FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Tolba cu săgeţi » Maah a debutat pentru CFR şi i-a convins deja pe şefi

Articol de - Publicat marti, 22 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 22 ianuarie 2013 01:06

Clujenii aduc un nou jucător de viteză în Liga 1. "Am sărit de pe scaun cînd am auzit de oferta campioanei României. E un vis, acest transfer mi-a schimbat viaţa", a spus francezul


CFR Cluj a avut o ascensiune rapidă în fotbalul românesc. Poate nu e întîmplător faptul că "vişiniii" au avut mereu în componenţă jucători de viteză. Francezul cu origini cameruneze preia ştafeta de la fotbalişti precum Semedo, Dubarbier sau Sougou. Pe ultimul îl va înlocui în banda dreaptă. CFR a plătit 700.000 de euro pentru transferul său de la Cittadella, iar jucătorul recunoaşte că oferta din partea campioanei l-a luat prin surprindere. "Cînd m-a sunat agentul meu să-mi spună că e o ofertă clară de la CFR, am sărit din scaun. Am acceptat pe loc. E un vis să fac acest salt, din Serie B în Europa League. Nu e o şansă cu care să te întîlneşti în fiecare zi. Clujul a jucat în ultimul timp în Champions League şi cred că acest transfer îmi va schimba viaţa. Sînt onorat de interesul acestei echipe şi fericit de faptul că s-a concretizat", a spus Maah.

Debut promiţător
Francezul a debutat cu Ferencvaros şi a scos penalty-ul din care Cadu a marcat golul victoriei. Robert poate juca şi într-o poziţie centrală, dar cel mai bine se simte în bandă. Francezul e un jucător de explozie, care se descurcă uşor cînd are spaţiu de manevră, dar pare a avea probleme la jocul poziţional. Maah nu e un golgeter, o dovedesc şi cifrele sale din acest sezon. A fost de 10 ori titular pentru Cittadella şi a marcat de două ori. Ambele reuşite au venit în luna decembrie, cu Verona, respectiv Bari.

"Veţi avea o nouă surpriză plăcută"
Iuliu Mureşan spune că Maah are calităţi care-l pot propulsa rapid în primul "unsprezece". "Pleacă foarte uşor de pe loc, are explozie şi cred că e un şi mai bun dribler decît Sougou. Nu vreau să sune a laudă, dar e o evidenţă faptul că noi facem cele mai bune transferuri. Maah e un jucător bun, pe care l-am urmărit destul timp şi care va ajuta echipa. O să vedeţi cît de util o să fie. Are viteză, forţă...o să scoată multe lovituri libere din preajma careului", a caracterizat preşedintele clujenilor noua achiziţie a echipei pe care o conduce.

"De abia aştept meciurile cu Inter. Ştiu ce atmosferă va fi acolo, va fi o mare provocare pentru cariera mea să evoluez într-o asemenea partidă"
Robert Maah, extremă CFR

Muniru semnează cu CFR!
Iuliu Mureşan a comentat situaţia lui Sulley Muniru, ghanezul aflat în probe la CFR. Oficialul a dezvăluit faptul că jucătorul de 21 de ani va semna cu gruparea vişinie. "E născut în 92, i-am văzut paşaportul. De altfel, am decis să semneze cu noi. E un tînăr cu personalitate. S-a bucurat teribil cînd i-am spus că va rămîne. L-am întrebat ce număr vrea şi mi-a dat un răspuns care m-a impresionat. Mi-a zis că pot să-i dau orice număr pe tricou, dar că la anul va veni el la mine şi că atunci va fi îndreptăţit să ceară orice număr vrea", a povestit Mureşan.

Dan Petrescu, spion la antrenament
Dinamo Moscova, echipa lui Dan Petrescu, se află în cantonament la Marbella, jucînd ieri un amical în compania echipei secunde de la Malaga. Cum meciul s-a jucat pe un teren alăturat, antrenorul moscoviţilor a spionat minute bune şedinţa de pregătire a clujenilor şi s-a întreţinut cu persoane din staff-ul campioanei României. Recent, s-a vehiculat faptul că Dan Petrescu ar fi interesat de transferul senegalezului Modou Sougou.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (9)
cfrclujole
cfrclujole  •  22 Ianuarie 2013, 19:28
Postat de albusibiu pe 22 Ianuarie 2013, 10:33

Eheeee, si cate se mai ziceau despre Sougou la venire. Uite, de pilda, unul: "neko00 (4566 comentarii):19 goluri a marcat Sougou pentru Academica în trei ani Da, e foarte bun......" /// Sper ca Neko e de fapt ID-ul lui MM de aici, de pe gsp.

:)) imi place arhiva ta! probabil 99,99% sunt anti-CFR!

albusibiu
albusibiu  •  22 Ianuarie 2013, 14:39
Postat de andystar pe 22 Ianuarie 2013, 14:04

Am inteles ideile tale !

Cu o singura erata la mine "l-a urmarit". Asta ca sa inchei convorbirea.

andystar
andystar  •  22 Ianuarie 2013, 14:04
Postat de albusibiu pe 22 Ianuarie 2013, 10:38

Sau, uite, in 2011, inaintea sezonului castigat de CFR, ce zicea un stelist (poate se recunoaste) : "boss_imperator (2513 comentarii): ce jucatori bomba isi trase-se CFR-ul si anul trecut , si erau gata gata sa retrogradeze , asa va fi si la anul." Intrebare asadar pentru tine: de ce Maah trebuie neaparat sa fie mai bun sau mai rau decat Sougou? Timpul o va spune, la prima impresie spun si eu ca Maah nu poate fi mai bun decat Sougou fiindca nu e la fel de rapid si stapan pe sine in joc, dar mai ales fiindca pe Sougou CFR-ul la urmarit minimum 6 luni inainte sa-l ia, ceea ce nu cred ca e cazul transferului actual.

Am inteles ideile tale !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează