FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

5 greșeli elementare făcute de Andone pe care Contra NU are voie să le repete

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 februarie 2017 15:41

După doar opt luni pe banca lui Dinamo, Ioan Andone și clubul s-au înțeles aseară în privința unei rezilieri amiabile, motivul principal al despărțirii fiind reprezentat de rezultatele dezastruoase ale echipei din ultima vreme.

Aproape sigur, Cosmin Contra va deveni noul antrenor al "câinilor", acesta alegându-și deja staff-ul alături de care va lucra (DETALII, AICI)

"Guriță" nu va avea cea mai ușoară misiune la Dinamo, fiind obligat să o revitalizeze și să o califice în play-off. Asta în ciuda problemelor existente la club și a faptului că echipa a pierdut cei mai buni jucători în iarnă, în timp ce fotbaliștii nou-veniți au sosit târziu și întârzie să se integreze în echipă. 

Pe lângă presiunea iminentă a ratării play-off-ului, Contra va fi obligat să nu mai repete greșelile făcute de Andone de-a lungul sezonului și care au dus în final la despărțirea acestuia de Dinamo. 

GSP.RO a identificat câteva dintre eșecurile lui Andone de la numirea lui ca antenor al dinamoviștilor.

1. N-a FOST CONSECVENT ÎN CE A PROMIS

La sfârșitul lui mai 2016, în conferința de presă prilejuită de instalarea sa la echipă, Andone a declarat că Dinamo îi va păstra aproape sigur pe Ante Puljici și Eric Bicfalvi, doi jucători importanți din sezonul trecut și, în plus, îl va aduce pe israelianul Hatem Elhamed.

În cele din urmă, niciuna dintre promisiunile lui Andone nu s-a concretizat.

2. s-a mulțumit cu puțin

Andone a declarat în vară  că echipa nu are nevoie de transferuri și că, din punct de vedere valoric, lotul este pe cel din sezonul trecut.

Doar că "Fălcosul" s-a contrazis singur după unele înfrângeri, când și-a nuanțat discursul, declarând că are nevoie de întăriri. 

3. a îndepărtat jucători de bază 

Chiar dacă a pierdut unii jucători care ridicau condiții din punct de vedere financiar, Andone a avut ocazia să păstreze în lot jucători mai puțin pretențioși, precum atacantul Marcel Essombe și fundașul Andrei Marc, fotbaliști cu prezențe constante în sezonul 2015-2016.

"Fălcosul" s-a debarasat însă de ei, aceștia plecând în cele din urmă în străinătate.

4, nu s-a opus pierderilor importante

Deși nivelul valoric al lotului scădea cu fiecare plecare importantă, Ioan Andone nu s-a opus niciuneia dintre plecările de la echipă din acest sezon.

Pe rând, căpitanul Anton, Mevlja, Gnohere, Lazăr și Rotariu s-au transferat în străinătate, mânați și de pasivitatea lui Andone, care nu a insistat pentru păstrarea acestora.

5. i-a scos din sărite pe suporteri

Pe lângă declarațiile automulțumitoare în ceea ce privește lotul echipei, Andone i-a enervat pe propriii suporteri lăudând-o în repetate rânduri pe Steaua, marea rivală.

"Bravo Stelei! Este o rază de speranță în fotbalul românesc pentru că avem reprezentare în Europa!",  a fost doar una dintre declarațiile care i-au făcut pe fani să-l conteste pe tehnician. 

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
mihai231
mihai231  •  15 Februarie 2017, 18:15

Mai mult sunt convins.. Ca... A fost întrebat de Negoiță.. Despre.. Lazăr.. El, cum are gura mare..a zis.. Lasă l sa plece ca ma descurc... Ce sa zic.. Am încredere. În Contra dar as fi prefetat.. Niculescu. .. Conttra cred eu.. Va juca pe stilul lui Rednic.. Niculescu ar fi preferat.. 4-3-3..

calinescu_
calinescu_  •  15 Februarie 2017, 17:58

AM AFIRMAT INCA DE LA INSTALAREA LUI LA DINAMO CA E O SOLUTIE GRESITA SI CA CA RISCAM RATAREA PLAYOFFULUI ....!!!!! DIN PACATE S-A INTAMPLAT ....!!!!! CONTRA CA ANTRENOR ESTE EXCAT UCENICUL LUI ANDONE , EI SUNT AMATORI SI NICIODATA "MESERIASI" ....!!!!! IN VARA SPUNEAM DE CUPLUL FLORIN PRUNEA -NICOLO NAPOLI , IAR ACUM AM AFIRMAT CA DOAR NICOLO NAPOLI MAI POATE SALVA CEVA ....!!!!!! CONTRA VA FI O CATASTROFA MAI MARE CA ANDONE PENTRU DINAMO ........!!!!!!! DAR DACA NEGOITA VREA SA PIARDA TOT , ESTE ALEGEREA LUI ....!!!!! MARILE ERORI ALE LUI ANDONE : 1. CEDAREA LUI ANDREI MARC ; 2.CEDAREA LUI VALI LAZAR ; 3.NU A ADUS LA ECHIPA INCA 2 INCHIZATORI ; 4. NU A JUCAT CU HANCA FUNDAS DREAPTA; 5.IN IARNA DACA ADUCEA PE: BUNOZA ; GABY MURESAN SI TUCUDEAN , NE LUPTAM LA TITLU . ATENTIE , ERAU LIBERI DE CONTRACT .....!!!!!

dinamo_fan
dinamo_fan  •  15 Februarie 2017, 16:32
Postat de mariuss72 pe 15 Februarie 2017, 16:19

Nimic despre talentul de antrenor si echipele pe care le trimitea in teren?

in teren ii baga pe aia pe care ii avea...nu era nici un messi sau ronaldo lasat pe banca de rezerve. problema e ca din start nu a dat credit tinerilor si nu a gandit pe termen lung. strategia pe termne scurt e falimentara, mai ales cand o faci cu toate epavele refuzate de afara.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează