SPORTURI  »  TENIS  »  SUSPENDARE

Francezii înaintează o nouă variantă în „cazul Simona Halep”: „A încercat să influențeze autoritățile”

Simona Halep / Sursă foto: Imago Images
Simona Halep / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 24 august 2023 09:13 / Actualizat joi, 24 august 2023 09:42

Jurnaliștii francezi de la publicația Le Figaro au comentat pe larg situația ingrată în care se află Simona Halep, jucătoarea care, suspendată în continuare provizoriu pentru dopaj, va rata și US Open, al patrulea turneu de Mare Șlem al anului.

Cazul Simonei Halep provoacă rumoare și în presa din străinătate. Absența din circuit a fostei campioane de la Wimbledon și Roland Garros, care se tot prelungește, la aproape două luni de la judecarea speței de către organismul independent Sport Resolutions, a fost abordată și de celebrul ziar francez Le Figaro.

Scandal de proporții la US Open  » Un nume cunoscut, aproape să fie luat la bătaie în tribune: „Aici e New York, nu nenorocita de Serbia!”
US OPEN
Scandal de proporții la US Open » Un nume cunoscut, aproape să fie luat la bătaie în tribune: „Aici e New York, nu nenorocita de Serbia!”

Le Figaro titrează: „Niciun miracol pentru Simona Halep”

„Niciun miracol pentru Simona Halep. Suspendată pentru un test doping pozitiv, fostul număr 1 mondial încă nu și-a văzut sancțiunea ridicată și nu va participa la US Open 2023. La sfârșitul lui iulie, Simona Halep și-a văzut numele trecut pe lista jucătoarelor de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Dar speranța sa a fost de scurtă durată. Luni, fostul lider mondial a fost scos automat de pe listă.

Din octombrie 2022, Halep este suspendată din toate competițiile, după un test pozitiv la Roxadustat, făcut la ultima ediție a US Open. Pentru ca situația să fie și mai rea, au fost raportate nereguli și în pașaportul biologic al sportivei”, au scris ziariștii francezi. 

„Simona Halep și-a pregătit revenirea, probabil și în încercarea de a influența autoritățile”

Aceștia consideră că imaginile publicate de Simona Halep în ultimele săptămâni, cu ea pregătindu-se intens pentru revenirea în circuit, au avut menirea de a pune presiune pe cei de la Sports Resolutions, forul încredințat să soluționeze cazul.

„În ciuda acestor lucruri, sportiva aflată acum pe locul 1140 în lume spera ca suspendarea să-i fie ridicată.

Și-a pregătit revenirea în competiții în ultimele săptămâni, probabil și în încercarea de a influența autoritățile. În final, nimic nu s-a schimbat. Simona Halep rămâne suspendată până la o decizie definitivă”, au scris jurnaliștii Le Figaro, citați de la HotNews

Mi se pare inacceptabil să dureze atât de mult procesul lui Halep! Este viața unui jucător... Nu cunosc speța, respect procedurile, dar mi se pare că este nepermis de lungă pauza. Substanța respectivă se găsea într-un supliment alimentar legal.

- Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, la „Prietenii lui Ovidiu”

Simona Halep, în afara competiției de aproape un an

Aceștia considră că imaginile publicate de Simona Halep în ultimele săptămâni, cu ea pregătindu-se intens pentru revenirea în circuit, au avut menirea de a pune presiune pe cei de la Sports Resolutions, forul încredințat să soluționeze cazul.

Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat după meciul din primul tur de la US Open 2022, disputat pe 29 august și pierdut în fața ucrainencei Daria Snigur, 2-6, 6-0, 4-6. Anunțul suspendării temporare a venit pe 7 octombrie, iar de atunci i s-a adăugat o a doua acuzație de dopaj, pe 19 mai 2023, legată de iregularități apărute în pașaportul biologic al jucătoarei, observate de un grup independent de experți. 

Dubla campioană de Grand Slam încă așteaptă verdictul din partea organizației independente Sports Resolutions. Înfățișarea a avut loc la finalul lunii iunie.

Indiferent de verdictul pe care îl va primi din partea Sports Resolutions, constănțeanca va trebui să o ia de la zero. Va putea participa în competițiile WTA doar prin intermediul unor invitații primite din partea organizatorilor.

VIDEO Horia Tecău nu înțelege de ce Simona Halep nu primește verdictul: „E foate ciudat ce se întâmplă”

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

În timp ce Simona Halep e în vacanță în Capri, WTA a confirmat o cădere abisală în clasament! Și veștile proaste nu se vor opri aici

Este oficial: Simona Halep NU joacă la ediția din acest an a US Open

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (35)
peter.alex.145
peter.alex.145  •  27 August 2023, 18:07

Asa numitul tribunal independent Sports Resolutions este o grupare corupta, dirijata din umbra de personaje extrem de influente, care prin manevre de culise incearca sa distruga cariera unei sportive de o corectitudine exemplara. Cercetari amanuntite efectuate de o firma specializata de investigatori, la solicitarea unui personaj discret care doreste sa afle adevarul in cazul SH, au ajuns la concluzia ca sportiva este o victima colaterala a unei dispute intre Holdingul Muratoglou & Co. si un rival extrem de puternic si influent. SH a fost contaminata intentionat, un act criminal premeditat care ar trebui sanctionat cu maxima severitate. Prin suspendarea SH se doreste compromiterea lui PM si implicit pierderea credibilitatii acestuia in materie de coaching/management al unor jucatori de tenis de mare performanta. Teribil ghinion pentru SH, care l-a solicitat pe PM in calitate de coach, nestiind in ce viespar intra, fara a intui vreun pericol. Si mare greseala sa renunte la serviciile Virginiei Ruzici si ale lui Teo Cercel, profesionisti de mare calitate, care au protejat-o intotdeauna. Dreptate pentru Simona Halep !

ckhristian
ckhristian  •  25 August 2023, 19:53

Francezii inainteaza o noua varianta. De fapt nu sunt francezii, nici macar jurnalistii francezi. Ci doar un jurnalist care semneaza cu E.D. acest articol. Iar faptul ca Simona se pregateste pentru reintrarea in circuit e considerata ca o incercare de influentare din partea jurnalistului respectiv. Dar cu jurnalistii francezi noi ne-am cam lamurit de ceva vreme. Cred ca Simona ar fi trebuit sa fie mai ferma si mai vehementa in incercarea de a primi un verdict mai rapid. Din pacate bunului simt aratat mereu de Simona i s-a raspuns de multe ori cu dispret, indiferenta si lipsa de respect.

Domnul
Domnul  •  25 August 2023, 11:12

Bună! Mai da' pudici mai SUNTEȚI ! Pai au trecut peste 50 de zile de la incheierea aidierilor si tribunalul asa-zis independet Sport Resolution nu a fost in stare sa ia o decizie . Poate sa ramana in pronuntare si un an sau doi sau CAT? Si eu am spus ca e un tribunal de tot ***. Cuvantul *** e interzis chiar si atunci cand exprima un adevăr ? Vreti sa-'l scoateti voi din DEX ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează