GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CSA STEAUA

FOTO EXCLUSIV Ce a făcut CSA Steaua cu svastica din Ghencea » Soluție rudimentară în baza MApN

foto: GSP.ro +5   FOTO
foto: GSP.ro

Articol de - Publicat marti, 19 aprilie 2022 16:13 / Actualizat marti, 19 aprilie 2022 18:30

Sâmbătă, aproape o zi întreagă, CSM București a păstrat pe pagina oficială de Facebook imagini cu o svastică desenată în spatele juniorilor de la rugby. Peretele cu simbolul interzis prin lege în România era prezent în Complexul Sportiv Steaua din Ghencea. Ulterior, problema din curtea CSA a fost îndepărtată într-un mod rudimentar. 

  • CONTEXT: Sâmbătă, CSM București a postat mai multe poze cu juniori de la rugby mai mici de 14 ani. 
  • Pe fundal se vedea un zid pe care era desenată o svastică, simbol nazist interzis prin lege în România.
  • După articolul din GSP care a abordat subiectul și 16 ore mai târziu de la apariția imaginilor, clubul Primăriei a șters pozele și a prezentat scuze publice.

CSA Steaua a scorojit peretele pe care era desenată svastica

Imaginile au fost realizate la o competiție disputată in Complexul Sportiv Steaua. Ceea ce înseamnă că svastica a apărut într-un decor ce aparține Ministerului Apărării Naționale.

În urma anomaliei prezentate în Gazeta Sporturilor, CSM a rectificat pe Facebook eroarea, iar CSA a ciobit și mai tare peretele, aflat oricum într-o stare avansată de degradare, pentru a șterge urmele svasticii.

Sâmbătă la 18:00 vs. marți la 10:30

În loc să vopsească sau să repare în totalitate peretele ticsit de găuri și desene, angajații Stelei au ales varianta rapidă, superficială de a scăpa doar de simbolul nazist aflat pe teritoriul administrat de MApN.

CSM București: „Simbolul prezent pe clădirea din spatele echipelor nu face cinste nimănui”

Sâmbătă, CSM București a participat la festivalul de rugby pentru copii „Octavian Corneliu-Luluș”, organizat pe stadionul Ghencea de CSA Steaua în colaborare cu AMRB. CSM a avut 3 echipe, U14 și U12 la baieți, plus o formație alcătuită din fete.

CSM a comis-o în postarea care a anunțat evenimentul și a lăsat svastica pe fundal în pozele cu micii sportivi.

Ce a făcut CSA Steaua cu svastica din Ghencea » Soluție rudimentară în baza MApN
Captură realizată duminică, la 09:30

Ulterior, CSM a rectificat eroarea:

Ce a făcut CSA Steaua cu svastica din Ghencea » Soluție rudimentară în baza MApN

Clubul Sportiv Municipal București își exprimă regretul față de apariția simbolului controversat din pozele postate pe contul oficial de Facebook! În legătură cu articolele apărute în presă, CSM București dorește să menționeze faptul că scopul principal al postării apărute pe pagina oficială de Facebook este promovarea copiilor și a juniorilor, practicanți de rugby. 

Din păcate, simbolul prezent pe clădirea din spatele echipelor nu face cinste nimănui, astfel încât pozele au fost șterse. Ne cerem scuze, încă o dată, pentru această neînțelegere!

Comunicat CSM București

Conform Ghidului de Coduri, simboluri și însemne ale extremei dreapta in România, „Svastica, un simbol extrem de vechi, utilizat pe arii extinse în Orient, a devenit în secolul XX o emblemă a Partidului Nazist, simbol al supremaţiei ariene. După cel de-al Doilea Război Mondial, simbolul a devenit extrem de popular printre membrii organizațiilor de extremă dreapta, fiind, în prezent, utilizat de membrii acestora din întreaga lume”.

În România, utilizarea simbolurilor naziste este pedepsită de Legea nr. 217/2015, pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii.

VEZI ȘI:

19 ore pe drum! Deplasare de coșmar pentru România în Feroe » „Tricolorele” au dormit în aeroport. Cristina Neagu, pe grupul de WhatsApp: „Și când e zborul?”

Andreea Prisăcariu a răbufnit: „Sunt o vikingă!” » Le-a răspuns celor care i-au criticat aparițiile: „Atâta ură? Sunteți geloși?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
valsword
valsword  •  19 Aprilie 2022, 19:18
Postat de 1923stx pe 19 Aprilie 2022, 18:44

Baietii de la steaua si dinamo au simpatii nemtesti,desi ei sustin echipa militiei si a lui valentin ceausescu,dar e la moda sa fii radical,pari mai dur...

√(2017)=44,91 adica media de spectatori la meciurile clonei CSA :))

rav410wrc
rav410wrc  •  19 Aprilie 2022, 18:49

Bre, din 100M nu le-a mai ramas 1M sa repare si zidul ala nenorocit, bugetarilor astia comunisti de la UM CSA ?! Iar apoi poa' sa deseneze o secera si-un ciocan ... s-ar potrivi de minune ;))

1923stx
1923stx  •  19 Aprilie 2022, 18:44

Baietii de la steaua si dinamo au simpatii nemtesti,desi ei sustin echipa militiei si a lui valentin ceausescu,dar e la moda sa fii radical,pari mai dur...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează