lăsați-o să trăiască acolo, nu vrem să auzim de ea.

Nu am depus o cerere, dar o vom depune la procuratură și la Ministerul Sportului în viitorul apropiat. Ministerul ar trebui să își modifice ordinul de acordare a titlurilor onorifice, astfel încât să fie posibilă revocarea titlurilor de la persoanele care fac politică antistatală cu o astfel de retorică stupidă,” a spus Teryushkov la acel moment, potrivit Russia Posts.

VIDEO Daria Kasatkina, învinsă de Madison Keys în finala de la Eastbourne

Citește și alte știri din tenis: 

A lăsat baletul pentru a deveni jucător profesionist de tenis și debutează pe tabloul principal de la Wimbledon

Aryna Sabalenka, fermă înainte de startul Wimbledon: „Nu voi vorbi nimic despre politică! Dacă aveți astfel de întrebări vă puteți adresa celor de la WTA”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (8)
ray51
ray51  •  04 Iulie 2023, 09:44

Ca si la noi unii parlamentari rusi nu poseda nici bun-simt, nici filosofia tacerii, nici glasul ratiunii, nici limitator de prostie... Pamantul e in coplaps!

Mazavalt
Mazavalt  •  03 Iulie 2023, 22:24
Postat de emil1986 pe 03 Iulie 2023, 17:51

Prost ești, mă!!!!!!

*** *** Prosteo.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Mazavalt
Mazavalt  •  03 Iulie 2023, 22:23
Postat de nicohak55 pe 03 Iulie 2023, 16:11

Oricum cetățenia rusă e o rușine. Sharapova nu e nici ea proastă. Cum să de-a viața din SUA pe traiul în lumea orweliana a lui Putlericà ?!

Ba rumane, RUSII mai au ceva ce se numeste Patriotism ba!!! Voi venetici din vest mancati si dansati dupa cum sa canta stapanul ***!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează