FOTBAL  »  Superliga  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

VIDEO + FOTO Primul teren de fotbal din România transformat exclusiv pentru primirea refugiaților din Ucraina: „Poate asigura găzduire pentru 201 persoane”

O tabără mobilă pentru găzduirea temporară a refugiaților din Ucraina a fost ridicată pe terenul de fotbal al orașului Siret, județul Suceava. +7   FOTO
O tabără mobilă pentru găzduirea temporară a refugiaților din Ucraina a fost ridicată pe terenul de fotbal al orașului Siret, județul Suceava.

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 februarie 2022 17:50 / Actualizat sambata, 26 februarie 2022 17:50

O tabără mobilă pentru găzduirea temporară a refugiaților din Ucraina a fost ridicată pe terenul de fotbal al orașului Siret, județul Suceava. 

Vama din Siret, județul Suceava, este principalul punct de intrare în România al cetățenilor ucraineni care fug din calea războiului. După o mobilizare impresionantă a localnicilor și a românilor din întreaga țara, autoritățile au trecut și ele la treabă. 

Informații de ultim moment din Ucraina trimise pe adresa Gazetei: „Avem nevoie de vocea voastră! Au fost distruse clădiri civile, inclusiv o grădiniță”
RĂZBOI
Informații de ultim moment din Ucraina trimise pe adresa Gazetei: „Avem nevoie de vocea voastră! Au fost distruse clădiri civile, inclusiv o grădiniță”

Tabără pentru refugiații ucraineni pe stadionul din Siret

IGSU transmite, prin intermediul unui comunicat, că pe gazonului stadionului din orașul Siret a fost ridicată o unitate mobilă, formată din 30 de corturi, menite să primească începând de astăzi cetățeni ucraineni.

+3 FOTO

IGSU, informații despre tabăra de la Siret și despre capacitatea de găzduire a refugiaților: 

 „Durata necesară ridicării sistemului de corturi este de aproximativ opt ore, iar spațiul necesar amplasării este de 1.800 – 2.500 mp. 

Completul poate asigura condiții de cazare și hrănire pentru 201 persoane, fiecare tabără fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit, europubele și plase pentru asigurarea/ dirijarea circuitului persoanelor, precum și o bucătărie rulantă. 

IGSU are în dotare 39 tabere mobile pentru sinistrați, cu o capacitate de 201 locuri/tabără. La nevoie acestea pot fi dislocate din alte județe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unități”, se arată în comunicat. 

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Fotbalul din Spania face un apel la pace » Mesajul „Opriți războiul”, afișat pe grafica meciurilor din La Liga

În timp ce toată lumea părăsește Ucraina, antrenorul lui Sheriff Tiraspol vrea să meargă acolo: „Sunt mândru de poporul meu care-și apără țara!”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
165962031120810
Liviu Iuliu Petrila  •  26 Februarie 2022, 19:37

Felicitări România! Un bun exemplu, pentru toți românii. Ajutorul este parte a spiritului românesc, al Uniunii Europene. Respect România!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează