FOTBAL  »  Superliga  »  CRĂCIUNESCU LA CCA

Paszkany nu se sfieşte să critice numirea lui Crăciunescu: ”Nu poate să scape de atitudinea ranchiunoasă”

Arpad Paszkany
Arpad Paszkany

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 28 septembrie 2011 09:05

Patronul lui CFR şi-a pierdut încrederea în generaţia de foşti arbitri ajunşi în vîrful CCA şi a criticat voalat numirea lui Ion Crăciunescu la şefia Comisiei Centrale a Arbitrilor


- Domnule Paszkany, a făcut o alegere potrivită preşedintele FRF prin desemnarea lui Crăciunescu la şefia arbitrajului românesc?
- Cred că Mircea Sandu s-a pripit niţel, trebuia avută mai multă grijă cu această numire, mai ales ţînînd cont de perioada prin care trece arbitrajul românesc. Nu e normal să pui din nou în fruntea CCA o persoană care a demonstrat ani la rînd, cel puţin în raport cu clubul nostru, o atitudine ranchiunoasă, care nu are nimic de-a face cu imparţialitatea. Nu poate să scape de această atitudine, a demonstrat-o ani la rînd la TV, indiferent de locul unde a prestat, că e genul de persoană care, dincolo de prietenii, nu ştie să fie echidistantă.

- De unde credeţi că are această antipatie împotriva dumneavoastră? Are vreo legătură cu faptul că FRF v-a declarat persona non grata la sugestia sa?
- Păi, da. Dar eu am dat dovadă că am trecut peste acest incident, pentru că altfel îl atacam la fiecare ocazie, însă dînsul nu a demonstrat asta. Dimpotrivă, nu am putut să nu observ legături strînse între comentariile dure la adresa CFR de la TV şi unele interese personale. Nu vreau să scot în evidenţă amiciţiile, legăturile sau duşmăniile sale, dar Crăciunescu cînd a fost şef peste CCA nu s-a putut debarasa de ele, să fie imparţial. A avut o atitudine negativă mereu, ca să nu zic stranie.

"Fiul său ne-a tratat cu aceeaşi monedă"
- Credeţi că i-a transmis această "duşmănie" şi fiului său, Teo?
- Normal. La un moment dat, la un meci, juniorul preluase argumentele etalate de tatăl său la TV pentru a justifica nişte erori împotriva noastră. În plus, vă spun că el luase nişte decizii peste semnalizarea colegilor săi de la linie, motivînd că ştie el mai bine, iar asistenţii au făcut raport separat, pentru a se delimita de deciziile sale. V-am dat un exemplu concret pentru a demonstra această aversiune a familiei împotriva clubului. Teo Crăciunescu ne-a arbitrat de vreo 6-7 ori în ultimii 3 ani şi de fiecare dată a greşit.

- Bun, dar dacă nici Ion Crăciunescu nu e garantul unei reforme, cine ar fi fost potrivit?
- Dacă tot am ajuns în acest punct al arbitrajului, după părerea mea, aş fi analizat mai profund, să aducem un suflu nou. Poate o persoană din lumea fotbalului, care să fie imparţială, dar fără legături cu lumea arbitrajului. Nici nu vreau să încerc vreo nominalizare, dar dacă tot s-a vrut reformă, acum era momentul. Cu tot respectul, dacă actuala generaţie de foşti arbitri a dat greş pe rînd, atunci ar fi potrivit cineva neutru.

- E nevoie de o remaniere totală în arbitraj?
- Sînt şi arbitri buni, care ar fi bine să fie păstraţi. Pe lîngă aceştia, e nevoie de un suflu tînăr, nou, care chiar dacă nu au experienţă, nu te duc cu gîndul că ar greşi intenţionat sau că îndeplinesc anumite jocuri.

"Noi nu avem foşti arbitri prin club"
- De ce credeţi că echipa d-voastră e acuzată mereu că deţine controlul asupra unor arbitri?
- Vă spun doar că hoţul strigă hoţii. Noi chiar am evitat să numim în conducere persoane care au avut un trecut în arbitraj, n-am căutat niciodată acest lucru, deşi ni s-au propus persoane, direct sau indirect. Sînt foarte mulţumit de actuala conducere, cu care cred că am obţinut rezultate nevisate de alţii într-o perioadă relativ scurtă. Vă spun şi de ce. Îmi place fotbalul, deşi n-am cîştigat financiar din el. Dacă mi-aş pierde emoţia şi bucuria unui rezultat obţinut, în ziua următoare aş căuta să fac altceva.

- Dar acest cor se înteţeşte cu fiecare campionat cîştigat.
- Cred că aici am greşit, pentru că noi nu am ieşit să ne strigăm nemulţumirile public. Nu am angajat un om la Bucureşti care să creeze un DVD cu fazele litigioase şi apoi să dea turul pe la televiziuni. Noi am preferat alt tip de abordare şi atunci am fost acuzaţi de manevre. Mă gîndesc că am greşit, dar nu ne vom schimba nici pe viitor. Vă asigur că vom semnala erorile cînd se comit împotriva noastră imediat după meci, fără jigniri. Apoi, vom încerca să fim mai buni decît adversarii şi să ne vedem de treabă.

- Cîte memorii aţi făcut la CCA şi ce răspunsuri aţi primit?
- Vă spun sincer că, în 11 ani, cred că am făcut două memorii, nici nu le ştiu rezultatul pentru că nu prea am dat importanţă acestui subiect.

- Ce aşteptaţi pe viitor de la Ion Crăciunescu?
- Să-şi lase prieteniile şi interesele în locul unde a prestat pînă acum şi să-l vedem pe un Ion Crăciunescu imparţial cînd intră pe uşa biroului de la CCA.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (26)
zadkiel
zadkiel  •  28 Septembrie 2011, 13:47
Postat de gorne pe 28 Septembrie 2011, 12:18

Zadkiel ești un dobitoc! faci propagandă pentru un partid de rahat , USL. Paskany are dreptate și bine că a ieșit din liga 1 Craiova că altfel ieseau campioni cu omul ăsta în fruntea CCA.

MA PISS PE USL SI TOT CE S-A NASCUT DIN FSN! ILIESCU TREBUIA ARESTAT PT MINERIADE! BULGARII AU INVINS : TARUL KIRIL MINORITAR A FOST ARESTAT! UNGURUL MAFIOT ARPAD PASKANY A INVINS: ROMANII SUNT COLONIE MAFIOTO-MAGHIARA!

stancuvlad
stancuvlad  •  28 Septembrie 2011, 13:00
Postat de alpin pe 28 Septembrie 2011, 06:41

Paszkany are dreptate! Ca deobicei!!! Craciunescu este cunoscut ca arbitru corupt, ca om ranchiuros, cu idei fixe! In plus, el a mai fost la conducerea arbitrilor si nu s-a vazut nicio imbunatatire!!! Dimpotriva! Rusii l-au luat pe Colina - poate cel mai mare arbitru din istorie -, ii dau un sac de bani si... mana libera!! Si se vede!!! A crescut nivelul campionatului rus ca Fat-Frumos!!! Noi de ce n-am face la fel?!?

Esti pe langa....Colina e la ucrainieni....nu la rusi. Rusii l-au pus pe Rosetti. Nivelul campionatului rus a urcat acum cativa ani buni si este intr-o continua urcare, Rosetti a venit acum nici un an acolo. Nu are nici o legatura cu ridicarea nivelului din Rusia. Urmarile se vad abia in cativa ani. Pe langa asta prostestele suflarii cfriste sunt chiar penibile. Ultimii trei sefi au fost corupti (sau acuzati), tarati prin tribunale si puscarii si nici o problema, insa acum cand a venit unul "ranchiunos" sau "cu idei fixe" vad ca e o mare tragedie. Sa nu indrazniti cumva sa puneti sef unul cu un cos pe obrazul stang ca nu vor cei de la cfr. Sa vina inapoi aia coruptii

gorne
gorne  •  28 Septembrie 2011, 12:18

Zadkiel ești un dobitoc! faci propagandă pentru un partid de rahat , USL. Paskany are dreptate și bine că a ieșit din liga 1 Craiova că altfel ieseau campioni cu omul ăsta în fruntea CCA.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează