FOTBAL  »  Superliga  »  

7 scurte » Despre alibiurile lui Contra, meciurile strâmbe din Liga 1 + „Bianca Andreescu e canadiancă atunci când pierde și româncă atunci când câștigă”

Articol de GSP - Publicat luni, 18 martie 2019 08:53

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin - redactor șef GSP.

Cinci comentarii: 

1. Intrăm în săptămâna meciului Suedia - România. De unde în urmă cu câteva zile ne bucuram că avem câțiva jucători pe val, acum ne-am trezit erodați de accidentări, cu Țucudean și Chiricheș cap de listă. Dar Contra știe că alibiurile nu apar în CV și că pentru a prinde încredere într-o grupă grea e nevoie de un start bun, care nu se poate întâmpla fără un antrenor inspirat. Hai, Guriță, fă un pas în față!

2. A început dansul meciurilor strâmbe din linia dreaptă spre titlu. Mai un arbitru prietenos, mai un fundaș advers relaxat, așa se fac jocurile în play-off. Cea mai recentă gânganie pusă sub lupă e Astra - FCSB 0-2, despre care oameni din fotbal spun cu subiect și predicat că „a fost un meci dubios” (Balaj aici) sau „ridicol” (Manea aici).

3. Pasiunea în sport e o șosea cu sens unic. Mai degrabă, un tunel în care mergi cu viteză și nu ții cont niciodată de ce vezi stânga-dreapta. Îți iubești echipa, o pui mereu deasupra rivalilor, crezi că e vânată / nedreptățită, o cauționezi ori de câte ori e nevoie și mereu îi vezi pe ceilalți în tușe groase și umbre multe. Pentru confirmări puteți citi și „Vocea peluzei” - locul unde suporterii echipelor care trag la titlu scriu pe GSP.

4. Canadianca Bianca Andreescu a câștigat azi-noapte turneul de la Indian Wells. Are doar 18 ani, a făcut un salt fantastic - de pe 152 pe 24 WTA în doar câteva săptămâni - și trăiește un vis în care vorbește, uneori, și în limba română. Vorba celor de la kmkz, „tocmai a apărut tenismena perfectă: când câștigă e româncă, iar când pierde e canadiancă”.

bianca andreescu gsp

5. „Mașina timpului” e ultima noutate din sport. Florin Croitoru, dublu campion european la haltere, tocmai a fost suspendat provizoriu după ce Comitetul Olimpic Internațional a reanalizat probe de acum 7 ani, de la Olimpiada din 2012!, și susține că omul nostru a fost dopat. Pe de-o parte e bine că, teoretic, trișorii nu se pot considera scăpați nici după atâta vreme. Pe de alta, cât de eficient e să dai o suspendare după 7-8-10 ani, timp în care zeci de alte competiții au fost poate viciate de prezența celui care a scăpat de primele filtre antidoping?

Plus două recomandări:

1. Un meniu mai spectaculos și o nouă secțiune de statistici pe GSP.ro - aici: www.gsp.ro/rezultate-live

2. Nota 10 pentru meseriașul care poate aduce titlul la Craiova. Arbitri și fotbaliști repetenți. Notele etapei de play-off - date de Adrian Florea AICI.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
observator_federal
observator_federal  •  18 Martie 2019, 10:05

Hai băi, și despre golul lui Mitriță nimic? Despre ce fotbalist român mai auzim comentarii live precum cel de la golul senzațional de ieri? Ce-i drept, când juca la Craiova a marcat unele la fel de frumoase dar doar americanii le-au văzut, de peste ocean (ca dovadă transferul care i-a ”siderat” pe toți specialiștii din presa ”sportivă” românească), din București fiind aproape imposibil să mai ai o viziune corectă despre fotbal, în ”mareea gigistă” care deformează și valoarea fotbaliștilor dar și valorile morale din ”fenomen”.

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  18 Martie 2019, 09:56

Atotstiitorule!!! Da ba si lungi nu numa scurte!!! Vezi ca poti fi acuzat de blat!!! Ca tot e la moda!!! O sa auzim toata ziua, stanga-dreapta numa blat!!! O sa ia locul lui cool, super si misto!

fabius_2014
fabius_2014  •  18 Martie 2019, 09:52

Nici o scurta pentru blatul de ieri ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează