LIGA 1    •   FC BRAŞOV - FCM TÎRGU-MUREŞ, MÎINE, 18:45, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Tupeu de puşti » Braşoveanul Chipciu e una dintre marile revelaţii ale turului de campionat

Joi, 02 Decembrie 2010

Exilat de Răzvan Lucescu la Brăila, mijlocaşul de 21 de ani s-a întors la echipa de sub Tîmpa şi a uimit în meciurile cu echipele mari ale Ligii 1A dat un gol "obraznic" Rapidului, lob peste Coman, şi a jucat excelent. Făcuse acelaşi lucru şi împotriva lui Dinamo. Alex Chipciu a devenit noua perlă a lui FC Braşov şi poate doar gălăţeanul Rîpă, convocat la "naţionala mare", l-ar detrona din postura de revelaţie a turului.

La numai 21 de ani, are o poveste spectaculoasă. S-a întîlnit de două ori cu senzaţia pe care o trăieşti cînd eşti dat afară. Dar şi cu oameni care au avut încredere în el. A fost remarcat şi de antrenorii "naţionalelor" de juniori, unde are peste 30 de selecţii, inclusiv la lotul de tineret al lui Emil Săndoi.

"Copilul" lui Vamă
Dinu Gheorghe a auzit de Chipciu pe vremea cînd juca la Sporting Piteşti, în 2004. I-a intuit potenţialul şi a vrut să îl ia la Rapid, însă între timp a demisionat. Dar l-a direcţionat către FC Braşov. 15.000 de dolari a costat la acea vreme noua vedetă a "Steagului".

Răzvan l-a dat afară
Unul dintre puţinele momente în care cuplul Dinu Gheorghe - Răzvan Lucescu a avut idei diferite i-a venit prost lui Chipciu. Preşedintele l-a plăcut, antrenorul, nu. Braşovul juca în Divizia B cu un junior în teren şi actualul selecţioner l-a preferat pe Sburlea. În consecinţă, Chipciu a ajuns la Forex, apoi la Brăila. S-a întors la Braşov anul trecut, cînd Lucescu era deja la "naţională".

"Răzvan nu a greşit. Alex nu juca mare lucru atunci, era bun doar cu mingea la picior, nu în fiecare moment al jocului"
Daniel Isăilă, antrenor FC Braşov


Isăilă e exigent

Antrenorul care l-a titularizat, Isăilă, îşi dozează laudele vizavi de Chipciu: "Mai e mult pînă departe. Alex alternează, are jocuri bune şi altele penibile. E necopt. Joacă bine cu echipele mari, dar alte ori, e zero, penibil. Calităţi? Forţă bună, viteză, şut, foloseşte ambele picioare. Ce sfat îi dau? Să pună fundu' la treabă!"

"Isăilă egal Răzvan"

Puştiul de la Braşov e fascinat de antrenorul său, despre care crede că e la fel de talentat ca Lucescu junior

- Alex, ne-am lămurit că nu te gîndeşti la nici un transfer.
- Da, deocamdată mă bucur de ce trăiesc la FC Braşov. De tot ce mi se întîmplă. Vreau să scăpăm de la retrogradare.

- Ce model ai ca jucător?
- Nu vreau să intru în poveşti dintr-astea. Ştiu că am învăţat multe din vestiar, de la Cătălin Munteanu, Ilyes, Măldărăşanu.

- OK, ce antrenor te-a marcat?
- Păi, nici nu am avut mulţi. Răzvan, Moldovan, Isăilă, care e excelent pregătit şi la fel de talentat ca Lucescu. Şi nu exagerez!

4 goluri în 18 partide jucate în prima Ligă a bifat Chipciu pînă în acest moment

1.500 de euro e salariul lunar al lui Chipciu, care mai are contract cu FC Braşov pînă în anul 2013

Comentarii (3 ) Adaugă comentariu

mario_san  •  02 Decembrie 2010, 10:28

Ce mari erau Sburlea,Roman,ce promisiuni. Ce buni erau Duarte,Esechias,ce vedete. Au plecat,adio,s-au "fumat" nu mai reprezinta mare lucru. La fel si cei de la Urziceni. Alex, sa te inconjori de oameni care iti vor binele nu care vor sa profite. Nu fa pasi spre o promovare care poate sa-ti aduca decadere. BAFTA MAXIMA

mbogdan80  •  02 Decembrie 2010, 08:59

ce batrani sunt tinerii nostri! in strainatate sunt pusti la 18-19 ani care sunt adevarati fotbalisti.!

zodrak  •  02 Decembrie 2010, 06:45

Razvan Lucescu si Dinu Vama si-au batut joc de el.Era la Brasov inaintea lui Vama, a fost cel mai bun jucator al Brasovului in liga 2.Razvan l-a trimis in liga 3, isi proteja prietenii, Malda, Munteanu etc. Mare prost daca se transfera la Rapid.

Vezi toate comentariile (3)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase