FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - POLI IAȘI

EXCLUSIV Rival cu suflet dinamovist al „câinilor”, duminică: „Și Rapid a avut stadionul plin și a luat 4”. Unde se va face diferența la Dinamo - Poli Iași

Poli Iași va juca pe 19 octombrie restanța cu Sepsi OSK // sursă foto: Facebook @ FC Politehnica Iasi
Poli Iași va juca pe 19 octombrie restanța cu Sepsi OSK // sursă foto: Facebook @ FC Politehnica Iasi

Articol de - Publicat miercuri, 10 aprilie 2024 11:16 / Actualizat miercuri, 10 aprilie 2024 12:34

Cornel Șfaițer, conducătorul lui Poli Iași, nu consideră un avantaj pentru moldoveni faptul că s-a menținut decizia de 4 etape de suspendare, fără spectatori, pentru Dinamo. Duminică, „câinii” și ieșenii se vor confrunta în Capitală, un meci esențial pentru salvarea de la retrogradare. Șfaițer a expus pentru GSP.ro care este planul echipei sale

Dinamo - Poli Iași, duminică, de la ora 18:15, un meci esențial în lupta pentru evitarea retrogradării. O reeditare a confruntării directe din sezonul precedent, când cele două grupări s-au luptat pentru promovare.

Cele două formații sunt despărțite de două puncte. Moldovenii pe poziție de baraj, "câinii" pe una care duce înapoi în Liga 2.

Cristi Borcea, după ultima lovitură din Superligă „Dinamo a rămas fără cel mai bun jucător!” » Ce sfat oferă gratuit șefilor: „Hai, la Săftica!”
DINAMO - POLI IAȘI
Cristi Borcea, după ultima lovitură din Superligă „Dinamo a rămas fără cel mai bun jucător!” » Ce sfat oferă gratuit șefilor: „Hai, la Săftica!”

Etape de foc în ultimele șase etape din play-out-ul Superligii

Presiunea este maximă în perspectiva duelului din week-end. Dinamo are doar un punct în play-out, a pierdut trei doar în finalurile de meci cu Petrolul (1-1) și cu Oțelul (0-1) în ultimele două runde. Poli Iași a renunțat la Leo Grozavu, cu care a revenit în Liga 1, l-a pus antrenor pe Tony da Silva, echipa are un punct în play-out. A scos o remiză cu FCU Craiova, runda trecută.

Moldovenii n-au mai învins de pe 24 februarie, scor 3-1 cu Rapid, în Copou. Șeful ieșenilor, Cornel Șfaițer, a făcut o avancronică a partidei, pornind de la decizia Comisiei de Recurs a LPF, prin care se menține suspendarea de 4 etape, fără spectatori, în cazul celor de la Dinamo.

Finanțatorul moldovenilor, un vechi simpatizant declarat al lui Dinamo București, nu consideră că este un avantaj pentru Poli Iași faptul că se va juca fără spectatori meciul de duminică.

0-0a fost scorul întâlnirii directe dintre Poli Iași și Dinamo, pe 1 martie, în Copou

Cornel Șfaițer este ferm convins: „Totul depinde de jucători, nu de cei din tribune, că sunt, că nu sunt”

„Îmi doresc ca jucătorii să aibă o stare bună de joc. Presiunea e foarte mare, și pentru Iași, și pentru Dinamo. Indiferent că vor fi copii în tribune sau stadionul va fi arhiplin.

Rival cu suflet dinamovist al „câinilor”, duminică: „Și Rapid a avut stadionul plin și a luat 4”. Unde se va face diferența la Dinamo - Poli Iași

Și noi, și Dinamo avem de jucat încă șase finale până la capăt. Urmează un meci în care presiunea va fi uriașă. S-a resimțit și la meciul nostru cu FCU Craiova.

Am văzut echipa cum s-a pregătit, tot grupul conectat, antrenamente formidabile, în zilele premergătoare partidei. Din păcate, la joc, n-am arătat așa! Pun totul pe seama presiunii.

Este presiune în plus pentru Dinamo, apoi pentru Poli Iași. Jocul e prea important să mai ținem cont de prezența sau nu a spectatorilor.

Am văzut atmosferă formidabilă, incendiară, în Giulești cu CFR Cluj... Și a fost 4-1 pentru oaspeți! Așa că totul depinde de jucători, nu de cei din tribune, că sunt, că nu sunt", a reacționat Cornel Șfaițer într-un interviu pentru GSP.ro.

Unde se va face diferența în Dinamo - Poli Iași: „Cine va fi mai bine pregătit fizic și mental”

Anul trecut, Poli Iași s-a impus în duelul cu Dinamo. Moldovenii au promovat de pe prima poziție, „câinii” după baraj. Acum, este o luptă pentru supraviețuire.

„N-am mai trăit momente de genul acesta, de 27 de ani în fotbal. Nu e confortabil, dar trebuie să fim bărbați, să luptăm până la capăt.

Să fim luptători, precum Oțelul Galați, care a luptat pe două fronturi... Și e în câștig.

E mai greu decât în sezonul promovării, lupta pentru supraviețuire e mai dificilă decât cea pentru promovare. E cel mai disputat, cel mai ciudat campionat, vom lupta până la capăt.

Totul depinde de mental. Presiunea rezultatului e mare pentru ambele formații, cine va fi mai bine pregătit fizic și mental va reuși”, a mai spus Șfaițer.

La acest meci, ce simpatii să mai am față de Dinamo?! Simpatii am avut și în sezonul trecut, când ne-am impus de fiecare dată. Îmi doresc ca Poli Iași să rămână în prima ligă. Important e să evităm cele două poziții direct retrogradabile! Toți își fac calcule, sunt acolo toate, vreo 6 echipe, de la Petrolul în jos
Cornel Șfaițer, președinte Poli Iași

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Prima decizie majoră luată de Dinamo, după menținerea suspendării terenului propriu până la finalul play-out-ului

EXCLUSIV Andrei Nicolescu ia atitudine: „Cât de tare deranjăm?!” » De ce Dinamo nu se va adresa TAS în privința suspendării de 4 etape

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează