FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

GSP LIVE // VIDEO Două mari dezamăgiri trăite de Viorel Hizo cu George Copos + cu ce l-a ajutat omul de afaceri

Viorel Hizo și George Copos // FOTO: GSP
Viorel Hizo și George Copos // FOTO: GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 19 februarie 2019 15:45

Viorel Hizo, 72 de ani, a povestit la GSP Live despre „relația ambivalentă” pe care a avut-o cu George Copos.  Fostul antrenor din Liga I și-a adus aminte de două mari dezamăgiri trăite alături de Copos în perioada în care era pe banca Rapidului.

„Cu domnul Copos la început a fost extraordinar, am început cu 3 victorii la rând. Am venit într-un moment foarte prost la Rapid, echipa disputa amicalele cu echipa națională de fotbal feminin pe la Sinaia. Când am văzut chestia asta am știut la ce să mă aștept.

Cea mai mare dezamăgire din relația cu Copos? A fost una în 1995 când am eliminat Steaua din Cupa României, cu 4-1, echipa care domina fotbalul românesc în momentul respectiv. Ziceau ăștia prin Giulești că atunci s-a băut cea mai multă bere din istoria Rapidului. În 18 ani, Rapid nu a reușit să învingă Steaua până în momentul respectiv.

Iar Copos înaintea finalei cu Petrolul Ploiești m-a schimbat. Același lucru s-a întâmplat și după 5 ani, din păcate. Nu mi-a spus el personal, a trimis pe alții să îmi spună. Am fost foarte dezamăgit. Relația cu Copos? Nu există, nu am ce să discut” a mărturisit Hizo.

Viorel Hizo a rememorat contextul în care a ajuns la Rapid, dar și motivul, mai puțin știut, care l-a determinat să accepte oferta grupării alb-vișinii.

”Prima dată când m-a sunat să merg la Rapid era într-o seară. I-am zis că nu pot pentru că eram la Inter Sibiu, echipa noastră era pe locul 3 la ora respectivă și mergeam la Rapid care avea 6 puncte, restul echipelor toate cu 10 puncte. Exista riscul să merg și să retrogradez. Era greu de luat o decizie, au fost două-trei zile de tatonări, insistau să merg până în București să ne înțelegem.

Domnul Copos știți cum e, promite foarte multe. Eu aveam o situație foarte grea în acel moment pentru că soția mea era grav bolnavă. În momentul în care m-a asigurat că va face tot posibilul să rezolve problema de sănătate a soției mele prin intermediul a anumitori medici, am decis să accept propunerea lui.

De promisiunea asta s-a ținut. Soția lui Copos, doamna Cristina, ne-a fost foarte aproape în perioadă respectivă. Este o doamnă deosebită. Pe toată lumea ajută, e foarte greu să vorbești ceva urât despre doamna Copos”. 

Viorel Hizo a antrenat de-a lungul carierei la Inter Sibiu, Rapid, Progresul București, FC Brașov, Dinamo, Ceahlăul, Rapid, Farul, Chongqing Lifan, Pandurii, FC Vaslui, U Cluj și Ceahlăul Piatra Neamț.

Copos a condus clubul Rapid timp de 21 de ani, până în 2013.

2 titluria câștigat Rapid sub conducerea lui George Copos, în 1999 și în 2003.

Vezi și: GSP LIVE // VIDEO Întâmplare halucinantă din vestiarul Rapidului povestită de Viorel Hizo: „A venit și s-a aruncat în pat, peste mine. Când m-a văzut, a paralizat!”

Vezi și: Gaură în bugetul lui CFR Cluj! Suma uriașă pe care clujenii o plătesc pentru demiterea a doi antrenori

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
2077264048956080
Vilcea Nicolae  •  19 Februarie 2019, 18:23

Incerc sa mai scriu od mesajul.scriam mai devreme ca poate ne spune nea vio cum era cind il chema copos la rapid,nea vio pleca noaptea cu trenul spre bucuresti apoi in toiul noptii il trezea controlorul sa.i spuna ca a sunat copos sa.i transmita lui nea vio ca nu mai e valabil. Sint curios daca stie cineva cine spunea povestea asta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează