GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CORONAVIRUS

Disperare la Vama Nădlac: mii de români așteaptă să intre în țară. „Banii noștri sunt aici, sănătatea noastră e în Italia”

Foto: captură libertatea.ro
Foto: captură libertatea.ro

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 martie 2020 20:49

Mii de români încearcă să se întoarcă din Occident în țară și au blocat vămile din vestul țării. La vama Nădlac situația e cea mai dificilă, numeroase mașini așteptând să intre în țară. 

Mircea Barbu, jurnalist independent, s-a aflat azi în Vama Nădlac și a relatat pentru Libertatea.ro situația de la fața locului. Jurnalistul a vorbit și cu Silvia Bârsan, o tânără din Rădăuți, care s-a plâns de condițiile de la fața locului. 

„Am venit pentru că de acolo am fost goniți din italia, iar aici suntem ținuți ca niște animale în frig. N-am mâncat de ieri. Banii noștri sunt aici, sănătatea noastră e în Italia. Ce se întâmplă?”, a spus Silvia pentru sursa citată. 

Pe de cealaltă parte, autoritățile susțin că traficul prin punctul de frontieră e „normal”, însă că formalitățile provoacă aglomerația: „În ultimele 24 de, prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 11.000 de persoană, pe sensul de intrare în țară”. Cifra e cu 3,000 de persoane mai mare decât traficul obișnuit în această perioadă. 

România a intrezis la începutul săptămânii zborurile în și dinspre Italia și a intensificat controalele la punctele de intrare în țar tereste în încercarea de a controla răspândirea viruslui COVID-19. 

Numărul total de cazuri de Coronavirus din România a ajuns la 39 în această seară.

Citește și

Raed Arafat a anunțat o nouă măsură: „Evenimentele culturale și de divertisment cu participarea a peste 100 de persoane, suspendate”

Două meciuri din Europa League au fost amânate de coronavirus! Anunț oficial făcut de UEFA

VIDEO FRF, videoclip de încurajare pentru românii blocați în străinătate din cauza coronavirusului! Belodedici, Mutu și Pașcanu au trimis mesaje emoționante: „Nu veți fi niciodată singuri”

Liga 1 se suspendă!? CFR Cluj, prima reacție: “Să oprim meciurile URGENT! Ce, așteptăm să ne infectăm?”

OFICIAL Burleanu se gândește să interzică deplasarea naționalei în Islanda: „Am vorbit azi cu cei de la UEFA!”

Playtech: Imagini bombă cu Laurenţiu Reghecampf şi amanta Corina. Anamaria Prodan va înnebuni


Comentarii (45)
2859656134057824
Mimi Manolescu  •  14 Martie 2020, 11:18

Romanii care au plecat din țara ,la munca sau studii, sint tot cetățeni romani. Legal , au aceleași drepturi ca orice cetățean roman. România face parte din Uniunea Europeană, si beneficiază si de card de sănătate european, pe care-l pot cere din orice țara a Uniunii Europene s-ar afla.

502267109935071
Marian Deacu  •  14 Martie 2020, 07:39

Nu cumva i-ati votat pe cei care sunt la putere acum,sa va rezolve dansii,iar celor la care ati platit taxe si impozite sa va dea banii inapoi disidentilor !!!???

2470196376539519
Eduard Antoniu  •  13 Martie 2020, 21:51

Ambele acolo. Sa srea acolo.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează