FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECŢIONER

Marcel Pușcaș se pronunță pe tema selecționerului: "Comisia Tehnică nu are astfel de atribuții"

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 08 septembrie 2017 11:40

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că viitorul selecționer va fi ales de pe o listă pe care ar urma s-o propună Comisia Tehnică, după ședința programată luni.

Membru fără drept de vot în organismul federal și fost președinte al Stelei, Marcel Pușcaș susține însă că "președintele nu poate fi mandatat de Comisia Tehnică în materia selecționerului pentru că nu are rol și atribuții în acest sens! Ar trebui schimbat statutul Comisiei.

Ce se întâmplă, de exemplu, dacă noul antrenor își va da demisia peste două luni și va trebui ales din nou altul? Cine va lua decizia? De aceea, trebuie operate modificările clare asupra atribuțiilor Comisiei Tehnice, astfel încât rolul ei să crească".

Pușcaș a ridicat și alte probleme: "Spre a propune un selecționer, Comisia ar trebui să știe și bugetul avut la dispoziție pentru antrenor și staff-ul său, un subiect care trebuie avut în vedere în plus față de calitatea tehnicianului respectiv. Comisia poate veni, de exemplu, cu sugestia Guardiola? Nu, pentru că FRF are unul dintre cele mai sărace bugete din Europa, iar contractele pentru viitorul selecționer și staff trebuie să fie în concordanță cu fondurile federației.

Nicăieri în Europa nu se alocă mai mult de 2% din buget pentru selecționer și staff. Faceți o socoteală să vă dați seama ce înseamnă concret acest procent la bugetul FRF de 10 milioane de euro. Orice neapreciere a acestui detaliu atrage dezechilibrarea bugetului instituției.

Altfel vom arunca iar pe fereastră banii care nu-i aparțin nici președintelui FRF, nici lui Pușcaș, nici Comisiei Tehnice, ci membrilor afiliați. De aceea, trebuie să avem grijă de acești bani. Degeaba spoim activitatea de copii și juniori pe ici, pe colo, cu mărunte și nefinalizate proiecte, dacă grosul fondurilor se duc pe selecționer și staff fără să se obțină calificarea, care ar fi cel mai mare sponsor federal.

Domnul Daum și cei care l-au pus au reușit să ne scoată din buzunar 15 milioane de euro prin ratarea Mondialului. Atât ne-a costat experimentul cu fotbalul românesc!".

Pușcaș a mai completat că noul selecționer nu trebuie să fie obedient față de nimeni și că va trebui să se concentreze exclusiv pe îndeplinirea obiectivelor echipei naționale.

"Important e ca indiferent de numele viitorului selecționer, acela să nu fie obedient față de nimeni. Menirea unui antrenor al echipei naționale e să aibă grijă de îndeplinirea unui obiectiv numit calificare, nu să-l laude pe președintele FRF sau pe oricine altcineva".

Citește și:

Burleanu, față în față cu Radu Naum la TV: "Nu am cum să-i reziliez contractul lui Daum. Sunt două variante" + "N-am niciun motiv să-mi dau demisia"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1621414144804093
George Dobrescu  •  08 Septembrie 2017, 12:15

Analiza completa , nepricepere si ambitia prosteasca a unui incompetent aici duce Totul se masoara in banii .fotbalul este ca vrem sau nu o afacere

Vezi toate comentariile (1)
Comentează